Νέα Αγοράς Auto

Μια ακόμα γρηγορότερη επιλογή για τη Ferrari 488 Pista

Η Michelin ανέπτυξε μία ειδική έκδοση του ελαστικού ΜICHELIN Pilot Sport Cup2 R για τη Ferrari 488 Pista. Το νέο ελαστικό έχει τη σήμανση K1 και έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Ferrari για καλύτερη πρόσφυση στην πίστα. Εγκεκριμένο για χρήση στο δρόμο, το ελαστικό ΜICHELIN Pilot Sport Cup2 R προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις στο στεγνό οδόστρωμα με απόλυτη ακρίβεια στις στροφές σε υψηλή ταχύτητα, χωρίς συμβιβασμούς στην πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα, στην υδρολίσθηση και στη διάρκεια ζωής.

Michelin Ferrari_ 03

Κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του ελαστικού, οι οδηγοί της Ferrari πραγματοποιούσαν δοκιμές ταυτόχρονα με τους μηχανικούς της Michelin, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν το Michelin TameTire®, ένα λογισμικό προσομοίωσης ελαστικών που ανέπτυξε η Michelin και επιτρέπει στους οδηγούς να δοκιμάσουν ψηφιακά ένα ελαστικό, πριν το οδηγήσουν στην πίστα.

Michelin Ferrari_ 04

Το νέο ΜICHELIN Pilot Cup Sport Cup2 R αξιοποιεί μείγμα γόμας που έχει αναπτυχθεί για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυξάνοντας  τη δομική ακαμψία του ελαστικού, οι μηχανικοί της Michelin έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν στο μέγιστο την επιπλέον πρόσφυση που προσφέρει το συγκεκριμένο σκάλισμα πέλματος. Έτσι, αυξάνεται η επιφάνεια επαφής με το έδαφος κατά 10% και η συνολική πρόσφυση κατά 5%, σε σύγκριση με τις στάνταρ εκδόσεις του ΜICHELIN Pilot Sport Cup 2.

Michelin Ferrari_ 05

Ο Pierre Chaput, που ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη του ελαστικού ΜICHELIN Pilot Sport Cup2 R για τη Ferrari 488 Pista, σχολίασε: «Η πρόκληση ήταν να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τα όρια της πρόσφυσης για την 488 Pista. Χάρη στην έκδοση «R» του Pilot Sport Cup2, κερδίσαμε σημαντικά στις επιδόσεις του χρόνου γύρου ενώ διατηρήσαμε την οδηγική απόλαυση και την ικανότητα ανταπόκρισης που αποτελούν και τα βασικά χαρακτηριστικά της Ferrari 488 Pista».

Michelin Ferrari_ 06

 

Η Ferrari θα προσφέρει το ΜICHELIN Pilot Sport Cup2 R σαν επιλογή για την 488 Pista στις εξής διαστάσεις:

Μπροστά: 245 / 35ZR20 (95Y) PS CUP2 R K1

Πίσω: 305 / 30ZR20 (103Y) PS CUP2 R K1

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok