spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣSainz και ο Brabec νικητές του Dakar 2020

Sainz και ο Brabec νικητές του Dakar 2020

Dakar 2020

Η 42η διεξαγωγή του Ντακάρ πέρασε στην Ιστορία! Ξεκίνησε από τις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας από την πόλη Τζέντα, και κινήθηκε γύρω από τα φαράγγια και τα βουνά της δυτικής πλευράς της Σαουδικής Αραβίας, πάνω στους αμμόλοφους της «Κενής Περιοχής» όπου δοκίμασε οδηγούς και αναβάτες μέχρι να φτάσουν στο τέλος της σκληροτράχηλης διαδρομής στην  Qiddiya  που βρίσκεται κοντά την πρωτεύουσα Ριάντ. 

Dakar 2020 03

Στις μοτοσυκλέτες ο αμερικανός αναβάτης Ricky Brabec με Honda 450 CRF πήρε τον τρίτο τίτλο του στο Ντακάρ, και έβαλε τέλος σε μια απουσία που κράτησε 31 χρόνια, από τότε που κάποιος αμερικάνος κέρδισε τον δύσκολο αγώνα! οι αμερικανοί να δούνε βάθρο!

Dakar 2020 04

Η μεγάλη παρέα των αναβατών, που τερμάτισε στον αγώνα αριθμούσε 96 μοτοσυκλέτες, και 12 quad, μια παρέα ξεχωριστή η οποία κατά την διάρκεια του αγώνα θρήνησαν τον μεγάλο χαμό του Πορτογάλου φίλου τους Paulo Consalves,που άδικα έφυγε για το μεγάλο ταξίδι της ζωής του!

Στην δεύτερη θέση στις μοτό τερμάτισε ο δυναμικός Pablo Quintanilla με Husqvarna, ο οποίος δεν σταμάτησε ποτέ να ελπίζει σε κάτι καλύτερο, που έδειξε άλλωστε με την οδήγησή του! Τρίτος της ατρόμητης παρέας τερμάτισε ο Toby Price που δεν έκρυψε ποτέ τις βλέψεις που είχε για την πρωτιά του αγώνα!

Dakar 2020 05

 Στα αυτοκίνητα ο El matador carlos sainz, με το Mini buggy έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στο βιβλίο της ζωής, του Dakar,και έδωσε σε όλους ένα μεγάλο μάθημα υπομονής, την ώρα που κάποιοι τον θεωρούσαν ήδη αρκετά¨«βετεράνο» για έναν τέτοιο αγώνα! Η ανθεκτικότητά του όμως ήταν αυτή που μαζί με την πολύτιμη πείρα του κατάφερε να πάρει την νίκη. Οι συμμετοχές και των τριών νικητών του βάθρου στην κατηγορία των αυτοκινήτων, αριθμούν ούτε λίγο ούτε πολύ 50 ράλλυ ντακάρ, και 14 νίκες του  αγώνα!

Dakar 2020 06

Στην κατηγορία των  ssv ο Casey Currie ήταν μόνο ένας από τους πολλούς οδηγούς  που οδήγησε προσεκτικά και με σεβασμό στις δυσκολίες του αγώνα, κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση, και να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στην αγωνιστική του καριέρα.

Dakar 2020 07

Στα Φορτηγά ο μεγάλος Ρώσος οδηγός της Kamaz, Karginov κατάφερε να σπάσει την κυριαρχία του απίστευτα έμπειρου οδηγού  με τις 14 νίκες στον αγώνα, Eduard Nikolayev  ο οποίος ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί του αγώνα, και στέφτηκε νικητής σε έναν αγώνα δύσκολο και απαιτητικό για τους οδηγούς φορτηγών! Η ΚΑΜΑΖ έδειξε πως ο «πάγκος της» έχει βάθος και ποιότητα! Τίποτε δεν είναι τυχαίο, και η ομαδικότητα ήταν το κυρίαρχο στοιχείο της νίκης που τους οδήγησε στην κατάκτηση της πρώτης θέσης!

Dakar 2020 08
RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO