Αγώνες Auto

Η μεγάλη ώρα των παγκόσμιων τελικών

Η μεγάλη ώρα των Παγκόσμιων Τελικών της IAME για το 2019 πλησιάζει και η Ελληνική αποστολή είναι έτοιμη για τη μεγάλη πρόκληση. Από σήμερα, Τρίτη 15 Οκτωβρίου όταν κι αρχίζουν οι επίσημες διαδικασίες με το Qualifying, μέχρι τις τελικές μάχες του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην πίστα karting του Mans.

Εκεί θα βρεθούν 504 αγωνιζόμενοι, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, με την Ελλάδα να έχει εκπροσώπηση από 9 οδηγούς, που συμμετέχουν σε 5 από τις 7 κατηγορίες.

IAME-World-Final_03


Τρεις αθλητές μας θα λάβουν μέρος στην κατηγορία X30 Mini. O επαθλούχος κατηγορίας στο IAME Series Greece 2019, Βαγγέλης Ντεντόπουλος, ο αδερφός του Γιώργος και ο Νικόλας Φραγκάκης που κυριάρχησε στην Κλάση Mini B θα αναμετρηθούν με 67 αντιπάλους.

Στην X30 Junior δύο Έλληνες οδηγοί δοκιμάζονται ανάμεσα στους 108 που συμμετέχουν στην κατηγορία. Ο λόγος για τον Στυλιανό Πετρίση που κυριάρχησε φέτος εντός συνόρων και τον Γιάννη Ντάφο.

IAME-World-Final_04

Στην X30 Senior των 135 συμμετοχών, τα ελληνικά χρώματα εκπροσωπεί ο Κωνσταντίνος Κομνηνός που πρώτευσε φέτος στη συγκεκριμένη κατηγορία του ΙΑΜΕ Series Greece ενώ το παρών δίνει και ο Βέλγος Xavier Handsaeme που προκρίθηκε μέσω της συμμετοχής του στον δικό μας θεσμό.

Στην X30 Pro μονομαχούν 29 οδηγοί και ανάμεσά τους θα είναι και ο Φίλιππος Καλέσης που φιλοδοξεί να δώσει συνέχεια στην εντυπωσιακή περυσινή του εμφάνιση που παραλίγο να τον φέρει στο βάθρο! Είναι η κατηγορία που συγκεντρώνει παγκόσμιους πρωταθλητές Karting, όπως οι Lorenzo Travisanutto (2018-2019), Danny Keirle (2017), o Red Bull Junior Harry Thompson και άλλα μεγάλα ονόματα.

IAME-World-Final_05

Τέλος, διπλή συμμετοχή έχουμε στην X30 Master, αφού τη λίστα των 59 συμμετοχών κοσμούν τα ονόματα του Δημήτρη Παπαναστασίου και του Ερμάντο Κεραμά.

Φυσικά, στη γαλλική πίστα βρίσκεται και ο τεχνικός διευθυντής του IAME Series Greece, Κώστας Μιχαλόπουλος, ώστε να στηρίξει τις προσπάθειες όλων των εκπροσώπων μας.

IAME-World-Final_06

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

X30 Mini

833 – Βαγγέλης Ντεντόπουλος  

834 - Γιώργος Ντεντόπουλος

835 - Νικόλας Φραγκάκης

X30 Junior

36 - Στυλιανός Πετρίσης
37 - Γιάννης Ντάφος

X30 Senior

243 – Κωνσταντίνος Κομνηνός

X30 Pro

601 - Φίλιππος Καλέσης 


X30 Master

424 - Δημήτρης Παπαναστασίου 

467 – Ερμάντο Κεραμάς

IAME-World-Final_07

Τις προσπάθειες των Ελλήνων οδηγών στους Παγκόσμιους Τελικούς, θα έχετε την δυνατότητα να τους παρακολουθήσετε μέσω live streaming στη σελίδα της IAME στο YouTube. Συνολικά 108 ώρες δράσης από την πίστα του Mans.

Παράλληλα, στο iif.iamekarting.com υπάρχει συνεχής ενημέρωση και live timing από όλες τις επίσημες διαδικασίες στο πλαίσιο των World Finals. Παράλληλα εκεί μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τις συμμετοχές ανά κατηγορία και το πλήρες πρόγραμμα.

 

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.