spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣΤα πρωταθλήματα σε Βραζιλία και Γερμανία με τα μονοθέσια που εφοδιάζονται με...

Τα πρωταθλήματα σε Βραζιλία και Γερμανία με τα μονοθέσια που εφοδιάζονται με τους κινητήρες της Abarth

Τα πρωταθλήματα σε Βραζιλία και Γερμανία με τα μονοθέσια που εφοδιάζονται με τους κινητήρες της Abarth

Τα πρωταθλήματα σε Βραζιλία και Γερμανία με τα μονοθέσια που εφοδιάζονται με τους κινητήρες της Abarth, επιστέφουν στη δράση σε δύο από τις πιο διάσημες πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1.

Η σχέση της F4 με την κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι πολύ στενή, με αρκετούς από τους οδηγούς της Formula 1 να έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους από τους αγώνες με μονοθέσια αυτής της κατηγορίας. Οδηγοί όπως οι Lance Stroll, Mick Schumacher και Lando Norris έχουν γνωρίσει κάποιες από τις πίστες που αγωνίζονται σήμερα μέσω της εμπλοκής τους με την F4. Αυτή η δυνατή σχέση της F4 με την Formula 1 επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά, με τα αντίστοιχα πρωταθλήματα σε Βραζιλία και Γερμανία να επιστρέφουν στη δράση αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα του Interlagos και του Nurburgring αντίστοιχα.

f4brazilianchampionshipinterlagos1-62e7d900afe04_62e7ecf92084c

Δημοφιλέστερη επιλογή κινητήρα για τους θεσμούς της F4 στην Ευρώπη, αλλά και εκτός αυτής, είναι ο κινητήρας 1.4 T-Jet της Abarth. Από τη φετινή χρονιά οι κανονισμοί επιτρέπουν τα μονοθέσια Tatuus F4 T421 να εφοδιάζονται με την πλέον ισχυρή εκδοχή του κινητήρα, απόδοσης 180 ίππων, η οποία κινεί και τα μοντέλα παραγωγής της κορυφαίας σειράς 695 της Ιταλικής μάρκας. Στην περίπτωση του αγώνα στη Βραζιλία η παρουσία της μάρκας του Σκορπιού θα είναι ακόμα πιο έντονη μετά και την πρόσφατη συμφωνία με την οργάνωση για την αξιοποίηση του νέου Abarth Pulse στο ρόλο του αυτοκινήτου ασφαλείας. Το πρώτο SUV της Abarth θα είναι διαθέσιμο για την αγορά της Βραζιλίας στους αμέσως προσεχείς μήνες, ενώ αναμένεται να κάνει συχνά αισθητή την παρουσία του στην πίστα με δεδομένο τον σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ των νεαρών οδηγών που συχνά οδηγεί σε αγωνιστικά συμβάντα. Με επιτάχυνση 0-100χλμ./ώρα σε λιγότερο από 8’’ και τελική άνω των 210χλμ./ώρα το Abarth Pulse θα αποτελεί το φύλακα άγγελο των οδηγών στις δύσκολες στιγμές που πιθανά θα προκύψουν.

Το πρόγραμμα στο Interlagos περιλαμβάνει ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή θα λάβει χώρα το κύριο μέρος της δράσης με τους τρεις συνολικά αγώνες του γύρου.

Αντίστοιχα έντονο θα είναι το πρόγραμμα και στο Γερμανικό θεσμό ADAC F4 Championship, το οποίο επιστρέφει μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα στην πίστα του Nurburgring όπου αντίστοιχα την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν οι δοκιμές και το Σάββατο και την Κυριακή οι τρείς αγώνες.

testingpaulricard0708may2021abarth1-609d013c695fa

Υπενθυμίζουμε ότι στον Ιταλικό θεσμό της F4, συμμετέχει με την ομάδα της CRAM Motorsport και ο Έλληνας οδηγός, Τζώτζης Μαρκογιάννης, ο οποίος πρόσφατα δημοσίευσε και ένα σύντομο video στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις δοκιμές που πραγματοποίησε στο Red Bull Ring όπου ακούγεται ο χαρακτηριστικός βρυχηθμός του κινητήρα της Abarth.

https://www.facebook.com/GeorgisMarkogiannis/videos/575023414361643

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO