spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣΤο ‘urban SUV’ του '91 που έγινε Sportage

Το ‘urban SUV’ του ’91 που έγινε Sportage

Η Kia Motors γιορτάζει για το Sportage της. Το δημοφιλέστερο SUV της μάρκας παρουσιάστηκε το Kia Sportage 101993 και μετρά πλέον τέσσερις γενιές με το ορόσημο των πέντε εκατομμύριων πωλήσεων να συμπίπτει με την 25η επέτειο του μοντέλου. Δύο χρόνια πριν, το 1991 η εταιρεία παρουσίαζε το
concept, τότε, ‘urban SUV’ Και από τότε φτάσαμε στο σήμερα και την πιο πρόσφατη γενιά του μοντέλου που κυκλοφόρησε το 2016 και είναι η δημοφιλέστερη από κάθε άλλη με μέσο αριθμό μηνιαίων πωλήσεων τις 38.000 μονάδες για το 2017.

Kia Sportage 15Το 2016 και 2017 το Sportage ξεπέρασε το Rio και αναδείχθηκε ως το μοντέλο της μάρκας με τις περισσότερες πωλήσεις. Η ισχυρή ζήτηση συνεχίζεται και το 2018 με τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο να έχουν σημειωθεί 36.632 και 32.930 πωλήσεις, αντίστοιχα.

Η 1η γενιά Sportage παρουσιάστηκε το 1991 στο Tokyo Motor Show και στην πορεία της έχει να επιδείξει περισσότερες από 500.000 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Kia Sportage 13Οι πωλήσεις της 2ης γενιάς Sportage έφτασαν τις συνολικά 1.223.776 μονάδες στην διάρκεια της επταετούς παραγωγής και η 3η γενιά ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο πωλήσεις μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια βοηθώντας το Sportage να φτάσει τα δύο εκατομμύρια συνολικές πωλήσεις και στα έξι χρόνια παραγωγής του.

Η σημερινή 4η γενιά Sportage χαρακτηρίζεται από την δυναμική σχεδίασή της προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση, νέες τεχνολογίες και καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά από κάθε άλλη φορά. Οι εκδόσεις κινητήρων και τα συστήματα μετάδοσης Kia Sportage 14προσφέρουν υψηλή απόδοση και επιδόσεις για να καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού. Τη μεγάλη επιτυχία που σημειώνει η τωρινή γενιά Sportage έρχεται να επισφραγίσει το ένα εκατομμύριο πωλήσεων μέσα σε 29 μήνες από την έναρξη της διάθεσής της.

Το Kia Sportage έχει διακριθεί πολλές φορές για την ελκυστική σχεδίαση με τις δύο τελευταίες γενιές του να έχουν βραβευθεί με ‘iF Design’ και ‘red dot’. Επίσης το Sportage διακρίθηκε το 2017 αποσπώντας την υψηλότερη βαθμολογία ασφάλειας από τον οργανισμό IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) στις ΗΠΑ.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO