spot_img

BMW Group Hellas

BMW Group Hellas Sales 10Η οικονομική κρίση στη χώρα μας δεν φαίνεται να πτοεί τις πωλήσεις των premium αυτοκινήτων. Συμβαίνει το αντίθετο μάλιστα, αφού κατά τα τελευταία χρόνια η κατηγορία αυτή αύξησε το μερίδιό της στην αγορά μας, με μικρή εξαίρεση το α’ 6μηνο της φετινής χρονιάς. Τα στοιχεία των πωλήσεων στη χώρα μας δείχνουν την ηγετική θέση στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους με τις μάρκες BMW, MINI και BMW i. Μάλιστα, η BMW X1 συνεχίζει να αποτελεί το best seller στην κατηγορία των πολυτελών μοντέλων SAV / SUV της ελληνικής αγοράς, ενώ η MINI συνεχίζει την ανοδική της πορεία.

BMW Group Hellas Sales 11Το BMW Group Hellas συνέχισε την επιτυχημένη του πορεία του το πρώτο εξάμηνο του 2018. Η εταιρία διατηρεί σταθερά την πρώτη θέση στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων στην Ελληνική αγορά με 2.450 συνολικές ταξινομήσεις αυτοκινήτων BMW, MINI και BMW i. Το μερίδιο του BMW Group Hellas, με τις 1.546 ταξινομήσεις μοντέλων BMW και τις 904 ταξινομήσεις μοντέλων MINI, έφτασε το 40,4%.

BMW Group Hellas Sales 12Το 2018 χαρακτηρίζεται ως η “Χρονιά των Μοντέλων X” για το BMW Group παγκοσμίως και δεν αποτελεί εξαίρεση η επιτυχημένη πορεία που σημειώνουν τα μοντέλα BMW Σειράς X στην Ελληνική αγορά. Για το πρώτο εξάμηνο του 2018, στην κατηγορία των πολυτελών SUV/SAV, τα μοντέλα BMW X 1, X 2, X 3, X 4, X 5 και Χ6 διατήρησαν την πρώτη θέση με ταξινομήσεις 1.031 οχημάτων, επιτυγχάνοντας αύξηση 7,7 % συγκριτικά με την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

BMW Group Hellas Sales 14Η BMW X1 συνεχίζει να είναι το best seller στην πολυτελή κατηγορία με 818 ταξινομήσεις τους πρώτους έξι μήνες του έτους. Αναμένεται περαιτέρω αύξηση πωλήσεων των μοντέλων BMW Χ και το δεύτερο εξάμηνο καθώς η εντυπωσιακή νέα BMW X2 που λανσαρίστηκε το Μάρτιο στην Ελληνική αγορά, παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον για το Ελληνικό κοινό καθώς πλέον διατίθεται σε βενζινοκίνητη έκδοση των 1.500 κ. εκ.

BMW Group Hellas Sales 15Παρά το γεγονός ότι η κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων σημείωσε πτώση 6,2% το πρώτο εξάμηνο του 2018, η μάρκα ΜΙΝΙ αποτελεί σημείο αναφοράς με αύξηση πωλήσεων 11,9%, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2017 και 904 συνολικές ταξινομήσεις. Παράλληλα, το μερίδιο αγοράς του 14,9% στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων, αποτελεί την καλύτερη επίδοση της μάρκας ΜΙΝΙ σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Βρετανική μάρκα σημείωσε εξαιρετική απόδοση στο κανάλι της λιανικής και συνέχισε τη σταθερή ανάπτυξη στις εταιρικές πωλήσεις. Με την έλευση των νέων μοντέλων ΜΙΝΙ (3θυρο MINI, 5θυρο ΜΙΝΙ και ΜΙΝΙ Cabrio) τον Μάιο του 2018 και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας ΜΙΝΙ (ΜΙΝΙ Countryman και ΜΙΝΙ Clubman), η πορεία της ΜΙΝΙ αναμένεται θετική και το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς.

BMW Group Hellas Sales 16BMW Motorrad
Η δυναμική πορεία της BMW Motorrad στις μοτοσικλέτες συνεχίστηκε με αύξηση πωλήσεων 18% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Αύξηση πωλήσεων 39% σημειώθηκε και στα Ανταλλακτικά το πρώτο εξάμηνο συγκριτικά με το περσινό αντίστοιχο διάστημα.

Το BMW Group Hellas συνέχισε την επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων ετών ενδυναμώνοντας και διευρύνοντας το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων και Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών. Συγκεκριμένα, στο Δίκτυο Πιστοποιημένων Επίσημων Εμπόρων της μάρκας BMW M προστέθηκε η Αφοί Ιωαννίδη Α.Ε. στις Σέρρες και η Βελμάρ στη Θεσσαλονίκη.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO