spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣStep Racing- Rally Citta di Bassano

Step Racing- Rally Citta di Bassano

Step Racing- Rally Citta di Bassano

Μετά την επιτυχημένη εμφάνιση τους στο Rallye Monte Carlo και έπειτα από το «αναγκαστικό» διάλειμμα λόγω της πανδημίας του covid-19, οι Νίκος Παυλίδης- Allan Harryman επιστρέφουν  στους αγώνες. Το πλήρωμα της Step Racing θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε ακόμα ένα ράλλυ του εξωτερικού, αυτή τη φορά στο Rally Citta di Bassano που προσμετρά στο International Rally Cup της Ιταλίας.

Στο Rally Citta di Bassano, σε έναν ασφάλτινο αγώνα 100 αγωνιστικών χιλιομέτρων που συγκέντρωσε 137 συμμετοχές από 7 διαφορετικές χώρες, οι Παυλίδης- Harryman θα οδηγήσουν ένα τελευταίας τεχνολογίας Skoda Fabia Rally2 Evo. Ο ανταγωνισμός είναι πανίσχυρος με το πλήρωμα της Step Racing να έχει να αντιμετωπίσει 23 αυτοκίνητα προδιαγραφών R5.

bassano_2020_03

 «Αυτή θα είναι μια καινούρια εμπειρία για εμάς σε έναν αγώνα με πανέμορφες ειδικές. Θα βάλουμε τα δυνατά μας για να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στη γενική κατάταξη, γνωρίζοντας ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάποιους από τους καλύτερους Ιταλούς οδηγούς. Υπολειπόμαστε σαφώς σε εμπειρία σε σχέση με τα τοπικά πληρώματα που γνωρίζουν τη διαδρομή πολύ καλύτερα από εμάς, αλλά θα προσπαθήσουμε να βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας και να είμαστε ανταγωνιστικοί» δήλωσε ο Νίκος Παυλίδης.

Το πρόγραμμα του ράλλυ περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές, με τη δράση να ξεκινάει το απόγευμα της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνοντας δύο περάσματα από τη θρυλική ειδική  Valstagna των 13 χιλιομέτρων, η οποία στο δεύτερο της πέρασμα θα είναι νυχτερινή για όλα τα πληρώματα.

«Η Valstagna είναι μια από τις ομορφότερες ειδικές της περιοχής και όλοι οι αγωνιζόμενοι τη χαρακτηρίζουν ως «πανεπιστήμιο» της γρήγορης οδήγησης. Στα 13 της χιλιόμετρα περιλαμβάνει διαφορετικούς τύπους οδοστρώματος, όλων των ειδών τις στροφές και στο σφιχτό της κομμάτι περισσότερες από 20 φουρκέτες! Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι θα την περάσουμε νύχτα και πιθανότατα με βρεγμένο οδόστρωμα, αφού η μετεωρολογική υπηρεσία δίνει βροχές, καταλαβαίνετε ότι για εμάς θα είναι μια σκληρή δοκιμασία» πρόσθεσε ο Έλληνας οδηγός.

bassano_2020_04

Ακόμη 4 ειδικές διαδρομές (2 επαναλαμβανόμενες) το πρωί του Σαββάτου συμπληρώνουν το πρόγραμμα του αγώνα με την Cavalletto των 23 χιλιομέτρων να μοιάζει «γολγοθάς» για τα πληρώματα.

 «Το Skoda Fabia Rally2 Evo που θα οδηγήσουμε, είναι ίσως το κορυφαίο αγωνιστικό κατηγορίας R5 αυτή τη στιγμή και η ομάδα που το συντηρεί μια από τις καλύτερες της Ευρώπης. Απαιτεί σίγουρα αρκετά χιλιόμετρα για να βρούμε τα όρια, τόσο τα δικά μας όσο και του αυτοκινήτου και θα είμαστε ικανοποιημένοι αν δούμε τους χρόνους μας να βελτιώνονται ειδική προς ειδική. Εμπιστεύομαι απόλυτα τον Allan Harryman, έναν συνοδηγό παγκόσμιας εμβέλειας που με βοηθάει να γίνομαι καλύτερος οδηγός», δήλωσε ο τρεις φορές Κυπελλούχος Βορείου Ελλάδας ολοκληρώνοντας.

Ακολουθήστε τους στο facebook:

https://www.facebook.com/StepRacing/

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO