spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣΠρωτάθλημα Real Electric Car Racing

Πρωτάθλημα Real Electric Car Racing

Πρωτάθλημα Real Electric Car Racing

Μετά από αρκετούς μήνες δοκιμών και events παρουσίασης υψηλού κύρους, η Goodyear ολοκλήρωσε τις προδιαγραφές του μοναδικού ελαστικού πέλματος που θα χρησιμοποιηθεί στο συναρπαστικό νέο πρωτάθλημα ηλεκτρικού αυτοκινήτου PURE ETCR – Real Electric Car Racing, το οποίο θα ξεκινήσει το 2021.

Ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα δοκιμών με τη συμμετοχή των ομάδων, τους υποστηρικτές της σειράς Eurosport Events και το τεχνικό τμήμα του Ομίλου WSC έχει δώσει πολύτιμα δεδομένα στην Goodyear, αφότου η εταιρεία αποκάλυψε το ειδικά σχεδιασμένο αγωνιστικό ελαστικό της Goodyear Eagle F1 SuperSport τον περασμένο Αύγουστο. Με το ειδικό σχέδιο πέλματος, οι προδιαγραφές του ελαστικού θα τεσταριστούν σε όλες τις πίστες και υπό όλες τις καιρικές συνθήκες – βροχή ή ηλιοφάνεια- σε συνδυασμό με τακτικές καταγραφές σε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μόνιμες πίστες αλλά και πίστες σε δρόμο.

Goodyear PURE ETCR_03

Η Goodyear, ιδρυτικός εταίρος του Πρωταθλήματος PURE ETCR, έχει ολοκληρώσει αρκετές δοκιμές για να συλλέξει δεδομένα όχι μόνο για τη δική της έρευνα, αλλά και για να παρέχει στις ομάδες και τους κατασκευαστές για τη δική τους προετοιμασία, μια αξιόπιστη και σταθερή δοκιμαστική πλατφόρμα με τη χρήση των πιο ισχυρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων touring του κόσμου.

Τα project της Goodyear PURE ETCR και WTCR (FIA World Touring Car Cup) καθοδηγούνται από τον επικεφαλής των διοργανώσεων Sebastian Trinks ο οποίος σημειώνει: «Έχουμε μια ακόμη δοκιμή αυτήν την εβδομάδα στην πίστα Vallelunga και στη συνέχεια το πρόγραμμα δοκιμών θα συνεχιστεί στις αρχές του επόμενου έτους, όταν θα υπάρχουν περισσότερα αυτοκίνητα και κατασκευαστές στην πίστα, ώστε να μπορούμε να συλλέξουμε περισσότερα δεδομένα και πληροφορίες. Το ίδιο το ελαστικό έχει οριστικοποιηθεί από πλευράς προδιαγραφών. Δεν έχουμε αλλάξει τίποτα από την παρουσίασή του τον περασμένο Αύγουστο, επειδή η απόδοση του ήταν αυτή που αναμέναμε. Επίσης έχουμε πολύ θετικά σχόλια από τους οδηγούς test drive όλων των ομάδων».

Goodyear PURE ETCR_04

Επιπλέον, πληροφορίες σχετικά με το Πρωτάθλημα PURE ETCR έχουν παρουσιαστεί σε δύο εκδηλώσεις τους τελευταίους μήνες, με μία πρώτη παρουσίαση στην Κοπεγχάγη τον Οκτώβριο και ένα ντεμπούτο στην πίστα MotorLand Aragón το Νοέμβριο. Το ιδιαίτερο σημείο εκκίνησης και το εντυπωσιακό Energy Station των ηλεκτρικών οχημάτων αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά σε αυτές τις δύο εκδηλώσεις, προκαλώντας ενθουσιασμό αλλά και ανυπομονησία για την πρώτη σεζόν του επόμενου έτους. Η αποκλειστική συνεργασία του Πρωταθλήματος με την Goodyear βρίσκεται πάντοτε στο επίκεντρο, μεταξύ άλλων και μέσω των συνεντεύξεων του Ben Crawley, διευθυντή της Goodyear Motorsport για τις χώρες EMEA.

Η Goodyear συνεργάζεται στενά με την Eurosport Events, η οποία, εκτός από το Πρωτάθλημα PURE ETCR, προωθεί και μία σειρά από άλλα κορυφαία πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένου του World Touring Car Cup (WTCR), για το οποίο η Goodyear έγινε φέτος ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών. Λόγω αυτής της οικειότητας και της σταθερής συνεργασίας σε τόσα πρωταθλήματα, η ομάδα της Goodyear είναι σε θέση να υποστηρίξει με τον καλύτερο τρόπο την διοργάνωση και πραγματοποίηση του PURE ETCR.

Goodyear PURE ETCR_05

Μια ακόμη συναρπαστική και αναπάντεχη εξέλιξη στην εκδήλωση παρουσίασης στην πίστα Aragón ήταν η αποκάλυψη ενός ακόμη ηλεκτρικού αγωνιστικού μοντέλου που θα λάβει μέρος στο ETCR, της Alfa Romeo Giulia ETCR που αναπτύχθηκε από την ιταλική ομάδα Romeo Ferraris. Η Alfa Romeo είναι το δεύτερο ολοκληρωμένο μοντέλο ETCR, ακολουθώντας το Hyundai Veloster ETCR, το οποίο έχει μέχρι στιγμής πραγματοποιήσει όλες τις δοκιμές για το Πρωτάθλημα PURE ETCR για τη φετινή σεζόν.

Ο Sebastian Trinks σημειώνει σχετικά: «Γνωρίζουμε την ομάδα της Romeo Ferraris ήδη, καθώς συμμετέχουν με  Alfa Romeo στο WTCR, οπότε έχουμε δουλέψει μαζί τους φέτος και τα έχουμε πάει πολύ καλά. Χαίρομαι που καλωσορίζω το δεύτερο μοντέλο που παρουσιάστηκε για το Πρωτάθλημα και αναμένω πως θα έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία για την οποία ανυπομονώ. Έχουμε επίσης συνεργαστεί στενά με τη Hyundai μέχρι στιγμής σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος δοκιμών και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενότερα και με την ομάδα της CUPRA, καθώς όλα τα μέλη της συνεχίζουν το αναπτυξιακό τους έργο.

Είναι υπέροχο το γεγονός ότι όλες αυτές οι ομάδες και οι κατασκευαστές είναι τόσο θετικοί για το επερχόμενο Πρωτάθλημα PURE ETCR και απολαμβάνουμε να συνεργαζόμαστε με κάθε μία από αυτές ξεχωριστά.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO