spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣNissan e.dams Formula E

Nissan e.dams Formula E

Nissan e.dams  Formula E

Οι οδηγοί της Nissan e.dams Sebastien Buemi και Oliver Rowland,  θα επιστρέψουν ξανά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E του 2020-21, μετά από δύο δυνατές σεζόν μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.

Οι Buemi και Rowland, με τα αυτοκίνητα #23 και #22 αντίστοιχα, θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν τη δύναμη και την απόδοση της αμιγούς ηλεκτρικής τεχνολογίας μηδενικών εκπομπών της Nissan, κατά τη διάρκεια της έβδομης σεζόν για τους αγώνες του πρωταθλήματος.

Nissan Formula E_03

Η Nissan e.dams τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα των ομάδων για την περίοδο 2019-20, έχοντας σημειώσει μία νίκη, πέντε θέσεις στο βάθρο και μια pole position. Ο Buemi εντυπωσίασε με την ταχύτητά του στα προκριματικά, συγκεντρώνοντας έξι διαδοχικές Super Pole στα προκριματικά, ενώ ο Rowland πήρε μια πρωτοποριακή νίκη στον δοκιμαστικό αγώνα της σεζόν.

 “Ο Seb και ο Oli έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά για εμάς”, δήλωσε ο Tommaso Volpe, διευθυντής παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan. “Χαιρετίζουμε τη σταθερότητα και τη συνέπεια που τους χαρακτηρίζει στην ομάδα. Ανυπομονούμε να οικοδομήσουμε τις προηγούμενες επιτυχίες μας. Ωστόσο, η νίκη δεν είναι ο μοναδικός μας στόχος στη Formula E. Με κάθε αγώνα μαθαίνουμε περισσότερα για κάθε πτυχή των υψηλών επιδόσεων EVς μας, όπου στη συνέχεια μεταλαμπαδεύουμε στην εξέλιξη των επιβατικών αυτοκινήτων μας. Μέσω των αγώνων, αναβαθμίζουμε συνεχώς την τεχνογνωσία μας στα EVs.”

Nissan Formula E_004

Οι επικεφαλής της ομάδας Nissan e.dams Olivier και Gregory Driot,  εξέδωσαν την ακόλουθη κοινή δήλωση: “Είναι υπέροχο ότι ο Seb και ο Oli θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την Nissan e.dams. Είναι και οι δύο εξαιρετικά ταλαντούχοι και έχουν επιδείξει ισχυρή αποφασιστικότητά και δέσμευση στην ομάδα. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την σκληρή δουλειά τους  και με την αφοσίωσή τους στην προσπάθεια να αποδώσουν ακόμη πιο δυνατά αποτελέσματα.”

Ο Mitsunori Takaboshi θα συνεχίσει ως οδηγός δοκιμών και ως εφεδρικός στην ομάδα. Ο πρώην νικητής του Nissan GT Academy Jann Mardenborough, θα παραμείνει ως επίσημος οδηγός προσομοιωτή της ομάδας.

Nissan Formula E_05

Η Nissan ήταν ο πρώτος ιαπωνικός κατασκευαστής που συμμετείχε στη Formula E το 2018. Ως ηγέτιδα δύναμη στην αγορά των αμιγώς ηλεκτροκίνητων  οχημάτων, η Nissan συμμετέχει  στη Formula E  για να αποδείξει την ισχύ και την απόδοση της τεχνολογίας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της, καθώς αποτελούν  βασικό πυλώνα του οράματος  Nissan Intelligent Mobility. Η σεζόν 2020-21 θα είναι η τρίτη της Nissan και έρχεται σε μια στιγμή που η εταιρεία ετοιμάζεται να ξεκινήσει την παραγωγή του ολοκαίνουργιου, ηλεκτρικού crossover Nissan Ariya. Συμπίπτει επίσης με τη 10η επέτειο του Nissan LEAF, του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου μαζικής αγοράς στον κόσμο.

Nissan Formula E_06

“Η Formula E μας βοηθά να αποδείξουμε τη δύναμη και τις επιδόσεις των τεχνολογιών του Nissan Intelligent Mobility”, δήλωσε ο Ashwani Gupta, διευθύνων σύμβουλος της Nissan. “Ενθαρρύνει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να στραφούν στην ηλεκτρική κινητικότητα και να αντιληφθούν τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στη ζωή μας. Τα διδάγματα που έχουμε πάρει από τη Formula E μας βοηθούν να δημιουργήσουμε ακόμη καλύτερα ηλεκτρικά οχήματα για τους πελάτες μας.”

Με ισχυρή επιτάχυνση, επαναστατικό νέο σχεδιασμό EV και βραβευμένη τεχνολογία υποστήριξης οδηγού, το ολοκαίνουργιο Ariya συνοψίζει το όραμα της Nissan για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα οχήματα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO