spot_img

Volkswagen T-Cross

Η Volkswagen λάνσαρε το σλόγκαν “I am Safe” προκειμένου να τονίσει την κορυφαία ασφάλεια που προσφέρει το T-Cross. Το νέο Volkswagen T-Cross, το πλέον compact SUV της μάρκας, προσφέρει κορυφαία, πρωτόγνωρα για την κατηγορία επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Αυτόνομη πέδηση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, φρενάρισμα εμπρός από αφηρημένους πεζούς και υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας είναι μερικά μόνο από τα συστήματα που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου.

VW T-Cross_ 03

“I am Safe”! Έτσι μας συστήνεται το T-Cross, το ολοκαίνουργιο compact SUV της Volkswagen. Και το δηλώνει με τον πιο παραστατικό τρόπο σε ένα σύντομο αλλά περιεκτικό video, που δείχνει το αυτοκίνητο να φρενάρει μόνο του μπροστά από ένα αφηρημένο πεζό που διασχίζει το δρόμο ενώ μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο. Πρόκειται για το σύστημα Pedestrian Monitoring (Λειτουργία αναγνώρισης πεζών), μέρος του βασικού εξοπλισμού, ένα μόνο από τα πολλά με τα οποία εξοπλίζεται το νέο μοντέλο.

Δείτε το video με το σύστημα Pedestrian Monitoring

Αναμφίβολα, το νέο T-Cross είναι ένα από τα ασφαλέστερα και πιο προηγμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα στην κατηγορία, προσφέροντας υψηλά επίπεδα παθητικής ασφάλειας και τα πιο εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

VW T-Cross_ 04

Η γκάμα των προηγμένων συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας του T-Cross εκτός άλλων περιλαμβάνει το Lane Assist που παρεμβαίνει διορθωτικά στο τιμόνι και υποδεικνύει στον οδηγό να παραμείνει στην λωρίδα κυκλοφορίας του, σε συνδυασμό με το Front Assist για επιτήρηση της εμπρός περιοχής και με δυνατότητα αυτόνομης πέδησης σε επείγουσες καταστάσεις με το σύστημα City Emergency Braking System (Σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης) που, όπως και το Pedestrian Monitoring (Λειτουργία αναγνώρισης πεζών) και την αναγνώριση ποδηλάτων, ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό του νέου μοντέλου.

VW T-Cross_ 05

Η μακρά λίστα των συστημάτων με τα οποία εφοδιάζεται το T-Cross δεν τελειώνει εδώ! Άξια αναφοράς και τα Blind Spot Sensor και Rear Traffic Alert που προειδοποιούν για οχήματα που βρίσκονται στις τυφλές γωνίες, αλλά και στην περιοχή πίσω από το αυτοκίνητο κατά την οπισθοπορεία από ένα χώρο στάθμευσης. Τέλος, στον εξοπλισμό ας προστεθεί και το Adaptive Cruise Control, ένα ενεργητικό σύστημα ελέγχου και διατήρησης σταθερής απόστασης από τα προπορευόμενα οχήματα με την βοήθεια ραντάρ ενώ στην περίπτωση πιθανού ατυχήματος, το σύστημα πρόληψης προστασίας των επιβατών κλείνει αυτόματα τα παράθυρα και την οροφή, συσφίγγοντας ταυτόχρονα τις ζώνες ασφαλείας, αυξάνοντας τη δύναμη των φρένων.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO