spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣFormula 1: Τσαμπουκάς ο Bottas  κέρδισε τον Hamilton!

Formula 1: Τσαμπουκάς ο Bottas  κέρδισε τον Hamilton!

Tου Παντελή Τζερτζεβέλη

Ποιος είπε πως το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 δεν έχει απίστευτες εκπλήξεις? Σε μάχη γιγάντων εξελίχθηκε το Αμερικάνικό Γκραν πριχ, της F1, μόλις 1 γύρο πρίν από την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όπου ο Βρετανός πιλότος της Mercedes Lewis Hamilton κατάφερε να στεφθεί Παγκόσμιος πρωταθλητής για 6η χρονιά στην αγωνιστική του καριέρα!

image (2)

Με την αγωνία στα ύψη και την δίψα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ριχτήκαν στην μάχη οι πιλότοι των μονοθέσιων της Formula 1 στην γρήγορη πίστα του Austin στο TEXAS των ΗΠΑ. Ένα πραγματικό κομφούζιο δημιουργήθηκε μόλις άναψε το πράσινο φώς και εκκίνησαν οι πιλότοι, για έναν από τους συναρπαστικότερους αγώνες της ζωής τους!

Ο Bottas πήρε την εξωτερική και πετάχτηκε αμέσως μπροστά, ο μονεγάσκος Leclerc ντουμπλαρίστηκε πολύ εύκολα από τον Verstappen που πέρασε μπροστά του εκμεταλλευόμενος την σαστιμάρα των δύο Ferrari αλλά και του παγκόσμιου Πρωταθλητή Hamilton  που πλασαρίστηκε στην 4η θέση. Εκρηκτικός αποδείχτηκε ο πιλότος της Renault Ricciardo, που αμφισβήτησε την κυριαρχία των Ferrari και πλασαρίστηκε στην πρώτη 8 άδα του αγώνα.

Άσχημα εξελίχτηκε ο αγώνας για τον Vettel όταν κατά την διάρκεια του 8ου γύρου, τον πρόδωσε η ανάρτηση της Ferrari, η οποία τον έθεσε άδοξα εκτός αγώνα! Έτσι το βάρος όλο έπεσε πάνω στον Leclerc που κέρδισε πολύτιμους βαθμούς για την scuderia μεν αλλά δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο. Αποκάλυψη του αγώνα ήταν ο Albon που τερμάτισε 5ος, και ακολούθησαν οι  Ricciardo (Renault), Norris (McLaren), Sainz (McLaren), Hulkenberg (Renault) και Kvyat (Toro Rosso), τα παιδιά που χάρισαν απίστευτο θέαμα με τις οδηγικές ικανότητες που έδειξαν σε όλη την διάρκεια του αγώνα, χαρίζοντας απίστευτο θέαμα στους φαν του Motorsport, οι οποίοι έδωσαν το παρόν από πολύ νωρίς στο Αυτοκινητοδρόμιο του Austin.

image (1)

Μάλιστα η αυλαία του Γκράν Πρι, άνοιξε με την απαστράπτουσα παρέλαση που έκαναν οι πιλότοι των ομάδων επάνω σε κλασσικά αμερικάνικα αυτοκίνητα που είδαμε και θαυμάσαμε σε πολλές ταινίες του κινηματογράφου! Η 6η στέψη του Hamilton ως παγκόσμιος πρωταθλητής, θα λάβει χώρα στο τέλος του επόμενου αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στις 17 Νοεμβρίου στη μακρινή Βραζιλία, όπου θα ανακοινωθούν από την Fia και την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, όλες οι νέες αλλαγές που θα γίνουν στα μονοθέσια την περίοδο 2020-2021.

Λίαν συντόμως θα σας τις παρουσιάσουμε μόλις ολοκληρωθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της τροποποίησης!  O Valtery Bottas με την πρωτιά του απέδειξε πως θα μπορούσε επάξια να αποτελέσει το πρώτο βιολί για οποιαδήποτε ομάδα, θελήσει να τον εντάξει στην δύναμή της! Ο Hamilton εξακολουθεί να παραμένει ένας απίστευτος επαγγελματίας πιλότος, που ξέρει να χειρίζεται αλάνθαστα τον «πύραυλο Mercedes» που οδηγεί!

image

Ο τρίτος του βάθρου, εμφανίστηκε αγνώριστος στον αγώνα καθώς στα τελευταία Γραν Πρι έδειξε πως ήταν εκτός κλίματος, και θα χρειαζόταν πολλά χιλιόμετρα για να καλύψει την απόσταση! Εξελίξεις πιστεύω πως θα έχουμε στην Ferrari, όπως και στην ομάδα της Renault που έστω και στο τέλος απέδειξε πως ανήκει στους κατασκευαστές που παίζουν στρατηγικό ρόλο στο πρωτάθλημα της F1.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO