Νέα Αγοράς Auto

Η Ελλάδα παραμένει θεατής των εξελίξεων

Ford Romania Craiova 10Η Ford ξεκινά την παραγωγή ενός δεύτερου οχήματος στο εργοστάσιό της στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, που έρχεται να προστεθεί στο νέο μικρό SUV Ford EcoSport και τον κινητήρα 1.0L EcoBoost. Πρόκειται για μια επένδυση 200 εκατομμυρίων ευρώ στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, μια συνολική επένδυση ύψους 1,5 δις ευρώ από το 2008. Τώρα αναμένεται να δημιουργηθούν 1.500 θέσεις εργασίας, ανεβάζοντας το ανθρώπινο δυναμικό στην Κραϊόβα στους 5.900 εργαζόμενους.

Η Ελλάδα "αρμενίζει"...Ford Romania Craiova 11
Αυτά συμβαίνουν στη Ρουμανία, όταν η χώρα μας αναζητά απεγνωσμένα σοβαρές επενδύσεις. Και όμως, αποδεικνύεται ότι οι Ρουμάνοι είναι πολύ πιο σοβαροί από εμάς, που καθημερινά βλέπουμε τους πολιτικούς μας να τσακώνονται σαν τα κοκόρια στα έδρανα της Βουλής. Φαίνεται ότι παραμένουμε εξαιρετικά ανίκανοι σαν χώρα στο να προσελκύσουμε έστω και μια σοβαρή επένδυση στον κλάδο της κατασκευής οχημάτων. Και όσες είχαμε κατά το παρελθόν, φροντίσαμε να τις κλείσουμε, διώχνοντας τα "ξένα κεφάλαια και μονοπώλια"...

Ford Romania Craiova 12200 "φρέσκα" εκατομμύρια
Η Ford προχωρά πλέον στην επένδυση των 200 εκατομμυρίων ευρώ και τη δημιουργία 1.500 νέων θέσεων εργασίας για την παραγωγή ενός δεύτερου μοντέλου στο εργοστάσιό της, στην Κραϊόβα της Ρουμανίας. Προς το παρόν, στο εργοστάσιο της Κραϊόβα κατασκευάζεται ήδη το μικρό SUV EcoSport και ο χιλιάρης EcoBoost κινητήρας της Ford. Το δεύτερο μοντέλο και η έναρξη παραγωγής του θα επιβεβαιωθούν όταν πλησιάζει το λανσάρισμα.

Απόδειξη της λειτουργικής ευελιξίαςFord Romania Craiova 13
«Αυτή η νέα επένδυση προάγει την εξελισσόμενη γκάμα συναρπαστικών νέων μοντέλων μας Ευρωπαϊκής παραγωγής και συνεχίζει τη μεταμόρφωση του εργοστασίου μας στην Κραϊόβα» δήλωσε ο Steven Armstrong, president & CEO, Ford Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής. «Η προσθήκη του δεύτερου οχήματος αποτελεί απόδειξη της λειτουργικής ευελιξίας του εργοστασίου μας στην Κραϊόβα και υποδηλώνει τις ισχυρές συνεργασίες που έχουμε με τοπικούς προμηθευτές και την κοινότητα.»

Ford Romania Craiova 14Με περισσότερα από 550 ρομπότ
Η συνολική επένδυση της Ford στις δραστηριότητες παραγωγής της στη Ρουμανία – συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης των 200 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκε – είναι σχεδόν 1.5 δις ευρώ από το 2008 που απέκτησε το εργοστάσιο της Κραϊόβα. Ανάμεσα στις σημαντικές, πρόσφατες αναβαθμίσεις είναι η εγκατάσταση περισσοτέρων των 550 ρομπότ με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης και της ποιότητας στο βαφείο, στο φανοποιείο και στα τμήματα διακόσμου και πλαισίου.

Προσλήψεις για τρίτη βάρδιαFord Romania Craiova 15
Για την υποστήριξη της παραγωγής του νέου οχήματος, η Ford Romania σκοπεύει να προσλάβει περίπου 1.500 άτομα (ανειδίκευτο και εξειδικευμένο προσωπικό) για μία τρίτη βάρδια, αυξάνοντας έτσι το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό των 4.400 εργαζομένων στις κορυφαίες εγκαταστάσεις συναρμολόγησης οχημάτων και κινητήρων. Σαν αποτέλεσμα, ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων θα φτάσει τους 5.900.

Η εμπιστοσύνη της Ford στη Ρουμανική κυβέρνηση
Η αναμενόμενη αύξηση της παραγωγής οχημάτων στην Κραϊόβα δίνει ακόμα μεγαλύτερη Ford Romania Craiova 16βαρύτητα στις τρέχουσες συζητήσεις μεταξύ της Ford και της Ρουμανικής κυβέρνησης. Η επένδυση στο μέλλον της Κραϊόβα αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της Ford στις υποσχέσεις της Ρουμανικής κυβέρνησης για την υλοποίηση σημαντικών αναβαθμίσεων στην υποδομή και βελτιώσεων στον τομέα logistics, που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας των εκεί δραστηριοτήτων παραγωγής της μάρκας. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση θα υπονόμευε σημαντικά τις προσπάθειες της Ford και των προμηθευτών της για τη μεταφορά αυξημένου όγκου οχημάτων και εξαρτημάτων.

Το EcoSport που κατασκευάζεται στην Κραϊόβα λανσαρίστηκε το 2017 και πωλείται σε όλη την Ευρώπη. Διαθέτει προηγμένη καμπίνα, έναν ισχυρό και αποδοτικό νέο κινητήρα 1.5L EcoBlue diesel, Intelligent All Wheel Drive και σπορ μοντέλο ST-Line.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok