fbpx

Αγώνες Auto

×

Προειδοποίηση

Plugin JoomAdditionalImageFields: The XML file 'additional.xml' could not be found. Maybe you have to rename it in directory 'plugins/joomgallery/joomadditionalimagefields/additionalfields/' from 'additional.tmp.xml'. Please also read the documentation of this plugin.

Pirelli:

ΤΑ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ROLLERCOASTER ΤΟΥ ZANDVOORT

MARIO ISOLA – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

"To νέο πακέτο μονοθεσίων – ελαστικών θα διευκολύνει φέτος τα προσπεράσματα".

"Το Zandvoort ήταν πέρυσι μια εντυπωσιακή προσθήκη στο ημερολόγιο του πρωταθλήματος. Σημαντικές προκλήσεις για τα ελαστικά αποτελούν οι επικλινείς στροφές 3 και 14. H διέλευση από αυτές γίνεται με υψηλές ταχύτητες και ασκείται συνδυασμός δυνάμεων στο μονοθέσιο: κατακόρυφο αλλά και πλευρικό φορτίο. Πέρα από τις άλλες απαιτήσεις που δημιουργεί η χάραξη της πίστας αυτός είναι ο λόγος που επελέγησαν οι πιο σκληρές γόμες στην γκάμα. Είναι η τέταρτη φορά που γίνεται αυτή η επιλογή φέτος μετά το Μπαχρέιν, την Ισπανία και τη Μεγ. Βρετανία. Ο νέος συνδυασμός μονοθεσίων – ελαστικών θα διευκολύνει τα προσπεράσματα φέτος σε μια πίστα όπου ήταν δύσκολο να προσπεράσεις πέρυσι. Η πλειοψηφία των οδηγών πραγματοποίησε μόνο μια αλλαγή. Αυτό το έκαναν για να διατηρήσουν τη θέση τους στην πίστα. Φέτος θα μπορούν να επικεντρωθούν περισσότερο στις πιο μαλακές γόμες, αυτό πιθανώς θα οδηγήσει σε δυο αλλαγές έτσι ίσως οι οδηγοί πιέσουν περισσότερο. " 

1
F1 Pirelli GP Ολλανδίας 2022 Preview (1)

ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ

  • Για το Zandvoort επιλέχθηκαν οι τρεις πιο σκληρές γόμες: C1 ως P Zero λευκή/σκληρή, C2 ως P Zero κίτρινη/μέση και C3 ως P Zero κόκκινη μαλακή.
  • Φέτος η διαφορά απόδοσης ανάμεσα στη γόμα C1 και C2 είναι μεγαλύτερη απ’ ότι παλιότερα: Ένας ακόμη λόγος ώστε οι ομάδες να επικεντρωθούν στη χρήση των δυο πιο μαλακών γομών αυτό το Σαββατοκύριακο.
  • Η κλίση στις στροφές 3 και 14 είναι περίπου 18 μοίρες: για να έχετε μέτρο σύγκρισης το ιστορικό επικλινές στη Monza είναι 30 μοίρες κατά μέσο όρο. Σε άλλες μοντέρνες διαδρομές οι κλίσεις κυμαίνονται από 9 μοίρες στην Indianapolis, έως 12 μοίρες στη Jeddah.
  • Το Zandvoort παράγει μεγάλες φορτίσεις σε αρκετά σημεία της διαδρομής των 4.2km: Το φρενάρισμα στην είσοδο των στροφών 1 και 11 προκαλεί επιβράδυνση περίπου 5g. Η στροφή 7 επίσης προκαλεί πλευρικά φορτία του ίδιου μεγέθους (5g).
  • Σύμφωνα με το όνομά του «Zandvoort» σημαίνει αμμώδης έκταση και μπορεί να επηρεαστεί από την άμμο που φέρει ο αέρας. Επίσης ως παραθαλάσσια περιοχή είναι ευάλωτη στις συχνές αλλαγές της κατεύθυνσης του αέρα.
2
3

FORMULA2
Επελέγησαν η P Zero λευκή/σκληρή γόμα και η P Zero Red κόκκινη/μαλακή. Κάθε οδηγός έχει στη διάθεσή του 5 σετ slick ελαστικών (τρία σκληρά και δυο μαλακά) για χρήση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ο αγώνας sprint διαρκεί 29 γύρους το Σάββατο το απόγευμα ενώ ο κανονικός αγώνας διαρκεί 40 γύρους την Κυριακή το πρωί. 

FORMULA3
Οι οδηγοί έχουν στη διάθεσή τους 3 σετ P Zero κίτρινης/μέσης για χρήση το Σαββατοκύριακο. Επίσης έχουν ένα ακόμη σετ μέσης γόμας από τον προηγούμενο αγώνα και μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στις ελεύθερες δοκιμές. Ο αγώνας σπριντ των 21 γύρων θα γίνει το πρωί του Σαββάτου και ο κανονικός αγώνας των 26 γύρων νωρίς το πρωί της Κυριακής.

4

GT   
Ο 8ος γύρος του GT World Challenge, προτελευταίου αγώνα του Endurance Cup, θα διεξαχθεί στο Hockenheim στη Γερμανία το ίδιο Σαββατοκύριακο με το Ολλανδικό Grand Prix. Το GT World Challenge, περιλαμβάνει αγωνιστικές εκδόσεις υπεραυτοκινήτων που φορούν αποκλειστικά ελαστικά Pirelli. Ο προηγούμενος αγώνας ήταν στο Zandvoort στα μέσα Ιουνίου.

 

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.