spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣΕ-Prix της Νέας Υόρκης 2019

Ε-Prix της Νέας Υόρκης 2019

Καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον αγώνα του Σαββάτου και την τρίτη σε αυτόν της Κυριακής, η  Nissan πρωταγωνίστησε στο E-Prix της Νέας Υόρκης.

Η νίκη στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου,  αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο για τη Nissan e.dams, η οποία νωρίτερα (πριν τον αγώνα) έσπασε το ρεκόρ  με τις περισσότερες pole positions από μια ομάδα σε μια σεζόν  της Formula E (έξι στο σύνολο) και διεύρυνε το ρεκόρ για τον αριθμό των Super Pole εμφανίσεων, από μία ομάδα μέσα σε μια σεζόν, στις 15.

Ο Buemi ήταν ο ταχύτερος στα προκριματικά, κατακτώντας την Super Pole  με διαφορά 0.412 του δευτερολέπτου από τον δεύτερο, διατηρώντας το προβάδισμα σε κάθε γύρο του αγώνα.

nissan_e dreams_03

H Nissan e.dams συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία των επιδόσεων και στον αγώνα της Κυριακής, με τον Sebastien Buemi να καταλαμβάνει την τρίτη θέση, γεγονός που τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος των οδηγών της  ABB FIA Formula E.

Η τελευταία νίκη είναι η πέμπτη για τη Nissan και η τέταρτη στη σειρά για τον Buemi. Μετά τη δεύτερη θέση στη Γερμανία, την τρίτη στην Ελβετία, και τώρα κερδίζοντας την πρώτη και την  τρίτη θέση στο διπλό αγώνα της Νέας Υόρκης, ο Buemi έγινε ο πρώτος οδηγός της Formula E, σε αυτή τη σεζόν, που κέρδισε τέσσερις διαδοχικές θέσεις επί του βάθρου.

nissan_e dreams_04

Με την κατάκτηση της πρώτης και της τρίτης θέσης στο E-Prix της Νέας Υόρκης, η Nissan e.dams ανέβηκε στην τρίτη θέση από πλευράς βαθμολογίας ομάδων.

“Είχαμε pole positions, είχαμε νίκες επί του βάθρου, αλλά τελικά το ότι πήραμε την πρώτη θέση στο podium είναι είναι κάτι που δεν νομίζω ότι θα ξεχάσω για το υπόλοιπο της ζωής μου”, δήλωσε ο Michael Carcamo, παγκόσμιος διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan, είπε ο Michael Carcamo.

“Η ομάδα έχει δουλέψει σκληρά και το αξίζει πραγματικά αυτό. Όλοι στη Nissan e.dams και τη NISMO έχουν καταβάλει μια εκπληκτική προσπάθεια και είμαστε ενθουσιασμένοι. Θέλουμε να αφιερώσουμε αυτή τη νίκη στον επικεφαλής της Nissan e.dams Jean-Paul Driot, ο οποίος έχει υποστεί κάποια προβλήματα υγείας φέτος. θα θέλαμε πολύ να τον έχουμε εδώ μαζί μας αυτό το Σαββατοκύριακο, ωστόσο είμαι βέβαιος ότι είναι ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα. “

nissan_e dreams_05

Ως ηγέτιδα δύναμη στην αγορά των αμιγώς ηλεκτροκίνητων  οχημάτων στην Ευρώπη, η Nissan συμμετέχει  στη Formula E για να αποδείξει την ισχύ και την απόδοση της τεχνολογίας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της, καθώς αποτελούν  βασικό πυλώνα του οράματος  Nissan Intelligent Mobility της εταιρείας.

Το Nissan LEAF ήταν το πρώτο σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο στην Ευρώπη για το 2018, ενώ για το 2019 η γκάμα του ενισχύεται ακόμα περισσότερο με την προσθήκη του LEAF e +, που προσφέρει  αυξημένη εμβέλεια και ισχύ.

nissan_e dreams_06

Σε συνδυασμό με το E-Prix της Νέας Υόρκης, η Nissan παρουσίασε το CONVERGE, ένα διάλογο – πρόκληση για το μέλλον της τεχνολογίας, στο Pioneer Works του Μπρούκλιν. Ηγετικές φυσιογνωμίες της  βιομηχανίας βρέθηκαν εκεί για να συζητήσουν πώς οι αυριανές προκλήσεις θα ενισχυθούν και θα “ηλεκτροδοτηθούν”,  μέσω της πρωτοποριακής τεχνολογίας και της ρηξικέλευθης σχεδίασης.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO