spot_img

Seat Tarraco

Μετά από 20 περίπου χρόνια, το εργοστάσιο της Volkswagen στο Wolfsburg κατασκευάζει μοντέλο άλλης μάρκας του Ομίλου: το SEAT Tarraco. Το ισπανικό SUV, το οποίο αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε στη Βαρκελώνη «εκμεταλλεύεται» τις συνέργειες που προέκυψαν με αφορμή την πλατφόρμα παραγωγής MQB. Στο Wolfsburg, το ισπανικό μοντέλο θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής μαζί με τα Volkswagen Tiguan και Touran.

Το βήμα προς την παραγωγή πολλαπλών μαρκών θα ενισχύσει την ανάπτυξη της παραγωγικής ικανότητας του κεντρικού εργοστασίου της Volkswagen. Η παραγωγή του Tarraco στο Wolfsburg αποτελεί μέρος του «Συμφώνου για το Μέλλον» που σύναψε η Volkswagen με το Συμβούλιο Εργασίας στα τέλη του 2016. Το σύμφωνο αφορά ένα εκτεταμένο χρονοδιάγραμμα για τη βελτίωση της οικονομικής βιωσιμότητας της μάρκας Volkswagen και την τοποθέτηση της εταιρείας σε σταθερή βάση ανάπτυξης για το μέλλον.

Δείτε πως κατασκευάζεται το Seat Tarraco στο Wolfsburg

Αυτή είναι η πέμπτη φορά που το κεντρικό εργοστάσιο της Volkswagen στο Wolfsburg κατασκεύασε μοντέλο για άλλη μάρκα του Ομίλου. Εκεί παραγόταν το SEAT Arosa από τα τέλη του 1996 μέχρι το 1998. Επιπλέον, το εργατικό δυναμικό στο Wolfsburg παρήγαγε το Audi 50 από το 1974 έως το 1978, το Audi 80 από το 1994 μέχρι το 1998 και το Audi 100 από το 1993 έως το 1997. Το Audi 50 ήταν σε μεγάλο βαθμό πανομοιότυπο με το Polo το οποίο συναρμολογείτο στο Wolfsburg από το 1975 ενώ τώρα παράγεται στο εργοστάσιο της Παμπλόνα στην Ισπανία.

Seat Tarraco- Wolfsburg_ 02 Seat Tarraco- Wolfsburg_ 03

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO