spot_img
HomeΝΕΑΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣΗ Ford "δυναμώνει" στη Γερμανία

Η Ford “δυναμώνει” στη Γερμανία

Ford_Plant_Saarlouis 03Η Ford βλέπει ανάπτυξη του κλάδου και επενδύει 600 εκατ. ευρώ στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της στο Saarlouis (Vehicle Assembly Operations), στη Γερμανία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την παραγωγή της επόμενης γενιάς Ford Focus. Και η επένδυση αυτή δείχνει να είναι πολύ σημαντική, μετά την εξαγορά της Opel από το Group PSA.

Σύμφωνα με τον Jim Farley, president & CEO, Ford Ευρώπης, Μ. Ανατολής & Αφρικής «Η νέα επένδυση ύψους 600 εκατ. ευρώ ανανεώνει τη δέσμευση της Ford Ford_Plant_Saarlouis 01στη Γερμανία, όπου βρίσκεται το Ευρωπαϊκό κέντρο δραστηριοτήτων μας και απασχολούμε πάνω από 25.000 άτομα στη Γερμανία – περισσότερα από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη.» Και συνεχίζει «Έχουμε εκτεταμένες εγκαταστάσεις παραγωγής οχημάτων και κινητήρων στο Saarlouis και στην Κολωνία, όπου βρίσκεται ένα σημαντικό κέντρο σχεδίασης και εξέλιξης και είναι υπεύθυνο για την παραγωγή οχημάτων που προορίζονται για τις παγκόσμιες αγορές. Επιπλέον, το Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας (Ford Research & Innovation Center) στο Άαχεν ασχολείται με μελλοντικές τεχνολογίες.»

Ford_Plant_Saarlouis 05Η επένδυση έρχεται σε συνέχεια των βελτιώσεων στην αποδοτικότητα κόστους και την παραγωγικότητα στο Saarlouis, στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπογράφηκε με το Γερμανικό Συμβούλιο Εργαζομένων τον Ιούνιο του 2014, και που παράλληλα όρισε την Κολωνία ως μοναδική Ευρωπαϊκή ‘πηγή’ για την επόμενη γενιά Fiesta – την τελευταία έκδοση του Ευρωπαϊκού bestseller της Ford – που θα αρχίσει να κατασκευάζεται αργότερα μέσα στη χρονιά.

Η επένδυση στο Saarlouis αφορά προηγμένο εξοπλισμό παραγωγής, διαχειριστική υποστήριξη, και project παροχής ενέργειας. Ιδιαίτερης σημασίας είναι η επένδυση σε δύο νέα συστήματα πρεσών που επιτρέπουν τη θερμή διαμόρφωση ατσαλιών βορίου υψηλής αντοχής. Ford_Plant_Saarlouis 06Η τεχνική επιτρέπει την απευθείας διαμόρφωση των ατσάλινων φύλων σε εξαρτήματα αμαξώματος, έχοντας ως όφελος την εξοικονόμηση βάρους.

Μέρος της επένδυσης περιλαμβάνει επίσης μία πιο αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον παροχή ενέργειας. Σε συνεργασία με τη STEAG New Energies, η Ford χρησιμοποιεί πέντε νέες μονάδες συμπαραγωγής στο εργοστάσιό της για την παροχή ηλεκτρισμού και θέρμανσης, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές CO2 μέχρι 20%.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO