spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣFORMULA 1® ROLEX BRITISH GRAND PRIX 2019

FORMULA 1® ROLEX BRITISH GRAND PRIX 2019

Στην ουράνια η Mercedes στην αγωνία Ferrari και Red Bull 

image (2)

Οι οπαδοί της Formula1 που βρέθηκαν στο British Grand Prix στο Silverstone, για άλλη μια φορά βρέθηκαν να παρακολουθούν μια ταινία θρίλερ με πολλούς πρωταγωνιστές! Μπορεί να μην ξεκίνησε καλά ο Lewis Hamilton, και να φάνηκε σαστισμένος για αρκετούς γύρους από την εκρηκτική εκκίνηση του ομόσταυλου του Valtteri Bottas, αλλά δεν φάνηκε να πτοείται καθώς εκμεταλλευόμενος την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα κατάφερε να τον περάσει και να καταγράψει την 6η του Ιστορική νίκη στο Βρετανικό Grand Prix. Και οι δύο πιλότοι που αγωνίζονται με τα ασημένια βέλη της Mercedes οδήγησαν υποδειγματικά σαν επαγγελματίες, χωρίς να αφήσουν το παραμικρό περιθώριο σε Ferrari και Red Bull που περιορίστηκαν στην Τρίτη και τέταρτη θέση!

Το θρίλερ του Βρετανικού Grand Prix κορυφώθηκε όταν ο Sebastian Vettel αντέδρασε κάπως απότομα στο πίσω μέρος των τροχών του Max Verstappen έπειτα από προσπέραση που του είχε κάνει, με αποτέλεσμα να βγούν προς στιγμήν εκτός πίστας τα δύο μονοθέσια που δευτερόλεπτα αργότερα, αμφότεροι έδιναν μάχη για την τελική κατάταξη!

image (6)

Πολύ καλή εμφάνιση είχαμε από τον μικρό της scuderia Ferrari Charles Leclerc που έδωσε απίστευτες μάχες με τον Max Verstappen τόσο κατά την διάρκεια αλλαγής ελαστικών στα πιτ στοπ όσο και εντός πίστας λίγο αργότερα. Επικράτησε ο Leclerc και κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου μειώνοντας έτσι την βαθμολογική του διαφορά από τον Vettel στον ένα βαθμό.  Παρόλη την ατυχέστατη σύγκρουση με τον Γερμανό πιλότο της Ferrari ,στον 37ο γύρο, «ο ιπτάμενος Ολλανδός» πιλότος της Red Bull τερμάτισε στην πέμπτη θέση, πίσω από τον Gasly, αποδεικνύοντας πως πλέον διακατέχεται από ανάλογη αγωνιστική ωριμότητα η οποία θα είναι και αυτή που θα τον συνοδεύει στην μετέπειτα αγωνιστική του πορεία!

image (7)

Επόμενο Grand Prix  στην Γερμανία το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου. 

Παντελής Τζερτζεβέλης

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO