spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣΔοκιμάστηκαν τα νέα ελαστικά 18 ιντσών

Δοκιμάστηκαν τα νέα ελαστικά 18 ιντσών

Τα νεότερα ελαστικά της Pirelli με διάσταση 18 ιντσών έρχονται για να προκαλέσουν μια πραγματική επανάσταση στην ιστορία της Formula 1. Τα είδαμε σε δράση στο Paul Ricard κατά τις επίσημες δοκιμές.  Αυτά τα ελαστικά θα χρησιμοποιηθούν στη Formula 2 του χρόνου δίνοντας τον τόνο για την επικείμενη αλλαγή στην εμφάνιση της Formula 1 που θα γίνει το 2021.

F1 Pirelli 18-inch tyre_03

 Mario Isola – Επικεφαλής  F1 και αγώνων αυτοκινήτου

“Είμαστε ενθουσιασμένοι με το νέο κεφάλαιο που ανοίξαμε για τη Formula 1, στο Paul Ricard. Εκεί έγινε το ντεμπούτο των ελαστικών 18 ιντσών τα οποία και πρόκειται ν’ αλλάξουν την μορφή της Formula 1. Η δοκιμή τους πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την εξέλιξη των ελαστικών 13 ιντσών που θα χρησιμοποιηθούν την επόμενη χρονιά.

Η Renault μας διέθεσε γι’ αυτό το σκοπό ένα μονοθέσιο του 2018 το οποίο οδήγησε ο Sergey Sirotkin, ταυτιζόμενος μ’ αυτή την ιστορική στιγμή. Πραγματοποιήσαμε το πρόγραμμά μας συμπληρώνοντας 213 γύρους με τα ελαστικά 18 ιντσών, μέσα σε δυο μέρες. Αυτή η δοκιμή ήταν πολύ χρήσιμη για μας, καθώς σχηματίσαμε μια πρώτη εικόνα για τη νέα γενιά ελαστικών. Τώρα θα αρχίσουμε να οριοθετούμε τα βήματα εξέλιξης που θα ακολουθήσουν, τόσο φέτος όσο και την επόμενη χρονιά. Προφανώς το πρώτο τεστ δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα, είναι πολύ νωρίς ακόμη. Όμως όλα τα στοιχεία που συλλέξαμε ήταν με καλές, σταθερές καιρικές συνθήκες, οπότε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Renault και το Sergey για τη βοήθειά τους.

F1 Pirelli 18-inch tyre_04

Όσον αφορά στην εξέλιξη των ελαστικών 13 ιντσών για το 2020 συμπληρώσαμε 212 γύρους με τον Esteban Ocon πίσω από το τιμόνι της Mercedes. Στόχος μας να αξιολογήσουμε μια σειρά από πρωτότυπα ελαστικά καθώς ετοιμαζόμαστε να οριστικοποιήσουμε τη γκάμα της νέας χρονιάς: Θα είναι τα τελευταία ελαστικά 13 ιντσών που φτιάχνουμε, προτού μεταβούμε σε ελαστικά 18 ιντσών το 2021”.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO