spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣ2019 Austrian Grand Prix

2019 Austrian Grand Prix

Hold on my Red Bull! Αυτό είπε περισσότερες από 3 φορές κατά την διάρκεια του Αυστριακού Grand Prix ο «Ιπτάμενος πιλότος» Ολλανδός Max Verstappen της Red Bull που οδήγησε τόσο αλάνθαστα όσο και επιθετικά, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να ορμήσει διεκδικώντας, κάτι καλύτερο από την 9η θέση που είχε όταν εκκινούσε ο αγώνας!

Βέβαια η στιγμή της εκκίνησης ήταν μια ωραία εκτόνωση για τους χιλιάδες οπαδούς του δημοφιλέστατου αθλήματος του Motorsports της F1,όπου σαν ένας γνήσιος Ferraristi ο Charles Leclerc, πάτησε τέρμα το γκάζι φεύγοντας από την αριστερή πλευρά της πίστας ζαλίζοντας προς στιγμήν τους 2 πιλότους της Mercedes,αντί να κυνηγούν, βρέθηκαν κυνηγημένοι από τους εξαιρετικά αποφασισμένους, Norris, Raikonen, Vettel, Verstappen, Gasly, οι οποίοι ρίχτηκαν στην μάχη της πρώτης δεκάδας με το καλημέρα! Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton, πίεσε για 33 γύρους τα ελαστικά του χωρίς να καταφέρει να διεκδικήσει την πρωτιά, παρόλες τις προσπάθειες που κατέβαλε! Μάλιστα την στιγμή που τον προσπέρασε ο νεαρός Ολλανδός, έριξε το τέμπο του και το μόνο που έκανε ήταν να φέρει με ασφάλεια το μονοθέσιό του στον τερματισμό! Σε αντίθεση με τον Hamilton, o Bottas,κινήθηκε παντού, μάλιστα ανέβηκε μέχρι και την 2η θέση του αγώνα, προσδοκώντας κάτι καλύτερο, την στιγμή που για ακόμη έναν αγώνα οι τεχνικοί της ομάδας πήραν τα εύσημα και από τους δύο πιλότους!

33134-1

Επιθετικότατος ήταν ο πιλότος της Renault ο Norris που πίστεψε πως ανήκει σε μία ομαδάρα που δεν έχει ξεχάσει να κερδίζει αγώνες και να προετοιμάζει με επιτυχία τα μονοθέσιά της. Η κόντρα του με την Alfa Romeo του Raikonen του βγήκε σε καλό, καθότι άντεξε μέχρι το τέλος του αγώνα, τερματίζοντας στην 6η θέση.

Τις επιδόσεις του Verstappen της άφησα για να σας τις εξιστορήσω τελευταίες καθώς στην ραδιοφωνική μας εκπομπή Thess on the Go, που παρουσιάζουμε με τον Ηλία Ντέβελι, είχα προβλέψει το 1-2 του Αυστριακού Grand Prix με απόλυτη επιτυχία! Όποιος δεν πίστεψε πως ο Max ήταν ικανός για όλα, έχασε! Η ψυχολογία του ταυρομάχου έδειξε πως του αρμόζει και ξέρει να παίζει απίστευτα τον ρόλο του σαν σε ταινία θρίλερ του Σπήλμπεργκ, μόνο που το «θέαμα» αυτό εκτυλίχθηκε στα 4.318km του Red Bull Ring, στο Spilberg της Αυστρίας. Ενώ έδειξε όχι μόνο τα δόντια του αλλά και τις διαθέσεις του στον πιλότο της Ferrari ο Charles Leclerc, που προηγούταν στον αγώνα, κατάφερε να τον προσπεράσει ξεγελώντας τον καθώς προτίμησε να πάρει την εσωτερική της δεξιάς ανηφορικής στροφής, την στιγμή που ο Leclerc πατούσε στο κερμπ προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα της Ferrari του η οποία όπως φάνηκε στην συνέχεια δεν ήταν αρκετή για να του δώσει την πρώτη θέση! Έτσι την Τρίτη θέση πήρε επάξια ο Bottas,την 2η ο Leclerc,και τον αγώνα με τις εντυπώσεις και τα χιλιάδες χειροκροτήματα των θεατών, ο νεαρός Verstappen που έγραψε ιστορία σε έναν δύσκολο αγώνα! Όσο για τον κύριο Vettel, που ακόμη φωνάζει για την καθυστέρηση που έδειξαν οι τεχνικοί της Scuderia την στιγμή αλλαγής των ελαστικών του!

TELEMMGLPICT000202390019_trans++5atK_0dc4WOh43gNNcRgEG04IcF6TTDaBWMcThWx63s

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO