spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣDakar Rally 2020

Dakar Rally 2020

Dakar Rally 2020

Ο Carlos Sainz κέρδισε  το Dakar για τρίτη φορά. Αυτή τη φορά με Mini JCW Buggy.  O πολυνίκης του θεσμού Stéphane Peterhansel τερμάτισε τρίτος και αυτός με MINI JCW Buggy.

Dakar 2020_03

Τα MINI κέρδισαν εννέα από τις δώδεκα διαδρομές. Συνολικά επτά από τα εννέα MINI που ξεκίνησαν τον αγώνα των  7.500 χιλιομέτρων τερμάτισαν εκ των οποίων τα  τέσσερα στην πρώτη δεκάδα. Ήταν η πρώτη φορά που ο αγώνας αυτός έκανε το ντεμπούτο του στη Σαουδική Αραβία.

Dakar 2020_04

Ο Carlos Sainz (ESP) και ο συνοδηγός του Lucas Cruz (ESP) κέρδισαν για τρίτη φορά το Ράλι Ντακάρ, έχοντας κερδίσει στο παρελθόν το 2010 και το 2018. Το ισπανικό ζευγάρι με το MINI John Cooper Works Buggy τερμάτισε 6:21 λεπτά νωρίτερα από τον νικητή της  περασμένης χρονιάς Nasser Al-Attiyah (QAT).

Dakar 2020_05

Ο νικητής των ρεκόρ του Dakar, Stéphane Peterhansel (FRA) και ο συνοδηγός του Paulo Fiuza (POR) τερμάτισαν τρίτοι, 9:58 λεπτά πίσω από τους Sainz και Cruz.

Dakar 2020_06

Οι Orlando Terranova (ARG) και Bernardo ‘Ronnie’ Graue (ARG) τερμάτισαν έκτοι. Οι  Yasir Seaidan (KSA) και ο συνοδηγός του Alexey Kuzmich (RUS) τερμάτισαν ένατοι.

Dakar 2020_07

Carlos Sainz

“Είμαι πολύ χαρούμενος. Η τόσο πολύ σκληρή δουλειά έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα. Ο αγώνας ήταν φανταστικός για εμάς τους οδηγούς, αλλά έπρεπε να αγωνιστούμε πολύ σκληρά από την πρώτη μέρα. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς, αλλά ήμασταν πάνω από το γκάζι από τη λέξη go. Αυτή τη στιγμή, θέλω μόνο να απολαύσω την επιτυχία. “

Dakar 2020_08

Stéphane Peterhansel
“Αυτό ήταν λίγο περίεργο Ντακάρ για μένα. Αποφασίσαμε την τελευταία στιγμή να αλλάξουμε συνοδηγό και στη συνέχεια πήγαμε κατευθείαν στον αγώνα με τον Paulo Fiuza. Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. “

Dakar 2020_09

Dakar Rally2020

Τελική κατάταξη πληρωμάτων με Mini

 Carlos Sainz (ESP) – Lucas Cruz (ESP) MINI JCW Buggy

  1. Stéphane Peterhansel  – (FRA) Paulo Fiuza (POR) MINI JCW Buggy
  2. Orlando Terranova (ARG) – Bernardo Graue (ARG) MINI JCW Rally
  3. Yasir Seaidan (KSA) – Alexey Kuzmich (RUS) MINI JCW Rally
  4. Aleksandr Dorosinsky – (RUS) Oleg Uperenko (LAT) MINI ALL4 Racing
  5. Denis Krotov (RUS) – Dmitry Tsyro (UKR) MINI JCW Rally
  6. Jakub Przygonski (POL) – Timo Gottschalk (GER) MINI JCW Rally 

Δείτε φωτογραφίες απο τον αγώνα: 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO