Νέα Αγοράς Auto

Πόσα αυτοκίνητα πούλησε η Toyota στην Ελλάδα?

Toyota sales 10Για μια ακόμη χρονιά η Toyota βρέθηκε και πάλι στην πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, το 2017, με συνολικές ταξινομήσεις 11.228 αυτοκινήτων. Αναλυτικότερα, αναδείχθηκε στη κορυφή των επιβατικών με 10.026 ταξινομήσεις, όγκος που αντιστοιχεί στο 11,4 % της αγοράς, ενώ στα επαγγελματικά με 1.166 ταξινομήσεις επαγγελματικών, η εταιρεία πέτυχε ποσοστό 17,6%.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Ελλάς κ. Αριστείδης Αραβανής, με βάση τα αποτελέσματα μιας ακόμα επιτυχημένης χρονιάς, δήλωσε τα εξής:
«Bασιζόμενοι στην πελατοκεντρική φιλοσοφία της Τoyota, στα αξιόπιστα προϊόντα μας και στο Mr A. Aravanis 06οργανωμένο δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων μας, πετύχαμε άλλη μια πρωτιά τη χρονιά που πέρασε.

Ευχαριστούμε θερμά τους πελάτες μας, για την προτίμηση και εμπιστοσύνη τους στην Τoyota και δεσμευόμαστε για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση τους».
Το 2017 ήταν μια χρονιά με αύξηση στην ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου κατά 12,1% σε σχέση με το 2016. Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων ανήλθαν στις 94.710, ενώ το 2016 είχαν ταξινομηθεί 84.496 αυτοκίνητα.

Η Toyota Ελλάς και το δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων της πέτυχαν μερίδιο της μάρκας Toyota sales 12στο 12,0%, περίπου, διατηρώντας την Toyota στην ηγετική θέση.
Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς τα μοντέλα της Τoyota βρέθηκαν στις κορυφαίες θέσεις της κατηγορίας τους.

Ειδικότερα, στις κύριες και βασικές κατηγορίες της αγοράς:
Το Aygo με 1.491 ταξινομήσεις & 11,3% μερίδιο αγοράς. Ειδικότερα, στην λιανική πώληση το Aygo κατέκτησε την δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς 15,2%,
Toyota sales 14Το Yaris με 5.508 ταξινομήσεις & 18,3%, απέδειξε ακόμα μια χρονιά, πως είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης όχι μόνο στην κατηγορία του, αλλά σε ολόκληρη την αγορά.
Το Auris με 1.341 ταξινομήσεις και το Corolla με 452 κατέκτησαν αθροιστικά, την δεύτερη θέση στην κατηγορία C.

Επιπρόσθετα, το νέο μοντέλο της μάρκας, C-HR, στον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του, προσέδωσε μια ισχυρή, νέα παρουσία στην αναπτυσσόμενη κατηγορία C Crossover. Με το νέο C-HR, η ΤΟΥΟΤΑ, ενδυνάμωσε το 2017 περαιτέρω την ισχυρή παρουσία της στην υβριδική τεχνολογία, η οποία έχει φτάσει σήμερα να καλύπτει πλέον σχεδόν όλες τις κατηγορίες (segments) στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok