spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣRally Dakar 2020 Surprise again and again!!

Rally Dakar 2020 Surprise again and again!!

Rally Dakar 2020 Surprise again and again!!

Η Κάθε μέρα που περνάει στο φετινό αγώνα σκληροτράχηλο αγώνα Rally Dakar 2020, τελειώνει και έχει έναν νέο νικητή τόσο στο εταπ της ημέρας όσο και στην γενική κατάταξη! Το εντυπωσιακό και αρκετά γρήγορο 3ο εταπ αποδείχτηκε ιδιαίτερα βολικό τόσο για τον Ricky Brabec στις μοτοσυκλέτες, όσο και για τον γερόλυκο του Ντακάρ στην κατηγορά αυτοκινήτων Carlos Sainz. Αμφότεροι πέρα από νικητές της ημέρας η οποία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στην Neom, είχαν την τύχη να προηγούνται και στην γενική βαθμολογία, γεγονός που ελευθερώνει τα χέρια από την πολύ πίεση και έτσι μπορούν να οδηγήσουν ακόμη γρηγορότερα στο 4ο εταπ που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

6333d

Το σημερινό 3ο ετάπ ήταν από τα γρηγορότερα καθώς κατά την διάρκεια διάσχισης των πρώτων 100 χιλιομέτρων, αναβάτες και οδηγοί κινήθηκαν βλέποντας τα κοντέρ τους να αγγίζουν τις τελικές τους ταχύτητες! Το βραχώδες τερέν περιελάμβανε διαδρομές οι οποίες περιελάμβαναν ένα απίστευτο σλάλομ ανάμεσα  στους γιγαντιαίους βράχους της ερήμου Wadi ash Sharmah που δίνουν την εντύπωση ότι ήταν εκεί από την αυγή του χρόνου, με φόντο την γειτονική χώρα της Ιορδανίας.

649e9

Οι αναβάτες, οι οδηγοί και τα πληρώματα ακολούθησαν το τοπίο που χαρακτηρίζει τη γειτονική Ιορδανία. Στο τελευταίο τμήμα, το βραχώδες έδαφος απαιτούσε τη μέγιστη προσοχή από όλους τους ανταγωνιστές.

930bc

Ο Ricky Brabec από το ξημέρωμα ακόμα που δόθηκε η εκκίνηση, έκανε γνωστές τις προθέσεις του δοκιμάζοντας τις δυνατότητες των υπολοίπων, λίγο πριν τα όρη Jabal Shifa  όπου ξαφνικά το έδαφος γινόταν ιδιαίτερα ανηφορικό και δοκίμαζε στο έπακρο τις δυνατότητες των αναβατών! Από αυτό το σημείο και μετά αποσπάστηκε από τους υπόλοιπους αναβάτες, δεν έκανε λάθη στην πλοήγηση, και παρά το βραχώδες έδαφος οδήγησε γρήγορα και σταθερά μέχρι το τέλος της διαδρομής! Στα quad είχαμε μια έκπληξη καθώς ο ιταλός πρωταθλητής Giovanni Enrico τερμάτισε στην πρώτη θέση του αγώνα χωρίς να αμφισβητήσει ούτε στιγμή την μεγάλη εμπειρία που έχει στον αγώνα ο μεγάλος  Ignacio Casale!

9b52b

Στα αυτοκίνητα η τύχη χαμογέλασε στον matador, Carlos Sainz, ο οποίος ήταν πάρα πολύ προσεκτικός δεν επηρεάστηκε στιγμή από την μεγάλη πίεση που ασκούσε σε όλη την διαδρομή ο οδηγός της ΤΟΥΟΤΑ και Πρίγκιπας του γειτονικού Καταρ, Nasser Al-Attiyah! Για τον Carlos Sainz αυτή ήταν η 33η νίκη του σε αγώνα του Rally Dakar,γεγονός που τον έθεσε επικεφαλή στην γενική κατάταξη!  Μεγάλο Ανταγωνισμό όμως είχαμε και στην κατηγορία των SSV, την οποία κέρδισε ο δυναμικός Gerard Farres, χάρις στο απίστευτο ντεμαράζ που εξαπέλυσε στα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής! Ο Αντρέι Καργκινόφ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη στην κατηγορία των φορτηγών, κέρδισε πολύτιμο χρόνο και πλέον πιέζει ασφυκτικά τον Σιάργι Βιαζόβιτς από τη Λευκορωσία στη γενική κατάταξη.

a2a4f

Ο Yazeed Al Rajhi και ο Yasir Seaidan που τερμάτισε τέταρτος, μόλις 5 λεπτά πίσω από τον Carlos Sainz κατάφεραν να βρεθούν στην πρώτη 10άδα του αγώνα στις πρώτες κιόλας ημέρες του αγώνα, κερδίζοντας όχι μόνο την εκτίμηση αλλά και την εμπιστοσύνη των Σαουδαράβων οδηγώντας στο όριο το X-Raid Mini, σε έδαφος το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά!

e709e

Η  θλιβερή είδηση
Το Ντακάρ όπως φαίνεται δεν θέλει κοντά του τον Adrien Van Beveren. Ο Γάλλος αναβάτης στο 4ο μόλις χιλιόμετρο της ειδικής, είχε μία δυνατή πτώση με αποτέλεσμα να κόψει άσχημα το χέρι του σε σημείο που αναγκάστηκαν οι διασώστες να το ράψουν!!Τέλος ο συναθλητής του Adrien, Xavier de Soultrait: εξέφρασε την λύπη του για την απρόσμενη εγκατάλειψη από τον αγώνα, του φίλου του αλλά δυστυχώς, «έτσι συμβαίνει πάντα στο Ντακάρ, και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες».

f3c35

Παντελής Τζερτζεβέλης

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO