spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣΗλεκτρικό αλλά καπνίζει τους δρόμους

Ηλεκτρικό αλλά καπνίζει τους δρόμους

Το νέο Opel Corsa-e Rally σε πλήρη δράση

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία τριήμερη δοκιμή συνολικής απόστασης 1.500 km. Τέσσερα ηλεκτρικά Corsa-e Rally πραγματοποίησαν προσομοίωση δύο γύρων του Γερμανικού Πρωταθλήματος Ράλι (DRM).

Opel-Corsa-e-Rally_03

Το ADAC Opel e-Rally Cup ξεκινά το 2021 με ένα δοκιμαστικό γύρο και οκτώ αγώνες.

Opel-Corsa-e-Rally_04

Η Opel είναι ηλεκτρική – τόσο στο δρόμο όσο και στις ειδικές διαδρομές. Το Opel Corsa-e Rally είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο για αγώνες ράλι της εταιρείας.

Opel-Corsa-e-Rally_05

Τα ηλεκτρικά οχήματα με το χαρακτηριστικό έμβλημα ‘Blitz’ θα λάβουν μέρος την επόμενη χρονιά σε μια σειρά αγώνων ενιαίου τύπου – το ADAC Opel e-Rally Cup.

Opel-Corsa-e-Rally_06

Τέσσερα Corsa-e Rally της Opel Motorsport ολοκλήρωσαν την περασμένη εβδομάδα μία τριήμερη δοκιμή στο Pferdsfeld Test Center, με οδηγούς τους Marijan Griebel, Horst Rotter και τον Volker Strycek που έχει γράψει ιστορία στην Opel.

Opel-Corsa-e-Rally_07

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των 100kW (136hp) κάλυψαν συνολικά 1.500 χιλιόμετρα χωρίς προβλήματα. Το Corsa-e Rally βασίζεται στο επιτυχημένο Opel Corsa-e, που κέρδισε το “Χρυσό Τιμόνι 2020”.

Opel-Corsa-e-Rally_08

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου προγράμματος δοκιμών τα αυτοκίνητα ολοκλήρωσαν απόσταση που ισοδυναμεί με δύο πλήρεις αγώνες του Γερμανικού Πρωταθλήματος Ράλι (DRM) – συμπεριλαμβανομένων των ειδικών διαδρομών, των απλών διαδρομών και του σέρβις των αυτοκινήτων.

Opel-Corsa-e-Rally_09

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ηλεκτροκίνησης, όπως οι χρόνοι οδήγησης και φόρτισης, η διαχείριση της θερμοκρασίας της μπαταρίας και οι ρυθμίσεις του λογισμικού, δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά σε συνθήκες ενός αγώνα ράλι. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πραγματοποίησαν δοκιμές μακράς διάρκειας για τον έλεγχο της αντοχής των νέων εξαρτημάτων.

Opel-Corsa-e-Rally_10

«Ήταν μια εποικοδομητική και επιτυχημένη δοκιμασία», δήλωσε ο Jörg Schrott, Διευθυντής της Opel Motorsport. «Συγκεντρώσαμε σημαντικά δεδομένα και πληροφορίες εν όψει των προετοιμασιών για το 2021 Opel e-Rally Cup. Δυστυχώς, αρκετοί αγώνες ράλι στους οποίους θα δοκιμάζαμε τα οχήματα εξέλιξης δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν εξαιτίας της πανδημίας Covid-19. Αυτό κατέστησε την προσομοίωση των αγώνων στο Pferdsfeld ακόμα πιο σημαντική – με αποτέλεσμα το νέο Corsa-e Rally να είναι τώρα έτοιμο για δράση.»

Opel-Corsa-e-Rally_11

Το ADAC Opel e-Rally Cup θα περιλαμβάνει οκτώ αγώνες μεταξύ της άνοιξης και του φθινοπώρου του 2021. Ένα επιπλέον προπαρασκευαστικό ράλι για όλες τις εγγεγραμμένες ομάδες είναι προγραμματισμένο να γίνει πριν την έναρξη της σεζόν.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO