spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣΚλιματική αλλαγή και προστασία υδάτων

Κλιματική αλλαγή και προστασία υδάτων

Η Ford Motor Company απέσπασε την ανώτατη βαθμολογία Α για τις προσπάθειές της στον τομέα προστασίας των υδάτων από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό περιβαλλοντικών επιπτώσεων CDP, που έχει ως κύριο έργο του την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομιών.

climate chenge_ 03

Η Ford είναι μία από τις 30 μόλις εταιρίες σε όλο τον κόσμο που έχουν αξιολογηθεί με τη βαθμολογία Α για τις προσπάθειές τους στον τομέα της βιώσιμης διαχείρισης των υδάτων. Από το 2000, η εταιρία εργάζεται συστηματικά για την εξοικονόμηση νερού στα πλαίσια μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας της, με αποτέλεσμα τη μείωση της λειτουργικής χρήσης υδάτων κατά 62,5% και την εξοικονόμηση 39,4 δισεκατομμυρίων λίτρων (ή 10,4 δις. γαλονιών) μέχρι σήμερα. Η Ford οδεύει αυτή τη στιγμή προς την επίτευξη του στόχου της για μείωση της χρήσης νερού κατά τρία τέταρτα έως το 2020, ενώ μακροπρόθεσμος στόχος της είναι η μηδενική κατανάλωση πόσιμου νερού στις παραγωγικές διαδικασίες της.

climate chenge_ 04

«Η πρόσβαση σε καθαρό νερό αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα», δήλωσε ο Kim Pittel, Αντιπρόεδρος Βιωσιμότητας, Περιβάλλοντος και Μηχανικής της Ασφάλειας της Ford Motor Company. «Γνωρίζουμε ότι διαδραματίζουμε σημαντικό ρόλο στην καθιέρωση των καλύτερων πρακτικών για τη προστασία του περιβάλλοντος, τόσο για την ίδια τη Ford όσο και για την αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρίας μας. Χάρη στην ολοκληρωμένη μας προσέγγιση σε θέματα βιωσιμότητας, στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τη ζωή όχι μόνο των πελατών μας, αλλά και των άλλων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο».

climate chenge_ 05

Η εταιρεία αξιολογήθηκε με τη βαθμολογία Α για τις προσπάθειές της στον τομέα της κλιματικής αλλαγής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει μετά τη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι το 2015 για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η Ford επενδύει 11 δισεκατομμύρια δολάρια για το λανσάρισμα 16 αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων στα πλαίσια μιας παγκόσμιας γκάμας αποτελούμενης από 40 ηλεκτροκίνητα οχήματα, έως το 2022. Επιπλέον, το 2017 η Ford πέτυχε το στόχο της να μειώσει σε παγκόσμιο επίπεδο τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα εργοστάσια παραγωγή της κατά 30%, οκτώ χρόνια νωρίτερα από το χρονικό ορόσημο του 2025.

climate chenge_ 06

Η ετήσια  αναφορά βιωσιμότητας της Ford, η οποία παρακολουθεί την ολοκληρωμένη προσέγγιση της εταιρίας σε θέματα κοινωνικής ευθύνης που σχετίζονται μεταξύ άλλων με την κλιματική αλλαγή, την εξοικονόμηση νερού και την ποιότητα του αέρα, έχει εντοπίσει ευκαιρίες που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες από το 2000.

climate chenge_ 07
RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO