fbpx

Νέα Αγοράς Auto

Με 23 ηχεία τελικά δεν υπάρχουν όρια

Στο νέο Audi A8 η πολυτέλεια είναι ηχηρή! Τώρα η ακρόαση μουσικής στο εσωτερικό του γίνεται μια εκπληκτική εμπειρία. Το προηγμένο σύστημα ήχου της Bang & Olufsen φέρνει Audi A8 B&O 10τώρα το μοναδικό ακουστικά χαρακτήρα του τρισδιάστατου ήχου και στα πίσω καθίσματα.

Η νέα γενιά του Audi A8 εξοπλίζεται με το Bang & Olufsen 3D Advanced Sound System. Το σύστημα αυτό διαθέτει 23 ηχεία με ιδιαίτερα ελαφρούς και χαμηλής παραμόρφωσης μαγνήτες νεοδυμίου, οι οποίοι παράγουν έναν ήχο υψηλής πιστότητας. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, ειδικά αν αναπαράγεται ένα κονσέρτο κλασικής μουσικής με υψηλή ποιότητα εγγραφής:

Υψηλή τεχνολογία στην υπηρεσία του ήχουAudi A8 B&O 12
Η Audi παρουσίασε για πρώτη φορά 3D (τρισδιάστατο) ήχο το 2015, στο Audi Q7. Στο νέο Audi A8 επεκτείνει την επαναστατική αυτή τεχνολογία και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Δύο ηχεία πλήρους εύρους στις εμπρός κολώνες και δύο στην οροφή πάνω από τις πίσω θέσεις εξασφαλίζουν τη χωρική διάσταση του ύψους και αναπτύσσουν τον ήχο surround στην τέλεια στερεοφωνική εμπειρία. Ο ενισχυτής των 1.920 Watt της Bang & Olufsen, ο οποίος λειτουργεί με ιδιαίτερα υψηλή απόδοση χάρη στην τεχνολογία ICEpower, δημιουργεί τον 3D (τρισδιάστατο) ήχο με τη βοήθεια του επεξεργαστή ψηφιακού σήματος. Audi A8 B&O 14Οι απώλειες θερμότητάς του είναι ιδιαίτερα μικρές και για το λόγο αυτό η ακουστική απόδοσή του είναι υψηλή - όπως άλλωστε αποδεικνύεται από τη λεπτομέρεια του ήχου του.

Πέρα όμως από όλα τα άλλα, ενισχύει το σήμα των woofer, που αναπαράγουν έναν ιδιαίτερα γεμάτο ήχο, σαν μια χαμηλή νότα από ένα μουσικό όργανο. Όταν το σύστημα infotainment ενεργοποιείται τα δύο tweeter επεκτείνονται ηλεκτρικά μέσα από το ταμπλό. Χάρη στην τεχνολογία Acoustic Lens της Bang & Olufsen εξασφαλίζουν πως ο ήχος θα διανέμεται σε μια οριζόντια ακτίνα 180 μοιρών. Ξεχωριστά κανάλια ενίσχυσης τροφοδοτούν κάθε ηχείο, ενώ προκειμένου να δημιουργηθεί ο 3D (τρισδιάστατος) ήχος το νέο σύστημα χρησιμοποιεί ένα αλγόριθμο που η Audi έχει εξελίξει σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Fraunhofer στο Audi A8 B&O 11Erlangen.

Χρησιμοποιεί στερεοφωνικές ή 5.1 ηχογραφήσεις προκειμένου να υπολογίσει τα δεδομένα για την τρίτη διάσταση και για να τη δημιουργήσει για τα τέσσερα 3D (τρισδιάστατης απόδοσης) ηχεία. Αυτό γίνεται δυναμικά. Με άλλα λόγια, ο αλγόριθμος προσαρμόζεται κάθε φορά στην εκάστοτε ηχογράφηση, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν παραμόρφωση του ήχου.

Πολλές ρυθμίσεις για ακουστική απόλαυση
Χρησιμοποιώντας το σύστημα MMI καθώς και μια ξεχωριστή μονάδα ελέγχου που μοιάζει Audi A8 B&O 13με smartphone για τους πίσω επιβάτες οι ρυθμίσεις ήχου μπορούν να βελτιστοποιηθούν με βάση τις προτιμήσεις - με ιδιαίτερη δηλαδή έμφαση στις εμπρός ή τις πίσω θέσεις, ή σε όλες τις θέσεις. Η ρύθμιση με έμφαση στο πίσω μέρος επιτρέπει στους πίσω επιβάτες να απολαμβάνουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα 3D (τρισδιάστατου) και surround ήχου.
Οι επιβαίνοντες μπορούν πέρα από τα πρίμα και τα μπάσα να ρυθμίσουν, ανεξάρτητα από όλα τα άλλα ηχεία, την ένταση των subwoofer. Επίσης υπάρχει και μια ειδική λειτουργία για κινηματογραφικές ταινίες, η οποία ονομάζεται Movie Set. Tα ηχητικά κομμάτια 5.1 αποδίδονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως μπροστά από τη μεγάλη οθόνη ενός κινηματογράφου. Το σύστημα εντοπίζει κάθε φωνή ξεχωριστά και προσαρμόζει ανάλογα την ισορροπία. Για παράδειγμα, αν ένας χαρακτήρας εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά της εικόνας, τότε και η φωνή του ακούγεται από τα δεξιά.Audi A8 B&O 15

Τα καλύμματα των ηχείων πρέπει να έχουν τη μέγιστη δυνατή ακουστική διαφάνεια, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει και να προστατεύουν. Πρόκειται δηλαδή για την εύρεση της ιδανικής ισορροπίας μεταξύ των ανοικτών και των κλειστών επιφανειών. Στο Audi A8 διάτρητα καλύμματα υψηλής ακρίβειας κατασκευασμένα από διπλά ανοδιωμένο αλουμίνιο καλύπτουν και κοσμούν τα ηχεία στις εμπρός και τις πίσω πόρτες. Ταυτόχρονα τα woofer φωτίζονται από λευκού χρώματος LED.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.