spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣΤο Nissan LEAF εξακολουθεί να σαρώνει βραβεία

Το Nissan LEAF εξακολουθεί να σαρώνει βραβεία

Το Nissan LEAF  κατέκτησε πρόσφατα το πρώτο μεγάλο του βραβείο στην Αυστραλία,   στο πλαίσιο των βραβείων του θεσμού του Αυτοκινήτου της Χρονιάς από το Drive.com.au.

Το ιαπωνικό αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που αποτελεί την ενσάρκωση του  Nissan Intelligent Mobility, αναγνωρίστηκε για την πρωτοποριακή τεχνολογία V2G (οχήματος-δικτύου), η οποία επιτρέπει στο όχημα να μοιράζεται την ενέργεια των μπαταριών του μεταξύ σπιτιών, κτιρίων και ηλεκτρικών δικτύων.

Το Nissan Intelligent Mobility περιλαμβάνει τρεις βασικούς τομείς καινοτομίας: τον τρόπο με τον οποίο κινούνται τα αυτοκίνητά μας (Nissan Intelligent Power), τον τρόπο με τον οποίο οδηγούνται (Nissan Intelligent Driving) και τον τρόπο με τον οποίο ενσωματώνονται στην κοινωνία (Nissan Intelligent Integration).

Nissan-LEAF_ 03

Χρησιμοποιώντας συστήματα διασύνδεσης του οχήματος με το σπίτι, η μπαταρία καθιστά δυνατή την αποθήκευση της πλεονάζουσας ισχύος κατά τη διάρκεια της ημέρας και, στη συνέχεια, τη χρησιμοποιεί για να βοηθήσει στην τροφοδότηση του σπιτιού ή της επιχείρησης με ηλεκτρικό ρεύμα, το βράδυ.

Ο κάτοχος του LEAF,  μπορεί επίσης να επαναφορτίσει τη μπαταρία του οχήματος κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν οι τιμές εκτός αιχμής είναι χαμηλότερες, και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει την ηλεκτρική ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να μειώσει το ενεργειακό κόστος.

Επτά εμπειρογνώμονες του Drive.com.au που απαρτίζουν το πάνελ του Drive Car of the Year αναγνώρισαν στο LEAF,  εκτός των ικανοτήτων του ως αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου,  τη δυνατότητα της μπαταρίας τους να παρέχει ενέργεια πίσω στο οικιακό δίκτυο.

“Υπάρχουν σημαντικά πλεονεκτήματα στην οδήγηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αλλά το Nissan LEAF πηγαίνει τα οφέλη αυτά ένα βήμα παραπέρα, με την ικανότητά του να εξοικονομήσει χρήματα, όταν βρίσκεται στο δρόμο”, δήλωσε ο Andrew Maclean, αρχισυντάκτης του Drive Network.

Nissan-LEAF_ 04

Το Nissan LEAF διατίθεται σε 51 αγορές παγκοσμίως και έχει μεγάλη ζήτηση, σε παγκόσμια κλίμακα. Η επιτυχία των πωλήσεών του, σε συνδυασμό με τις πωλήσεις του προκάτοχού του, το καθιστά το κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτροκίνητο όχημα,  με πάνω από 350.000 αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί από το 2010. Αντίστοιχη πορεία στην Ευρωπαϊκή αγορά, ακολουθεί και το e-NV200, το  αμιγώς ηλεκτροκίνητο επαγγελματικό και επιβατικό 7 θέσεων της Nissan. 

Nissan-LEAF_ 01

Το νέο Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 32.990€.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO