spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣABB FIA Formula E World

ABB FIA Formula E World

ABB FIA Formula E World

Η DS AUTOMOBILES και ο António Félix Da Costa βρέθηκαν στην 3η θέση του βάθρου στον 1ο αγώνα της σεζόν, τον νυχτερινό αγώνα στην Diriyah της Σαουδικής Αραβίας. Η Formula Ε ταιριάζει απόλυτα με τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της DS Automobiles, του premium “multi-energy” κατασκευαστή, με το χαμηλότερο μέσο όρο εκπομπών CO2 στην Ευρώπη το 2020.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στο E-Prix της πρώτης διοργάνωσης της σεζόν του “ABB FIA Formula E World” που πραγματοποιήθηκε στη Diriyah, στα περίχωρα της Riyadh στη Σαουδική Αραβία, η DS Automobiles κατάφερε να σκαρφαλώσει στο 3ο σκαλί του βάθρου. Από τις κατατακτήριες δοκιμές φάνηκε πως το DS E-TENSE FE 20 ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, καθώς ο Jean-Eric Vergne κατετάγη 7ος και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Antonio Felix Da Costa 9ος.

ds_automobiles_03

Ο δεύτερος νυχτερινός αγώνας στην ιστορία της Formula E είχε ως κύριο χαρακτηριστικό του την υψηλή ένταση σε όλη του τη διάρκεια. Οι δύο οδηγοί της DS AUTOMOBILES κέρδισαν μία θέση στους πρώτους γύρους. Στην εξέλιξη του αγώνα, ο Vergne πήρε προσωρινά την 3η θέση, ακριβώς μπροστά από τον Da Costa, με αμφότερα τα μονοθέσια να είναι διαρκώς πολύ κοντά στο δίδυμο των οδηγών που προηγούνταν. Στη συνέχεια, μετά από μια περίοδο με αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, οι δύο team mates έδωσαν μια πραγματικά απολαυστική παράσταση, έχοντας μεταξύ τους μονομαχία κατά τη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν θέσεις δύο φορές.

Το αποτέλεσμα του αγώνα κρίθηκε πρόωρα, καθώς μετά από ένα διπλό ατύχημα οι διοργανωτές έδειξαν την κόκκινη σημαία και διέκοψαν τη διαδικασία. Ωστόσο στον Vergne που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην 3η θέση, επιβλήθηκε ποινή που τον κατέταξε τελικά 12ο, με τον Da Costa να ανεβαίνει στην 3η θέση. Η συνέχεια του ABB FIA Formula E World Championship θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου στους δρόμους της Ρώμης, στην Ιταλία.

Mark Preston, Διευθυντής ομάδας DS TECHEETAH:

“Τι αγώνας! Οι οδηγοί μας, μας κρατούν στις μύτες των ποδιών μας μερικές φορές, αλλά αυτό είναι που απολαμβάνει κανείς όταν έχει δύο πρωταθλητές που αγωνίζονται για έναν ακόμα τίτλο. Μόλις η σκόνη του αγώνα κατακάτσει, θα είναι ξανά φίλοι και συνεχίζουμε με προσήλωση για τον επόμενο αγώνα. Ήταν ο τελευταίος αγώνας για το DS E-TENSE FE20 και δεδομένου του πόσο καλά αποτελέσματα μας έχει φέρει μέχρι τώρα, είχε έναν πολύ ωραίο αγώνα – εν είδη “τιμητικής συνταξιοδότησης”.

ds_automobiles_04

Xavier Mestelan Pinon, Αγωνιστικός Διευθυντής DS Automobiles:

“Οι οδηγοί μας, έδωσαν πραγματική παράσταση αυτήν την αγωνιστική. Αυτό που πραγματικά κρατώ από αυτό το E-Prix είναι ότι επιστρέφουμε στην πρώτη γραμμή και πως έχουμε ότι μας χρειάζεται για να υπερασπιστούμε τους τίτλους μας. Η ομάδα αντέδρασε τέλεια μετά την εκκίνηση και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για το μέλλον. Το να μπορέσεις να επιστρέψεις πιο δυνατά είναι πολύ σημαντικό! Πρέπει να διατηρήσουμε αυτήν τη δυναμική και στη Ρώμη, όπου το νέο μας μονοθέσιο θα είναι το βασικότερό μας πλεονέκτημα”.

Antonio Felix da Costa:

“Ήταν μια καλή εμφάνιση και ένα καλό αποτέλεσμα το σημερινό, δείξαμε ότι έχουμε τον απαιτούμενο ρυθμό ξανά και είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτό. Ήταν πραγματικά ένας διασκεδαστικός αγώνας, με καταπληκτικές προσπεράσεις και μεγάλη άνοδο στην κατάταξη για εμάς. Αυτή ήταν η τελευταία μας φορά με το παλιό μονοθέσιο, για τον επόμενο αγώνα θα έχουμε το νέο, το οποίο είναι έτοιμο και δεν μπορώ να περιμένω να βρεθώ πίσω από το τιμόνι του!”.

Jean-Eric Vergne:

“Δυστυχώς, σήμερα δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω δεύτερη φορά το Attack Mode, που είναι υποχρεωτικό από τη διοργάνωση και αυτό ήταν η αφορμή για να δεχτώ την ποινή μετά το τέλος του αγώνα και μου κόστισε την 3η θέση”.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO