spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣΔοκιμασία στο θρυλικό Spa-Francorchamps για τον Ανδρέα Λασκαράτο!

Δοκιμασία στο θρυλικό Spa-Francorchamps για τον Ανδρέα Λασκαράτο!

Δοκιμασία στο θρυλικό Spa-Francorchamps για τον Ανδρέα Λασκαράτο!

Tον άκρως ανταγωνιστικό θεσμό με το Ελληνικό ενδιαφέρον, αφού σε αυτόν εκπροσωπεί τη χώρα μας ο Ανδρέας Λασκαράτος.

Το προσεχές Σαββατοκύριακο ο 35χρονος οδηγός της 1AIM Villorba Corse έχει μπροστά του μία πραγματική πρόκληση: τον 4ωρο αγώνα στο Spa-Francorchamps που αποτελεί τον πέμπτο γύρο της σεζόν του 2021.

Laskaratos-ELMS-Rd5-Spa-Preview-1

«Λατρεύω αυτή την πίστα και θα πιέσω πολύ για ένα καλό αποτέλεσμα. Κάθε φορά εδώ, είναι τόσο καλή όσο και η πρώτη φορά! Παρότι έχω συμμετάσχει σε αρκετούς αγώνες εδώ, ο πρώτος γύρος είναι πάντα ιδιαίτερος σε αυτή τη πίστα. Ακόμα και το track walk των 7 χιλιομέτρων, είναι εντυπωσιακό λόγω του που βρίσκεται αυτή η πίστα», σημειώνει ο Λασκαράτος.

Laskaratos-ELMS-Rd5-Spa-Preview-4

Η ομάδα του ταξίδεψε στην καρδιά των Αρδεννών με στόχο να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα, ελπίζοντας να πλασαριστεί στην κατηγορία LMP3, ψηλότερα απ’ ότι στις 4 Ώρες της Monza. Κι έχει βρει τον τρόπο για να το πετύχει.

Ο Ανδρέας σημειώνει: «Σε ομαδικό επίπεδο, έχουμε τελειώσει την ανάλυση και βρήκαμε τον λόγω που υστερούσαμε σε ταχύτητα στις ευθείες, επομένως θα αντεπιτεθούμε με στόχο την επιστροφή στην πεντάδα. Βέβαια το Spa επηρεάζεται πάντα από τον αστάθμητο παράγοντα του καιρού, όμως είμαστε αισιόδοξοι».

Laskaratos-ELMS-Rd5-Spa-Preview-5

Στη συνέχεια, ο Έλληνας οδηγός εστιάζει στην Eau Rouge/Raidillon, τον πιο φημισμένο συνδυασμό στροφών στο παγκόσμιο motorsport. Μάλιστα περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την πρώτη του επίσκεψη σε αυτή: «Δεν πρόλαβα να το καταλάβω, ξάφνου βρέθηκα στην ευθεία Kamer κι έλεγα από μέσα μου: “Ω, Θεέ μου”. Προφανώς την πρώτη φορά δεν περνάς τέρμα γκάζι, οπότε άρχισα να αναρωτιέμαι πως θα γινόταν αυτό. Ακόμα και με 80%, ήταν ήδη εκφοβιστική η αίσθηση. Ωστόσο, μετά από 3 γύρους, άρχισα να περνά στο 100%. Παρόλα αυτά, κάθε γύρος και κάθε πέρασμα από εκεί, είναι το ίδιο ξεχωριστό. Όμως οι προκλήσεις δεν σταματούν εκεί. Ένα από τα δυσκολότερα σημεία είναι στην Pouhon, καθώς είναι πολύ δύσκολο να βρεις το όριο, και αν το υπερβείς το ατύχημα είναι άσχημο. Συνολικά, πρέπει να έχεις “δέσει” την πίστα στο μυαλό σου. Κάθε στροφή επηρεάζει το επόμενο σύμπλεγμα και κάθε λάθος στοιχίζει σε χρόνο σε όλο το sector. Τέλος, πάντα συναντάμε έστω λίγη βροχή και υπό αυτές τις συνθήκες, αυτή η πίστα είναι ακόμα πιο απαιτητική».

Laskaratos-ELMS-Rd5-Spa-Preview-6



Η 1AIM Villorba Corse αλλά και ο Λασκαράτος, ξέρουν καλά την πίστα που εκτός από το καλεντάρι του ELMS, έχει περίοπτη θέση και σε εκείνο της Formula 1. Το Spa-Francorchamps έχει μήκος 7.004 μέτρα, περιλαμβάνει 20 στροφές και διαθέτει συνεχείς υψομετρικές διαφορές.

Στο grid θα παραταχθούν 38 αυτοκίνητα από 28 ομάδες, με τους 117 οδηγούς να εκπροσωπούν 27 έθνη από κάθε άκρη του πλανήτη. Σε ότι αφορά στην 1AIM Villorba Corse, ο Λασκαράτος μοιράζεται χρέη οδηγού στο βαμμένο στα χρώματα του «Visit Greece» πρωτότυπο Ligier JS P320-Nissan #18, με τους Alessandro Bressan και Damiano Fioravanti. Αποτελούν μία εκ των 16 συμμετοχών στην κατηγορία LMP3.

Laskaratos-ELMS-Rd5-Spa-Preview-7

Στόχος είναι φυσικά το υψηλότερο δυνατό πλασάρισμα, με τον Έλληνα οδηγό να παρατάσσεται ετοιμοπόλεμος στο Spa-Francorchamps: «Αυτό τον Αύγουστο επικεντρώθηκα σε ανασυγκρότηση δυνάμεων, ελαφριές προπονήσεις και πολλές ώρες δουλειάς στον προσομοιωτή – καθώς και κάνοντας καρτ. Επέμενα αρκετά στο να ξεκουραστώ, καθώς από Asian LeMans Series τον περασμένο Ιανουάριο, περάσαμε κατευθείαν στο ELMS και αυτό ήταν το πρώτο διάλειμμα».

Οι αγώνες του ELMS προβάλλονται από 54 τηλεοπτικά δίκτυα και ψηφιακές πλατφόρμες, σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, Ασία και Αμερική. Παράλληλα, υπάρχει live κάλυψη όσων συμβαίνουν στην πίστα, τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού (www.europeanlemansseries.com) όσο και στην αντίστοιχη σελίδα στο YouTube.

Laskaratos-ELMS-Rd5-Spa-Preview-8

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO