spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣΝέος κινητήρας «Blue» diesel για το Dacia Duster

Νέος κινητήρας «Blue» diesel για το Dacia Duster

Με τιμή από 15.980€ το Dacia Duster με το νέο κινητήρα diesel 1.5 Blue dCi 115 προάγει τον κορυφαίο Value for Money χαρακτήρα του, ενώ συνοδεύεται από 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 3 χρόνια οδική βοήθεια.

Dacia Duster_ 03

Τώρα αποτελεί το πιο εμπορικό μοντέλο της Dacia και το πιο δημοφιλές SUV της ευρωπαϊκής αγοράς. Η δεύτερη γενιά του, έχει ήδη κατακτήσει μία από τις πρωταγωνιστικές θέσεις πωλήσεων ανάμεσα στα σύγχρονα crossover και στη χώρα μας. Και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι αφού οι Έλληνες καταναλωτές έχουν θέσει ψηλά στη λίστα των προτιμήσεών τους τις αξίες του, όπως αυτές αναδεικνύονται από το νέο, εντυπωσιακό σχεδιασμό του. Αναβαθμισμένο σε όλα τα επίπεδα, αποτελεί σημείο αναφοράς για την αντοχή του, την πρακτικότητα και την αναβαθμισμένη απτή ποιότητά του, που πλαισιώνεται από ένα κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας σε όλες τις εκδόσεις του.

Dacia Duster_ 04

Ο πλήρης χαρακτήρας του ενισχύεται επιπλέον από την ξεχωριστή του ικανότητα να προσφέρει απρόσκοπτη πρόσβαση σε ποικιλία εδαφών. Τόσο η μεγάλη απόσταση από το έδαφος, όσο και η σχεδίαση με τις σκληροτράχηλες λεπτομέρειες προϊδεάζουν για τις εκτός δρόμου ικανότητές του, γεγονός που επισφραγίζει το κορυφαίο σύστημα τετρακίνησης.

Dacia Duster_ 05

Έρχεται εφοδιασμένο με το νέο, υπερσύγχρονο κινητήρα diesel 1.5 Blue dCi 115 σε εκδόσεις 4×2 και 4×4. O νέος κινητήρας diesel διαθέτει σύστημα επιλεκτικού καταλυτικού περιορισμού (SCR), που θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός τρόπος περιορισμού των οξειδίων του αζώτου (NOx). Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτή την τεχνολογία περιορίζονται οι ρύποι, χωρίς συμβιβασμούς στην ισχύ. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι το Dacia Duster διαθέτει μεγαλύτερη ισχύ από πριν, με 115 ίππους, οι οποίοι αποδίδονται σε χαμηλότερες στροφές, χαρίζοντάς του καλύτερες επιδόσεις από στάση (0-100 χλμ./ώρα σε 10,5 δλ., αντί για 11,8 δλ. για το 4×2) και μεγαλύτερη τελική ταχύτητα. Παράλληλα, η μέση κατανάλωση του μοντέλου, όπως και οι εκπομπές ρύπων CO2, παραμένουν ακριβώς στα ίδια επίπεδα με τον παλαιότερο κινητήρα, παρόλο που πλέον οι μετρήσεις κατανάλωσης και ρύπων γίνονται με τις νέες, αυστηρότερες νόρμες WLTP.

Dacia Duster_ 06

To νέο Dacia Duster 1.5 Blue dCi 115 εξοπλίζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, τόσο στη δικίνητη, όσο και στην τετρακίνητη έκδοσή του.  Σε κάθε περίπτωση, ο εξοπλισμός του παραμένει πλήρης από τη βασική έκδοση Ambiance,  με Συστήματα Hill Start Assist & Hill Descent Control (4×4), φώτα ημέρας LED, μπάρες οροφής, αισθητήρες φωτεινότητας, 6 αερόσακους, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό και ηχοσύστημα Plug & Radio. Για όποιον θελήσει το κάτι παραπάνω, η κορυφαία έκδοση Prestige εξοπλίζεται μέχρι και με το Σύστημα Multi-view camera, με τέσσερις κάμερες θέασης.

Dacia Duster_ 07

Τώρα ετοιμοπαράδοτο στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο Renault – Dacia.    

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO