Νέα Αγοράς Auto

Παραγωγή ηλεκτρικών Mini στην Κίνα

BMW-Great Wall  01Η παραγωγή ακολουθεί την αγορά!
Τεράστια εμπορικά deal υπογράφονται αυτές τις ημέρες από Γερμανούς κατασκευαστές οχημάτων με κινεζικές εταιρείες. Ακριβώς μετά την πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του ομίλου της VW Group China με την Anhui Jianghuai Automobile Group (JAC), σύναψη συμφωνίας κατά τη διάρκεια της Σινο-Γερμανικής Συνόδου Κορυφής παρουσία του Κινέζου Πρωθυπουργού Li Keqiang και της Γερμανίδας Καγκελαρίου Angela Merkel, υπεγράφη μεταξύ BMW Group και Great Wall Motor. Με ποσοστό συμμετοχής 50:50 γίνεται ένα ακόμα βήμα προς την επέκταση και τον εξηλεκτρισμό της μάρκας MINI. Κανένα κατασκευαστή δεν αφήνει ασυγκίνητο η αχανής κινεζική αγορά.

BMW-Great Wall  02Μεγάλο το deal
H συμφωνία αυτή αφορά την παραγωγική ηλεκτρικών οχημάτων MINI, μέσω νέας κοινοπραξίας με έδρα στην Κίνα. Το BMW Group και η Great Wall Motor δεσμεύτηκαν για την ίδρυση νέας κοινοπραξίας, “Spotlight Automotive Limited”, που θα ασχοληθεί με την εξέλιξη και παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα. Παράλληλα με τα ηλεκτρικά MINI, η κοινοπραξία θα κατασκευάζει επίσης ηλεκτρικά οχήματα για την Great Wall Motor. Η σύσταση της νέας εταιρίας υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων Κινεζικών Αρχών και την ολοκλήρωση των επιχειρηματικών διαδικασιών εγγραφής. Η έδρα της κοινοπραξίας θα βρίσκεται στην Επαρχία Jiangsu, όπου οι δύο εταίροι θα δημιουργήσουν μαζί μία νέα, προηγμένη μονάδα παραγωγής.

BMW-Great Wall  03Η μεγαλύτερη αγορά για ηλεκτροκίνηση
Η παραγωγή των μελλοντικών, ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας ΜΙΝΙ στην Κίνα, στην παγκοσμίως μεγαλύτερη αγορά για ηλεκτροκίνηση, αποτελεί βασικό στοιχείο της συνεχιζόμενης στρατηγικής ανάπτυξης, στο πλαίσιο της στρατηγικής NUMBER ONE > NEXT του BMW Group. Η συμφωνία πραγματοποιείται μετά την “επιστολή πρόθεσης” που υπογράφηκε με την Great Wall Motor στις 23 Φεβρουαρίου 2018. Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα για το ηλεκτροκίνητο μέλλον της μάρκας ΜΙΝΙ, που έρχεται να προστεθεί στην προσεχή έναρξη παραγωγής BMW-Great Wall  04του πρώτου ηλεκτρικού MINI μπαταρίας, στο κύριο εργοστάσιο της μάρκας στην Οξφόρδη.

Η συμφωνία κοινοπραξίας υπογράφηκε από τον Wei Jianjun, Ιδρυτή και Πρόεδρο της Great Wall Motor, και τον Klaus Fröhlich, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, για τον τομέα της Εξέλιξης.

Το BMW Group θα επεκτείνει επίσης την πολύ επιτυχημένη κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive (BBA) στην Κίνα με την εταίρο του, Brilliance. Τα τελευταία χρόνια, η BBA έχει εξελιχθεί σε ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας της μάρκας BMW-Great Wall  05BMW στη μεγαλύτερη αγορά της. Περίπου 560.000 οχήματα BMW παραδόθηκαν σε πελάτες στην Κίνα το 2017 – περισσότερα από όσο στις επόμενες μεγαλύτερες αγορές, ΗΠΑ και Γερμανία, μαζί. Τα δύο τρίτα όλων των οχημάτων BMW που πουλήθηκαν πέρσι στην Κίνα κατασκευάστηκαν από την BBA. Το 2017, η Κίνα ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά της MINI, με παραδόσεις περίπου 35.000 μονάδων. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει τις επιπλέον, παγκόσμιες δυνατότητες της μάρκας, που τώρα θα έχει σημαντική υποστήριξη μέσω της κοινοπραξίας με την Great Wall Motor.

BMW-Great Wall  07Η επιτυχημένη στρατηγική πίσω από τη συνεχιζόμενη επέκταση του παγκοσμίου δικτύου παραγωγής του BMW Group υπακούει σε έναν συγκεκριμένο κανόνα: η παραγωγή ακολουθεί την αγορά. Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση παραγωγής στις μεγαλύτερες αγορές δεν οδηγεί σε αντίστοιχη μείωση σε άλλα εργοστάσια, το αντίθετο μάλιστα. Για παράδειγμα, αν και η παραγωγή της BMW σε Κίνα και ΗΠΑ αυξήθηκε σημαντικά μεταξύ 2007 και 2017, η παραγωγή στη Γερμανία το ίδιο διάστημα αυξήθηκε επίσης κατά ένα τέταρτο σχεδόν, σε περίπου 1,15 εκατομμύρια οχήματα το χρόνο. Επομένως, μία παρόμοια στρατηγική επέκτασης, θα μπορούσε να επιταχύνει αισθητά την ανάπτυξη της μάρκας MINI, χωρίς να τίθεται υπό αμφισβήτηση η δέσμευση του BMW Group στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η εταιρία έχει πραγματοποιήσει αξιοσημείωτες επενδύσεις.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok