spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣH άμεση και προσιτή λύση με το χαμηλότερο κόστος

H άμεση και προσιτή λύση με το χαμηλότερο κόστος

H Fiat ξεπέρασε, ήδη,  το ορόσημο της διάθεσης 750.000 οχημάτων CNG στην Ευρώπη, κατέχοντας ηγετική θέση στην εξέλιξη και παραγωγή αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν για την κίνηση τους φυσικό αέριο (CNG).  Η ιταλική εταιρεία είναι πρωτοπόρος στην εξέλιξη και παραγωγή αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν για την κίνηση τους φυσικό αέριο (CNG). Η χρήση φυσικού αερίου ως καύσιμο αποτελεί αυτή τη στιγμή την πιο άμεση και προσιτή λύση στο ευρύ κοινό για μετακινήσεις με το μικρότερο δυνατό κόστος, αλλά και το μικρότερο περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα.

Έχοντας ξεπεράσει ήδη από πέρυσι την παραγωγή 300.000 Panda CNG, η Fiat, ξεπερνά ακόμα ένα ορόσημο διαθέτοντας πλέον των 750.000 αυτοκινήτων CNG στην Ευρώπη.

Fiat CNG_ 03

Γιατί φυσικό αέριο

Η δημοτικότητα των μοντέλων με φυσικό αέριο οφείλετε σε μια σειρά λόγων όπως:

Προσφέρουν κορυφαία οικονομία στο κόστος καυσίμου (χαμηλή κατανάλωση και χαμηλό κόστος καυσίμου). Ενδεικτικά ένα Panda CNG απαιτεί λιγότερο από 3 ευρώ για κάθε 100χλμ.

Fiat CNG_ 04

Αποτελεί την πλέον φιλική προς το περιβάλλον λύση, τόσο λόγο του τρόπου παραγωγής του καυσίμου, όσο και λόγο της σύνθεσης του. Σε σχέση με τη βενζίνη, η μείωση των εκπομπών CO2 ξεπερνά το 20% ενώ η μείωση των εκπομπών ΝΟΧ το 50%. Επίσης μηδενικές είναι οι εκπομπές μικροσοματιδίων από την καύση.

Fiat CNG_ 05

Tη μεγάλη ευελιξία και αυτονομία. Η δυνατότητα χρήσης φυσικού αερίου και βενζίνης προσφέρει στον οδηγό την επιλογή καυσίμου ανά πάσα στιγμή, ενώ ενισχύει σημαντικά την αυτονομία η οποία στο Panda CNG ξεπερνά τα 1.000χλμ.

Fiat CNG_ 06

Είναι μια εργοστασιακή λύση που παρέχει απόλυτη ασφάλεια και κορυφαία αξιοπιστία. Παράλληλα η σύνθεση του καυσίμου μειώνει τις επικαθήσεις στον κινητήρα και τη φθορά του.

Η επέκταση του δικτύου ανεφοδιασμού που πλέον και στην Ελλάδα επιτρέπει σε πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού να έχει άμεση πρόσβαση στο CNG.

Το κόστος αγοράς που ειδικά στην περίπτωση του Panda CNG (11.990ευρώ) διαφέρει ελάχιστα σε σχέση με εκείνο ενός συμβατικού βενζινοκίνητου οχήματος, εξασφαλίζοντας οικονομία για το χρήστη από το 1ο χιλιόμετρο λειτουργίας.

Fiat CNG_ 07

Εκτός από το Panda CNG, το οποίο αποτελεί το δημοφιλέστερο μοντέλο φυσικού αερίου της εταιρείας, η γκάμα της Fiat περιλαμβάνει και επαγγελματικά οχήματα CNG όπως τα Fiorino, Doblo Cargo και Ducato. 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO