spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣΆλλο ένα καταπληκτικό TV spot από την Audi

Άλλο ένα καταπληκτικό TV spot από την Audi

Audi THE Clowns TV SPOT 10Η Audi αυτή τη φορά επιλέγει μια ομάδα κλόουν για πρωταγωνιστές στο νέο της τηλεοπτικό διαφημιστικό. Οι κλόουν οδηγούν απρόσεκτα και επικίνδυνα, δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος, σε ένα φιλμ γυρισμένο από βραβευμένο Βρετανό σκηνοθέτη στους δρόμους της Πράγας. Πραγματικοί πρωταγωνιστές του διαφημιστικού είναι τα μοντέλα της Audi που με τις πρωτοποριακές τους τεχνολογίες αποφεύγουν ατυχήματα που φαντάζουν αναπόφευκτα. Το διαφημιστικό έχει ήδη αποσπάσει την αγάπη του κοινού αλλά και πλήθος βραβείων.

Audi THE Clowns TV SPOT 12Και δεν είναι μόνο αυτό! Η Audi εδώ και χρόνια δημιουργεί καταπληκτικά τηλεοπτικά spot με στόχο να καταδείξει τα συστήματα ασφάλειας και τεχνολογίας που χρησιμοποιεί στα μοντέλα της.

Σε μία επίδειξη δημιουργικότητας αλλά και τεχνολογικής υπεροχής, η Audi συνδυάζει σε ένα διαφημιστικό το αστείο με το σοβαρό. Φέρνει στη μικρή οθόνη την ελαφρότητα και το χιούμορ που συνδέεται με τους κλόουν παράλληλα με την αξία των συστημάτων ασφάλειας με τα οποία εξοπλίζει τα μοντέλα της αλλά και τη σοβαρότητα της οδικής ασφάλειας.

Audi THE Clowns TV SPOT 13Ο Βρετανός, πολυβραβευμένος στο χώρο των TV spots σκηνοθέτης Ringan Ledwidge (τρεις συνεχόμενες χρονιές Νο 1 σκηνοθέτης στη Μεγ. Βρετανία από το περιοδικό Campaign Magazine και ένας από τους τρεις κορυφαίους σκηνοθέτες στον κόσμο στο χώρο της διαφήμισης), πήρε τους συνεργάτες του, ειδικά επιλεγμένους ηθοποιούς – κάποιοι εκ των οποίων με προϋπηρεσία σε ρόλους κλόουν, ένα στόλο από μοντέλα της Audi και ένα διόλου ευκαταφρόνητο – αν και μυστικό – budget και πήγε στην Πράγα.

Τέλη Αυγούστου, κάποιες περιοχές της πρωτεύουσας της Audi THE Clowns TV SPOT 14Τσεχίας έκλεισαν στην κυκλοφορία και …οι κλόουν βγήκαν στους δρόμους. Ευτυχώς, τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ήταν Audi. Η φιλοσοφία του διαφημιστικού είναι ο παραλληλισμός της συμπεριφοράς των απρόσεκτων ή και επικίνδυνων οδηγών, με τον κόσμο των κλόουν. Οι τηλεθεατές αναγνωρίζουν καταστάσεις που πιθανά τους είναι γνώριμες – ακόμα και αν ποτέ δεν συνέβησαν με υπαιτιότητά τους. Το διαφημιστικό αντιπαραβάλλει με μαεστρία την επικινδυνότητα της απρόσεκτης συμπεριφοράς στο δρόμο, όπως εκφράζεται με ανάλαφρο, αστείο τρόπο στον κόσμο των κλόουν, με τη σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα της σημερινής τεχνολογίας συστημάτων ασφάλειας της Audi, που είναι πάντα διαθέσιμη να προστατεύσει και …να διατηρήσει το χαμόγελο.

Audi THE Clowns TV SPOT 13Τεχνολογίες όπως το pre sense (ενσωματωμένη στο παρμπρίζ κάμερα σκανάρει αυτοκίνητα ή πεζούς ακόμα και σε απόσταση 100 μέτρων μπροστά από το αυτοκίνητο και αν εντοπίσει εμπόδιο, ειδοποιεί τον οδηγό και ξεκινάει το φρενάρισμα), το side assist (αισθητήρες ραντάρ ελέγχουν το τυφλό σημείο και ειδοποιούν τον οδηγό με έντονο φωτεινό σήμα στον εξωτερικό καθρέπτη) ή το park assist (αισθητήρες υπερήχων ελέγχουν την καταλληλότητα θέσης parking και το αυτοκίνητο παρκάρει μόνο του), είναι τρεις από τις τεχνολογίες της Audi που παρουσιάζονται στο φιλμ.

Δείτε τις 10 Top 10 διαδημίσεις της Audi

 

Audi THE Clowns TV SPOT 15Το νέο TV spot αρέσει πολύ. Μάλιστα, σε έρευνα που διεξήγαγε η Audi ανάμεσα σε εθελοντές θεατές του διαφημιστικού, η πλειοψηφία τους παραδέχθηκε ότι απέκτησε πιο σαφή άποψη για τις τεχνολογίες υποβοήθησης oδηγού της Audi, αφότου παρακολούθησε το διαφημιστικό. Υπολογίζεται ότι την περίοδο που πρωτοπαρουσιάστηκε, μόνο στη Μεγ. Βραταννία είδαν το φιλμ περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι! Σε πολύ κόσμο φέρνει αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία ενώ προσφέρει και πολλές δυνατότητες διαφορετικής ερμηνείας. Άρεσε όμως ιδιαίτερα και στους κριτικούς, με αποτέλεσμα να έχει Audi THE Clowns TV SPOT 16ήδη κερδίσει σημαντικά βραβεία στο χώρο της βιομηχανίας της τηλεοπτικής διαφήμισης, με πιο πρόσφατο αυτό στο σημαντικό θεσμό Thinkboxes.

Για να «ντύσει» μουσικά το διαφημιστικό, ο σκηνοθέτης επέλεξε ένα κλασσικό τραγούδι του 1975, της Barbara Streisand, που ταιριάζει γάντι στο σενάριο, το Send in the Clowns (Στείλτε τους Κλόουν). Ειδικά για το διαφημιστικό, το ερμήνευσε η Lisa Hannigan (http://goo.gl/HJF5Yk), με το τραγούδι να κάνει ουσιαστικά μια δεύτερη πετυχημένη καριέρα!

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO