Νέα Αγοράς Auto

Οι Ιταλοί κέρδισαν 2 δις ευρώ

Κατά την προηγουμένη χρονιά στην Ιταλία εξοικονομήθηκαν περίπου 2 δις ευρώ από τη χρήση του φυσικού αερίου αντί συμβατικών υγρών καυσίμων. Φαίνεται ότι οι Ιταλοί γνωρίζουν καλύτερα από όλους την αεριοκίνηση.

Econometrica Bologna 16Αυτό ήταν ένα από τα βασικά συμπεράσματα σε συνέδριο με θέμα "Φυσικό αέριο και βιομεθάνιο: κορυφαία συστατικά της αειφόρου ανάπτυξης" που πραγματοποιήθηκε στη Μπολόνια της Ιταλίας στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Περιβάλλοντος της Ομάδας G7 (των 7 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών). Το “παρών” σε αυτό το συνέδριο έδωσαν σημαντικές προσωπικότητες από την ιταλική πολιτική σκηνή, μεταξύ των οποίων ο Ιταλός Υπουργός Περιβάλλοντος, Gian Luca Galletti, καθώς και κορυφαία στελέχη των εταιρειών Fiat Chrysler Automobiles, IVECO και Snam. Την FCA εκπροσώπησε ο κύριος Alfredo Altavilla, επικεφαλής του Ομίλου στην περιοχή ΕΜΕΑ.

Σημαντικά πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου
Τα κύρια συμπεράσματα του συνεδρίου που αφορούσαν την ιταλική πραγματικότητα, Econometrica Bologna 10αποτελούν σημαντική απόδειξη για τα οικονομικά και οικολογικά πλεονεκτήματα της χρήσης του φυσικού αερίου στον κλάδο του αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα με βάση τα στοιχεία της έρευνας που διενεργήθηκε το 2016, την προηγουμένη χρονιά στην Ιταλία εξοικονομήθηκαν περίπου 2 δις ευρώ από τη χρήση του φυσικού αερίου αντί συμβατικών υγρών καυσίμων. Αντίστοιχα, το οικολογικό αποτύπωμα υπολογίζεται σε σχεδόν 1,5 εκ. τόνους λιγότερους ρύπους στο περιβάλλον λόγω της μετακίνησης με αυτοκίνητα με φυσικό αέριο.

Με 50% μεγαλύτερη αυτονομία
Στην ομιλία του ο εκπρόσωπος της FCA, ο κύριος Altavilla, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "Το φυσικό αέριο αποτελεί τη καλύτερη λύση για την μετακίνηση προσφέροντας την καλύτερη Econometrica Bologna 15αναλογία κόστους και φιλικότητας προς το περιβάλλον. Ένα αυτοκίνητο μπορεί να διανύσει 50% παραπάνω απόσταση με ένα κιλό φυσικό αέριο συγκριτικά με ένα λίτρο πετρέλαιο. Από οικολογικής άποψης, το φυσικό αέριο είναι το καύσιμο με την καλύτερη αναλογία παραγόμενης ενέργειας και εκπομπών ρύπων, και παράλληλα πολύ χαμηλές εκπομπές επικίνδυνων ρύπων όπως NOx (οξειδίων του αζώτου) και NMHCs (μη μεθανικών υδρογονανθράκων). Επιπλέον έχει αποδειχθεί ότι το οικολογικό πλεονέκτημα των οχημάτων με βιομεθάνιο είναι ανάλογο των οχημάτων που χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.”

Econometrica Bologna 12Με 12 μοντέλα φυσικού αερίου η Fiat
Αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής του Ομίλου FCA είναι η εξέλιξη κινητήρων με χρήση εναλλακτικών καυσίμων. Θεωρείται ο κορυφαίος Όμιλος στην τεχνολογία CNG (χρήσης του φυσικού αερίου) και στη διάρκεια των τελευταίων ετών έχει αναπτύξει σημαντικά τη γκάμα των μοντέλων που εφοδιάζονται με φυσικό αέριο, απαριθμώντας πλέον 12 μοντέλα. “Το φυσικό αέριο αποτελεί το μέλλον της αυτοκίνησης και η FCA είναι πανέτοιμη” - καταλήγει ο κ. Altavilla.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.