spot_img

Fiat 500L

Κάθε κατασκευαστής και τα περισσότερα από τα παραγόμενα μοντέλα, έχουν τη δική τους ταυτότητα, προσόντα με τα οποία χαρακτηρίζουν απόλυτα το εν λόγω μοντέλο. Πολύ χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα και της Fiat, η οποία Διατηρώντας το αυθεντικό στιλ της οικογένειας 500, το 500L, χάρη σε μια σειρά καινοτομιών επιτυγχάνει να προσφέρει άπλετους εσωτερικούς χώρους, πρακτικότητα, αλλά και το πιο ευήλιο εσωτερικό διαθέτοντας κορυφαία ορατότητα για αυτοκίνητο παραγωγής.  

FIAT_500L_ 03

Με το 500L, η Fiat, κατάφερε να συνδυάσει το αυθεντικό στιλ του 500 με πρωτόγνωρους χώρους και πρακτικότητα. Σημείο αναφοράς αποτελούν τα επίπεδα φωτεινότητας του εσωτερικού και κατ’ επέκταση η ορατότητα που προσφέρει το 500L, στοιχεία που προκύπτουν από τις εξαιρετικά μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, αλλά και μερικά σχεδιαστικά τρικ υψηλής τεχνολογίας.

FIAT_500L_ 04

Τα παραπάνω επιτρέπουν ορατότητα 360ο, αλλά και ενεργό οπτικό πεδίο για τον οδηγό που φτάνει το 90%, τιμή κορυφαία για αυτοκίνητο παραγωγής.

Σημείο κλειδί για αυτή την εξαιρετική επίδοση αποτελεί η προηγμένη αρχιτεκτονική του 500L. Χάρη στη χρήση χάλυβα υπερυψηλής αντοχής σε ποσοστό 74% οι σχεδιαστές είχαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μία καμπίνα επιβατών η οποία καλύπτεται σχεδόν εξολοκλήρου από γυάλινες επιφάνειες, με τις κολόνες να καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο προσφέροντας άριστη ορατότητα, χωρίς καμία παραχώρηση στα επίπεδα ασφάλειας (5 αστερία στις δοκιμές του Euro NCAP).

FIAT_500L_ 05

Παράλληλα το 500L είναι το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που χρησιμοποιεί παράθυρα (τα πίσω πλαϊνά) από πολυκαρβονικό υλικό, τα οποία επιτρέπουν τη μέγιστη επιφάνεια ορατότητας με πολύ μικρότερο βάρος σε σχέση με τα παραδοσιακά κρύσταλλα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία εφαρμόζεται στις καλύπτρες των μαχητικών αεροσκαφών, όπου η αντοχή και η ορατότητα είναι κρίσιμης σημασίας. Τέλος στην κορυφαία φωτεινότητα – ορατότητα του εσωτερικού στο 500L συμβάλει και η μεγαλύτερη ηλιοροφή στην κατηγορία με έκταση 1,5μ2!

Συνολικά, χάρη στην υψηλότερη θέση οδήγησης και τη μέγιστη κάλυψη με γυάλινες επιφάνειες, το Fiat 500L, διαθέτει εξαιρετικά επίπεδα άνεσης, αλλά και ασφάλειας. Η νέα έκδοση City Cross (από 15.990 ευρώ) με αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 25χλστ., είναι διαθέσιμη με το πλήρες πακέτο γυάλινων επιφανειών, το οποίο περιλαμβάνει και την ηλεκτρικά ανοιγόμενη ηλιοροφή, προσφέροντας απόλυτη αίσθηση ελευθερίας και το πιο φωτεινό εσωτερικό.  

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO