Νέα Αγοράς Auto

Η Seat "πατάει πόδι" στο Ισραήλ

Seat in Israel 11Το "παιχνίδι" τώρα αρχίζει. Οι νέες τεχνολογίες βρίσκονται πλέον στο φόρτε τους και το γεγονός αυτό δημιουργεί νέες τεράστιες ευκαιρίες για νέες παγκόσμιες συνεργασίες. Αυτά, βέβαια, συμβαίνουν σε χώρες όπου κυβερνήσεις και εταιρείες βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία. Τώρα η είδηση μας έρχεται κυριολεκτικά από δίπλα μας.

Εννέα μήνες μετά την έναρξη του XPLORA project, η SEAT και η Champion Motors Ltd., εισαγωγέας της μάρκας στο Ισραήλ, ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρώτο Seat in Israel 12στάδιο της πρωτοβουλίας. Στόχος του project είναι να καλλιεργήσει τις σχέσεις με νεοσύστατες επιχειρήσεις και επενδυτές που σχετίζονται με την κινητικότητα στο Ισραήλ και να εντοπίσει καινοτόμα έργα που μπορούν να οδηγήσουν σε προοπτικές μελλοντικών λύσεων και εμπορικών μοντέλων για τη SEAT.

Επαφές με από 100 εταιρείες
«Αυτό το πρώτο στάδιο ήταν εξαντλητικό αλλά και συναρπαστικό. Συναντήσαμε πάνω από 100 εταιρείες, εξετάσαμε σε βάθος 40 από αυτές και τελικά καταλήξαμε σε 8 με προοπτικές συνεργασίας. Seat in Israel 10Μαζί τους μελετάμε το πώς θα προσαρμόσουμε την τεχνολογία τους στα αυτοκίνητα και τα συστήματα της SEAT ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε την πραγματική καινοτομία», δήλωσε ο SEAT Vice-president R&D Dr. Matthias Rabe. «Η απόφαση να δραστηριοποιηθούμε στο Tel Aviv με μία νέα εταιρεία καθοδηγείται από στρατηγικά κίνητρα. Θέλουμε να είμαστε γνωστοί ως μία εταιρεία τεχνολογίας που προάγει τη κινητικότητα και όχι μόνο την αυτοκινητοβιομηχανία», κατέληξε.

Seat in Israel 13Δεύτερο στάδιο XPLORA
Το σχέδιο δράσης εισέρχεται τώρα στο δεύτερο στάδιο, όπου έχουν οριστεί νέοι "Xplorers". Μεταξύ αυτών είναι δύο ειδικοί: ένας στο Ψηφιακό Κλειδί και την ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο στον τομέα της ηλεκτρικής και ηλεκτρονικής ανάπτυξης και ο άλλος από την ομάδα ανάπτυξης επιχειρήσεων του νεοσύστατου XMOBA, ο οποίος θα εστιάσει την προσοχή του στον εντοπισμό νέων λύσεων κινητικότητας και βελτιωμένης εμπειρίας χρηστών σε τομείς όπως συστήματα υποβοήθησης οδηγού, Seat in Israel 15της κινητικότητας ως υπηρεσία, λύσεις για ηλεκτρικά οχήματα, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ή Βιομηχανία 4.0.

«Η δραστηριότητα στο Τελ Αβίβ μας διδάξαμε δύο πολύτιμα μαθήματα. Το πρώτο αφορά την παρουσία στη χώρα και τη σημασία της πλήρους κατανόησης του οικοσυστήματος των start-ups η οποία είναι καθοριστικής σημασίας σε όλη τη διαδικασία αναζήτησης», επισημαίνει ο εκτελεστικός διευθυντής της XMOBA, Arantxa Alonso. Το δεύτερο Seat in Israel 17αφορά τον εντοπισμό ευκαιριών. Σύμφωνα με τον Alonso, «ένα βελτιωμένο hardware μπορεί να προσθέσει αξία στην ενίσχυση της οδηγικής εμπειρίας, ενώ νέες λύσεις software μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη καλύτερης κινητικότητας».

Key projects
Σημαντικά projects που εισέρχονται τώρα στη φάση απόδειξης της ιδέας ως πιθανής λύσης κινητικότητας, αποτελεί μεταξύ άλλων η αντικατάσταση των εισιτηρίων μέσων μαζικής μεταφοράς με ένα ψηφιακό σύστημα αναγνώρισης επιβατών. Αυτή η λύση θα επέτρεπε την εξατομικευμένη διαχείριση των ναύλων καθώς και να παρέχει Seat in Israel 16στους διευθυντές υποδομών σχετικές πληροφορίες για πρότυπα κινητικότητας.

Ένα ακόμη εξέχων project με επίκεντρο τη βελτίωση της οδηγικής εμπειρίας αποτελεί η ανάπτυξη ενός συστήματος προβολής λέιζερ που θα επέτρεπε την χρήση του παρμπρίζ ως οθόνη.

Επιπλέον, η SEAT αξιολογεί ένα σύστημα που συνδέεται με την πληροφόρηση και την επικοινωνία μέσα στο αυτοκίνητο. Μέσω αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας, ένας ιδιαίτερος ήχος φτάνει απευθείας στα αυτιά του οδηγού ή των Seat in Israel 18επιβατών.

Σημείο αναφοράς στο συνδεδεμένο αυτοκίνητο
Η πρόοδος της XPLORA είναι ένα ακόμη βήμα στη δέσμευση της SEAT να καταστεί σημείο αναφοράς στο συνδεδεμένο αυτοκίνητο. Παραδείγματα αυτού του είδους περιλαμβάνουν τη συνεργασία με την Amazon για την ενσωμάτωση της φωνητικής βοηθού Alexa, την εφαρμογή του συστήματος πλοήγησης Waze της Google ή την πρόσφατη προσθήκη Shazam στα οχήματα SEAT.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok