spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣΒελγικό GP

Βελγικό GP

Ο οδηγός της Ferrari, Charles Leclerc μετέτρεψε την πρώτη θέση στην εκκίνηση, σε νίκη στο Spa, με στρατηγική μιας αλλαγής ελαστικών από μαλακή σε μέση γόμα. Αυτή η τακτική ήταν η βέλτιστη. Η ίδια στρατηγική υιοθετήθηκε και από τις τρεις πρώτους που πραγματοποίησαν τη μοναδική τους αλλαγή μέσα σε 3 γύρους, ο ένας μετά τον άλλο. Το βάθρο συμπλήρωσαν τα μονοθέσια της Mercedes, με τους Lewis Hamilton και Valtteri Bottas.

 Τα σημεία κλειδιά

Ο Sebastian Vettel, εκκίνησε από τη 2η θέση και ήταν ο πρώτος από τους επικεφαλής που μπήκε στα pit για να βάλει τη μέση γόμα. Οδήγησε την κούρσα και μετά έκανε μια δεύτερη αλλαγή όπου έβαλε τη μαλακή γόμα. Έπεσε στην 4η θέση όπου και τερμάτισε. Επίσης πήρε τον βαθμό ταχύτερου γύρου. Ο Vettel ήταν ο ένας από τους 3 οδηγούς εντός δεκάδας που σταμάτησε 2 φορές.

  Οι καιρικές συνθήκες ήταν πιο κρύες απ’ ότι τις προηγούμενες μέρες, με τη θερμοκρασία οδοστρώματος σταθερά κάτω από 30 βαθμούς Κελσίου, στον αγώνα.

 Δυο από τους πέντε οδηγούς που εκκίνησαν με τη μέση γόμα από τις πιο πίσω θέσεις (όλοι οι άλλοι εκκίνησαν με τη μαλακή γόμα) τερμάτισαν στην δεκάδα. Ένας απ’ αυτούς ήταν ο νέος οδηγός της Red Bull, Alex Albon – που τερμάτισε 5ος παρότι εκκίνησε 17ος.

Η μεγαλύτερη απόσταση με τη μέση γόμα διανύθηκε από τον οδηγό της Renault, Daniel Ricciardo ο οποίος πρακτικά έβγαλε όλο τον αγώνα μ’ αυτή. μετά τη σύγκρουση στην πρώτη στροφή.

Ο οδηγός της McLaren, Lando Norris ήταν έτοιμος να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του, τερματίζοντας 5ος με στρατηγική μαλακής/μέσης γόμας προτού εγκαταλείψει στον τελευταίο γύρο λόγω τεχνικού προβλήματος.

F1 Belgian GP_03

Πως απέδωσε η κάθε γόμα

ΣΚΛΗΡΗ C1: Δε χρησιμοποιήθηκε στον αγώνα καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες ευνοούσαν τις πιο μαλακές γόμες. Σπάνια χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

MEΣΗ C2: Αποδείχτηκε απόλυτα ταιριαστή στις απαιτήσεις της πίστας του Spa και άντεξε για πολλούς γύρους. Ο Leclerc και ο Hamilton την διαχειρίστηκαν άψογα στο τελευταίο μέρος του αγώνα, που ολοκληρώθηκε με την εμφατική νίκη του Leclerc.

ΜΑΛΑΚΗ C3: Οι περισσότεροι οδηγοί εκκίνησαν μ’ αυτή τη γόμα στον αγώνα. Επίσης μ’ αυτή πέτυχε ο Vettel τον ταχύτερο γύρο, λίγο πριν το φινάλε. Χάρη στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες, η μαλακή γόμα είχε καλύτερη απόδοση απ’ ότι είχε φανεί στις ελεύθερες δοκιμές.

F1 Belgian GP_04

Mario Isola, επικεφαλής F1 και αγώνων αυτοκινήτου  

“Συγχαρητήρια στη Ferrari και στον Charles Leclerc, άξιζαν αυτή την πρώτη νίκη μετά από ένα εξαιρετικά δύσκολο Σαββατοκύριακο, για όλη την κοινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, λόγω της απώλειας του Anthoine Hubert. Ο Charles υιοθέτησε την θεωρητικά ταχύτερη στρατηγική και διαχειρίστηκε τέλεια το τελευταίο σετ ελαστικών μέσης γόμας, παρά την πίεση από το Lewis Hamilton στο τέλος. Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για όλους τους οδηγούς σήμερα ήταν να προσαρμοστούν σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες απ’ ότι είχαμε τις προηγούμενες μέρες. Αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την αλλαγή ρυθμού φθοράς και πτώσης απόδοσης λόγω θερμικής καταπόνησης, αλλαγή στην οποία ήταν δύσκολο να προσαρμοστείς.”

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO