Νέα Αγοράς Auto

Η πιο ανθηρή περίοδος στην ιστορία της

Volvo sales 6os 18 10Όλα δείχνουν ότι η σουηδική εταιρεία διανύει την πλέον ανθηρή περίοδο στην ιστορία της. Δεν είναι μόνο οι πρόσφατοι παγκόσμιοι και ευρωπαϊκοί τίτλοι που κατέκτησε. Δεν είναι μόνο τα απόλυτα επιτυχημένα μοντέλα της. Τώρα όλα αυτά επιβεβαιώνονται και με τα στοιχεία των πωλήσεων. Ρεκόρ πωλήσεων παγκοσμίως για το πρώτο εξάμηνο του έτους, με αύξηση 14,4% σημείωσε η εταιρεία. Παράλληλα, αύξηση πωλήσεων κατά 16,1% σημείωσε και στην ελληνική αγορά, με μερίδιο ρεκόρ για την τελευταία 3ετία. Ακόμη κέρδισε την πρώτη θέση για το Volvo XC60 στην κατηγορία του με μερίδιο 40% και την πρώτη θέση για το Volvo XC90 στην κατηγορία του με μερίδιο 37%.

Volvo sales 6os 18 11Όλα πλέον δείχνουν ότι η σουηδική εταιρεία διανύει την πιο ανθηρή περίοδο στην ιστορία της. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, οι πωλήσεις της Volvo Cars σε παγκόσμιο επίπεδο ανήλθαν σε 317.639 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 14,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με την Ευρώπη, τη μεγαλύτερη αγορά της, να σημειώνει αύξηση 5,7%. Η εξαιρετική επίδοση στο πρώτο μισό του έτους προδιαγράφει ακόμη ένα ρεκόρ πωλήσεων για το σύνολο του 2018, το οποίο θα ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ των 571.577 αυτοκινήτων το 2017.

Volvo sales 6os 18 13Σε αντίστοιχα υψηλά επίπεδα κινήθηκαν οι επιδόσεις της Volvo και στην ελληνική αγορά. Το πρώτο εξάμηνο του 2018, η Volvo κατέγραψε αύξηση 16,1% στις πωλήσεις της, με μερίδιο 13,2% στο τμήμα της premium αγοράς όπου εκπροσωπείται. Κατά το ίδιο διάστημα, η Volvo είναι η μόνη που σημείωσε αύξηση πωλήσεων μεταξύ των άμεσα ανταγωνιστικών premium μαρκών.

Εάν μάλιστα εξαιρεθεί η κατηγορία των compact SUV, ώστε να μπορεί να γίνει απευθείας σύγκριση με τα προηγούμενα έτη που δεν υπήρχε το XC40, η Volvo αποσπά μερίδιο 18,3%, που αποτελεί Volvo sales 6os 18 12ρεκόρ για την τελευταία τριετία.

Για το σύνολο του 2018, η Volvo αναμένει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα, χάρη και στις ταξινομήσεις του XC40 που, μόνο για τον Ιούνιο, ώθησαν το μερίδιό της στο 19,7%. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ταξινομήσεις λιανικής, όπου αποτυπώνεται απόλυτα η προτίμηση του αγοραστή, η Volvo αύξησε τις πωλήσεις της κατά 25% στην εγχώρια αγορά, κατακτώντας τη δεύτερη θέση ανάμεσα στις premium μάρκες.

Volvo sales 6os 18 14Μεγάλη συνεισφορά στις εξαιρετικές επιδόσεις της Volvo στην Ελλάδα έχει η πλήρης πλέον σειρά των SUV της, μετά και το λανσάρισμα του XC40, «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2018».

Το Volvo XC60, το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στον κόσμο σύμφωνα με τις δοκιμές του EuroNCAP, βρίσκεται στην πρώτη θέση στην κατηγορία των μεσαίων SUV για το πρώτο εξάμηνο του 2018, με μερίδιο αγοράς 40%.

Volvo sales 6os 18 16Αντίστοιχη είναι και η πορεία του Volvo XC90 που, με μερίδιο αγοράς 37%, είναι πρώτο στην κατηγορία των μεγάλων SUV, αποτυπώνοντας την απήχηση που έχουν στο κοινό η εκλεπτυσμένη πολυτέλεια και η κορυφαία τεχνολογία του.

Η κα Όζγκε Καρβούνη, Οικονομική Διευθύντρια και εκτελούσα χρέη Διευθύνουσας Συμβούλου της Volvo Car Hellas δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι από την επίδοσή μας στο 1ο εξάμηνο του 2018. Η μάρκα είναι σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης και η πορεία αυτή θα επιβεβαιωθεί ακόμα περισσότερο μέσα στη χρονιά, όταν θα φανεί το αποτέλεσμα των ταξινομήσεων του νέου XC40».

 

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok