spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣΠανελλήνιου Πρωταθλήματος Crosscar “EKO Racing Dirt Games”

Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Crosscar “EKO Racing Dirt Games”

Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Crosscar “EKO Racing Dirt Games”

Στην πίστα «Διαδρόμιο» και σε νέα διαδρομή συνολικού μήκους 1.780 μ. ολοκληρώθηκε λίγο νωρίτερα ο δεύτερος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Crosscar “EKO Racing Dirt Games”, που διοργανώθηκε από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (ΑΛΑΚ).

Με την πλέον πειστική εμφάνιση, πετυχαίνοντας το απόλυτο στα τρία περάσματα που προσμετρούν (από τα τέσσερα προβλεπόμενα), καθώς και τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας (1:27.598), ο Κωνσταντίνος Τακιδέλλης σημείωσε την πρώτη του νίκη στο θεσμό, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για τη συνέχεια. Ο 18χρονος οδηγός, μετά τη «θητεία» του στην Junior τα προηγούμενα δύο χρόνια, μεταπήδησε στην κορυφαία κατηγορία, αυτήν των 600 κ.εκ., και με το Yacar Sport κατάφερε να κινηθεί σε κάθε περίπτωση ταχύτερα από τον ανταγωνισμό. Έτσι, παρά την περιορισμένη -συγκριτικά- εμπειρία του, φεύγει από το «Διαδρόμιο» με τη μέγιστη συγκομιδή βαθμών για το Πρωτάθλημα, όπως και για την ανεξάρτητη κούρσα των «Ιδιωτών».

Από εκεί και πέρα, ο αγώνας σαφώς δεν κύλησε ομαλά για τον περυσινό πρωταθλητή, Νώντα Καρανικόλα, ο οποίος αντιμετωπίζοντας προβλήματα με τον κινητήρα του LaBase RX-01 δεν μπόρεσε να κυνηγήσει κάτι ουσιαστικό. Σε επίπεδο «600 κ.εκ.», στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Γιάννης Ρέγγος με Kosvar 600 (+4.463), με τρίτο τον πατέρα του νικητή, Μιχάλη Τακιδέλλη, ο οποίος συμμετέχοντας με το… οικογενειακό Crosscar, ακολούθησε με 5.162 δλ. διαφορά από τον πρώτο.

24115188-dd6b-6f45-f85b-990ab98bd1eb

Όσο για την κατηγορία των «Ιδιωτών», οι βαθμοί διαδοχικά πηγαίνουν στο νικητή του αγώνα, με δεύτερο τον Γιάννη Ρέγγο και τρίτο τον Μιχάλη Δημούση, ο οποίος με το Semog Trophy τερμάτισε και στην έκτη θέση στα 600 κ.εκ..

Στην Open, που στο δεύτερο γύρο του θεσμού ήταν υπόθεση για δύο, ο Βασίλης Πετρόπουλος με SR 750 «γράφοντας» σταθερά σημαντικά καλύτερους χρόνους από τον Αριστείδη Τσάτσαρη (Speedcar 2), επικράτησε με άνεση.
Μεταξύ των οδηγών αυτοκινήτων ταχύτερος ήταν ο Βασίλης Μπατής με Mitsubishi Lancer Evo IX, με δεύτερο τον Κωνσταντίνο Καλδή με το προσθιοκίνητο Honda Civic Type R και τρίτο τον Θεόδωρο Εγγλέζο με Toyota Yaris.

Αξίζει να αναφερθεί η παρουσία δύο γυναικών μεταξύ των οδηγών του αγώνα, της Μαριαλένας Παυλή με Hyundai Accent και της Κατερίνας Μπράτσου με Speedcar Xtrem, με την πρώτη να κατακτά τιμητικό έπαθλο στη μνήμη της Αριάδνης Γερασιμίδου έπειτα από σχετική πρωτοβουλία των οργανωτών.

Ο τρίτος γύρος του θεσμού είναι προγραμματισμένος για τις 6-7 Νοεμβρίου και θα διεξαχθεί στην πίστα «Ιαβέρης Park».

Χορηγός ονομασίας του θεσμού, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η premium βενζίνη EKO Racing 100. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, ενώ η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού. Οι αγώνες καλύπτονται τηλεοπτικά από την Cosmote TV ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ.

Αποτελέσματα 

apotelesmata

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO