spot_img

Mercedes-Benz

Για 5η συνεχόμενη χρονιά στη χώρα μας η Mercedes-Benz κόβει πρώτη το νήμα στις πωλήσεις της premium κατηγορίας. 1η για τρίτη χρονιά η Daimler στον κόσμο. Στην Ελληνική αγορά, η Mercedes-Benz κατέκτησε για πέμπτη συνεχή χρονιά την 1η θέση στις πωλήσεις μεταξύ των premium κατασκευαστών σημειώνοντας 3.785 πωλήσεις και μερίδιο αγοράς 3,7%. Η smart παρέδωσε στην ελληνική αγορά 736 οχήματα fortwo & forfour (αύξηση 19,5%). Ταξινομήθηκαν 358 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (κάτω των 3,5 τόνων), 143 επαγγελματικά οχήματα (άνω των 3,5 τόνων) και 131 λεωφορεία Mercedes-Benz & Setra. Τόσο στα φορτηγά όσο και στα λεωφορεία, η Mercedes-Benz Ελλάς κατετάγη επίσης 1η στις πωλήσεις.

Mercedes_ 03

Στον παγκόσμιο χάρτη η Mercedes-Benz σημείωσε για 8η συνεχή χρονιά στη σειρά ρεκόρ αποτελεσμάτων, ενώ διατήρησε και φέτος για  την 1η θέση στις πωλήσεις της premium κατηγορίας. Περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια οχήματα Mercedes-Benz (+0,9%) πωλήθηκαν σε όλον τον κόσμο, καθιστώντας το 2018 την πιο επιτυχημένη χρονιά σε πωλήσεις στην ιστορία της εταιρείας. Συνολικά, η Daimler AG πούλησε περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια επιβατικά οχήματα Mercedes-Benz & smart (+0,6%). Παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας, το 2018 ήταν ο όγδοος συνεχόμενος χρόνος αποτελεσμάτων-ρεκόρ για τη Mercedes-Benz.

Mercedes_ 04

Συνολικά στην Ελλάδα ταξινομήθηκαν 5.153 οχήματα του ομίλου της Daimler και συγκεκριμένα 4.521 επιβατικά οχήματα Mercedes-Benz & smart, εκ των οποίων 3.785 οχήματα Mercedes-Benz και 736 smart, 358 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (κάτω των 3,5 τόνων), 143 επαγγελματικά οχήματα (άνω των 3,5 τόνων) και 131 λεωφορεία Μercedes-Benz & Setra (πηγή: ΣΕΑΑ). Τόσο στα φορτηγά (από 3,5 τόνους) όσο και στα λεωφορεία, η Mercedes-Benz Ελλάς κατετάγη επίσης 1η στις πωλήσεις.

To μερίδιο αγοράς στα επιβατικά ανέρχεται στο 4,4%, εκ του οποίου το 3,7% ανήκει στα μοντέλα της Mercedes-Benz. Στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα στο 5,2%, στα επαγγελματικά οχήματα άνω των 3,5 τόνων στο 41,5% και στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα άνω των 8 τόνων στο 40,3%. Στα λεωφορεία το μερίδιο αγοράς αγγίζει το 50% (49,8%).

Mercedes_ 05

Η Mercedes-Benz συνεχίζει για 3η συνεχή χρονιά να ηγείται στην κατηγορία των premium κατασκευαστών όσον αφορά στις πωλήσεις. Σε μία χρονιά που σημαδεύτηκε από πολλές προκλήσεις, το «αστέρι» αύξησε τις πωλήσεις του παγκοσμίως σε 2.310.185 μονάδες το 2018, παρουσιάζοντας αποτελέσματα – ρεκόρ για όγδοη συνεχόμενη χρονιά. Το νέο ρεκόρ πωλήσεων  των επιβατικών αυτοκινήτων της Daimler AG οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία της μάρκας στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού που περιλαμβάνει την αγορά της Κίνας. Με αύξηση μεγαλύτερη του 11% η Κίνα αποτέλεσε και πάλι την αγορά με τη μεγαλύτερη αύξηση σε απόλυτους όρους και τη μεγαλύτερη μεμονωμένη αγορά.

Το 2018, διατήρησε την πρώτη θέση ανάμεσα στις premium μάρκες σε πωλήσεις σε πολλές χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ρωσία, η Ελβετία, η Ελλάδα, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Τουρκία, η Δανία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Ν. Κορέα, η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Ταϊλάνδη, η Ινδία, η Μαλαισία, το Βιετνάμ, η Σιγκαπούρη, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Βραζιλία και η Αργεντινή.

Mercedes_ 06

Με πωλήσεις 820.721 μονάδων και ένα ποσοστό αύξησης της τάξης του 1,9% τα SUVs της Mercedes-Benz συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία των πωλήσεων που σημάδεψε το 2018. Στις κύριες αγορές της Ασίας, της Ευρώπης και της Αμερικής, πωλήθηκαν περισσότερα SUVs από ποτέ. Αυτή η κατηγορία αντιπροσωπεύει πλέον περισσότερο από το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων της Mercedes-Benz. Τα πλέον ευπώλητα SUVs τα τελευταία χρόνια είναι η GLC και η GLA. Η επιτυχημένη πορεία των off-road οχημάτων με σήμα το αστέρι πρόκειται να συνεχιστεί και το 2019 με την εμφάνιση στους δρόμους των νέων GLE, EQC, καθώς και την ανανέωση των μοντέλων GLC και GLC Coupé.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO