spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣH κυριαρχία της SKODA Fabia R5 evo

H κυριαρχία της SKODA Fabia R5 evo

SKODA Fabia R5

Η Skoda κυριάρχησε στους τρεις μεγάλους διεθνείς θεσμούς Ράλι για το 2019. Kατέκτησε τον τίτλο στη WRC 2 Pro για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Το Φινλανδικό πλήρωμα της Skoda Mototorsport, Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen κέρδισε το πρωτάθλημα Οδηγών στη WRC 2 Pro με όπλο τη SKODA Fabia R5 evo. Ακόμη, το πρωτάθλημα WRC 2 για ιδιωτικές ομάδες κέρδισε το γαλλικό πλήρωμα Pierre-Louis Loubet – Vincent Landais επίσης με SKODA Fabia R5 evo.

Skoda WRC_03

Ο επικεφαλής της Skoda  Motorsport, Michal Hrabánek δήλωσε: «Η κατάκτηση όλων των τίτλων της κατηγορίας WRC 2 Pro και του πρωταθλήματος WRC 2 για ιδιωτικές ομάδες, είναι η κορυφαία ανταμοιβή για όλη την ομάδα»

Για τη Skoda  Motorsport, ο μαραθώνιος που ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο στο κοσμοπολίτικο Monte-Carlo, ολοκληρώθηκε με εξαιρετική όσο και καθολική επιτυχία, στο μικτό ράλι Καταλονίας, αφού ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς στην Αυστραλία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που εξελίσσονταν στην περιοχή του αγώνα.

Skoda WRC_04

Μετά την πρόωρη εξασφάλιση του τίτλου των Οδηγών της νέας κατηγορίας WRC 2 Pro, από τους Φινλανδούς Kalle Rovanperä και Jonne Halttunen με Skoda  Fabia R5 evo, στο Rally Wales GB, η Skoda Motorsport έκανε το νταμπλ στην Καταλονία, κερδίζοντας επίσης τον τίτλο στους κατασκευαστές στη WRC 2 Pro για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2019.

Skoda WRC_05

Παράλληλα  το πλήρωμα των Γάλλων Pierre-Louis Loubet και Vincent Landais, επίσης με Skoda Fabia R5 evo, κέρδισε το πρωτάθλημα WRC 2 για ιδιωτικές ομάδες, μέσα από το πρόγραμμα ιδιωτών πελατών της SKODA. Την ίδια στιγμή, οι Βρετανοί Chris Ingram και Ross Whittock κατέκτησαν με SKODA Fabia R5 evo το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι, το γνωστό μας ERC, ολοκληρώνοντας θριαμβευτικά το 2019 για τη Skoda.

Η ξεκάθαρη επικράτηση της Skoda σε κάθε μεγάλο, διεθνή θεσμό Ράλι για το 2019, ολοκλήρωσε με τον πιο θεαματικό τρόπο την καλύτερη ίσως χρονιά που είχε ποτέ η Skoda, στη μακρόχρονη εμπλοκή της με το Motorsport.

Skoda WRC_06

Ο επικεφαλής της Skoda Motorsport Michal Hrabánek, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Αποστολή εξετελέσθη. Επιτύχαμε κάθε στόχο που θέσαμε για το 2019. Δημιουργήσαμε και παραδώσαμε στην αγορά τη νέα Skoda  Fabia R5 evo, ο Kalle και ο Jonne πήραν τους τίτλους οδηγών και συνοδηγών στη WRC 2 Pro και πέρα ​​από, αυτό εξασφάλισαν μαζί με τον Jan (Kopecky) τους απαραίτητους βαθμούς για να κερδίσουμε και τον τίτλο των κατασκευαστών στην ίδια κατηγορία. Η επιτυχία αυτή ήταν δυνατή μόνο χάρη στην στενή συνεργασία όλων μας, καθιστώντας το μηχανοκίνητο αθλητισμό επιτυχημένο μέρος του SKODA DNA. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που είδα πόσο επιτυχημένοι είναι οι πελάτες μας και ότι οι Pierre-Louis Loubet και Vincent Landais κέρδισαν τον τίτλο στην κατηγορία WRC 2 για ιδιωτικές ομάδες με το αυτοκίνητό μας που κατασκευάζουμε στο Mlada Boleslav. Αυτή ακριβώς η επιτυχία αλλά και οι πολυάριθμοι τίτλοι που κέρδισαν σε τοπικό επίπεδο οι πελάτες μας – περισσότερες από 300 Skoda Fabia R5 evo έχουν πουληθεί σε ιδιώτες αγωνιζόμενους – θέτουν τον πρωταρχικό στόχο μας για το 2020. Η υποστήριξή τους για συνέχιση των επιτυχιών με αυτό το μοναδικό αυτοκίνητο, θα είναι η μεγάλη μας προτεραιότητα τη νέα χρονιά», ολοκλήρωσε το αφεντικό της Skoda  Motorsport.

Skoda WRC_07

Επίσημα τελικά αποτελέσματα

Πρωτάθλημα Οδηγών WRC 2 Pro

Kalle Rovanperä (FIN), SKODA, 176 βαθμοί

Mads Østberg (NOR), Citroën, 145 β.

Gus Greensmith (GBR), Ford, 137 β.

Jan Kopecký (CZE), SKODA, 115 β.

Skoda WRC_08

Πρωτάθλημα Κατασκευαστών WRC 2 Pro

SKODA, 333 βαθμοί

Ford, 259 β.

Citroën, 145 β.

Skoda WRC_09

Πρωτάθλημα Οδηγών WRC 2 (Ιδιωτικές Ομάδες)

Pierre-Louis Loubet (FRA), SKODA, 91 βαθμοί

Kajetan Kajetanowicz (POL), ŠKODA/VW, 88 β.

Benito Guerra (MEX), SKODA, 75 β.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO