spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣFormula 1 Gran Prix Ιταλίας

Formula 1 Gran Prix Ιταλίας

Τελικά παρά τα τραγικά ευτράπελα που συνέβησαν κατά την διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών στην πίστα της Monza, η ομάδα της Ferrari κατάφερε να πανηγυρίσει μία μεγάλη νίκη στην έδρα της έπειτα από 9 ολόκληρα χρόνια «φαγούρας». Ο νέος πιλότος της scuderia charle Leclerc, τα έδωσε όλα καταφέρνοντας να αντέξει στην ιδιαίτερα σθεναρή πίεση που άσκησαν εναντίων του, τόσο ο Bottas που κέρδισε την δεύτερη θέση, όσο και ο Lewis Hamilton που αρκέστηκε στην Τρίτη θέση.

image (8)

Και τα δύο μονοθέσια της Mercedes, διεκδίκησαν την πρωτιά μέχρι και την τελευταία στροφή του αγώνα, αναμένοντας ένα αναπάντεχο λάθος από πλευράς του Leclerc, που δεν τους άφησε κανένα περιθώριο! Μεταμορφωμένη παρουσιάστηκε και η ομάδα της Ferrari,που ανταποκρίθηκε στο μέγιστο των δυνατοτήτων της στις αλλαγές των ελαστικών, υποστηρίζοντας στο έπακρο το νέο της αστέρι που μόλις έχει ανατείλει, έπειτα και από την δεύτερη συνεχόμενη νίκη που πέτυχε! Καλή μέρα ήταν και για τα δύο μονοθέσια της Renault με τους Ricciardo και Hulkenberg να κερδίζουν αντίστοιχα την 4η και 5η θέση σκορπώντας χαμόγελα μετά από πολύ καιρό στην Γαλλική ομάδα.

image (2)

Σε αντίθεση με τον Leclerc, ο εταίρος του Vettel, ήταν αρκετά αγχωμένος, με αποτέλεσμα να γίνει ο ίδιος η αιτία για μία σύγκρουση η οποία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί! Βέβαια η αγωνόδικος επιτροπή του αγώνα δεν του χαρίστηκε παρά του επέβαλε ποινή 10 δευτερολέπτων, η οποία τον έστειλε στην 13η θέση της γενικής κατάταξης. Ο ιπτάμενος Ολλανδός Max Verstappen, δεν φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενος από την απόδοσή του μονοθεσίου της RedBull, όπου τερματίζοντας δήλωσε πως η ομάδα του χωρίς να το θέλει έκανε βήματα προς τα πίσω στο Grand Prix της Μonza.

8b19b74c-6705-4090-ac1d-d40bb6d530ad_orig

Κατά την διάρκεια των απονομών χιλιάδες οπαδοί της scuderia ξεδίπλωσαν 2 τεράστιες σημαίες της Ferrari, τις οποίες και κινούσαν ρυθμικά, τραγουδώντας τον ύμνο της αγαπημένης τους ομάδας η οποία πλέον έχει νέο ήρωα να επευφημεί!

image (7)

H τελική κατάταξη:

  1. Λεκλέρκ (Ferrari) 1:15:26.665
  2. Μπότας (Mercedes) +0.835
  3. Χάμιλτον (Mercedes) +35.199
  4. Ρικιάρντο (Renault) +45.515
  5. Χούλκενμπεργκ (Renault) +58.165
  6. Αλμπον (Red Bull Racing) +59.315
  7. Πέρεζ (Racing Point) +1:13.802
  8. Βερστάπεν (Red Bull Racing) +1:14.492
  9. Τζιοβινάτσι (Alfa Romeo) +1γύρο
  10. Νόρις (McLaren) +1γύρο
RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO