spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣΤο πρώτο E-Prix που διεξάχθηκε στην Βέρνη

Το πρώτο E-Prix που διεξάχθηκε στην Βέρνη

Και η ηλεκτρική φόρμουλα έχει και αυτή τις ανυπέρβλητες δυσκολίες της!

Δύσκολο Σαββατοκύριακο για την Audi Sport ABT Schaeffler στο πρωτάθλημα της Formula E, με την ομάδα όμως να συγκεντρώνει βαθμούς και με τα δύο αυτοκίνητα. Στη Βέρνη, στο πρώτο E-Prix που διεξάχθηκε ποτέ στην ελβετική πρωτεύουσα, οι Ντάνιελ Αμπτ (Daniel Abt) και Λούκας ντι Γκράσσι (Lucas di Grassi) τερμάτισαν στην 6η και 9η θέση, αντίστοιχα. Ως εκ τούτου η απόσταση του ντι Γκράσσι στο πρωτάθλημα οδηγών από τον πρωτοπόρο Ζαν-Ερίκ Βερνιέ αυξήθηκε στους 32 βαθμούς. Δύο αγώνες πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, στην κατάταξη των ομάδων, η Audi Sport ABT Schaeffler βρίσκεται 43 βαθμούς πίσω από την DS Techeetah. Στους δύο τελευταίους αγώνες που απομένουν, στη Νέα Υόρκη, μία ομάδα μπορεί να πετύχει την ιδανική συγκομιδή 94 βαθμών.

Audi E Formula_03

“Ήταν ένα πολύ απογοητευτικό Σαββατοκύριακο για εμάς, ειδικά σε σχέση με την διεκδίκηση τίτλου μεταξύ των οδηγών και των ομάδων”, δήλωσε ο υπεύθυνος της ομάδας Άλαν Μακ Νις (Allan McNish), μετά τον 11ο αγώνα της φετινής σεζόν στην Formula E. “Ακόμα και έτσι, ο Λούκας σημείωσε ακόμα δύο πόντους ξεκινώντας από τη 10η θέση και συνεχίζει να διεκδικεί τον τίτλο”.

Ξεκινώντας τον αγώνα από την 7η θέση, ο Ντάνιελ Αμπτ έχασε την Super Poole από τους ταχύτερους έξι οδηγούς, κατά μόλις 119 χιλιοστά του δευτερολέπτου. “Έχασα την ευκαιρία μου για μία καλύτερη θέση εκκίνησης”, δήλωσε ο Γερμανός. “Στον αγώνα, απλά δεν φανήκαμε αρκετά γρήγοροι”.

Ο καλύτερος οδηγός με Audi e-tron FE05 ήταν ο Σαμ Μπέρντ (Sam Bird) από την ομάδα Audi Envision Virgin Racing. Ο Βρετανός τερμάτισε στην 4η θέση και απέσπασε και τον πρόσθετο βαθμό για τον ταχύτερο γύρο. Ο teammate του, Ρόμπιν Φρίινς (Robin Frijns), αποχώρησε λόγω μιας σύγκρουσης στην οποία δεν έφερε ευθύνη.

Audi E Formula_04

Οι επόμενοι δύο, τελευταίοι αγώνες του φετινού πρωταθλήματος, θα πραγματοποιηθούν διαδοχικά στις 13 και 14 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη, με όλα τα ενδεχόμενα για το πού θα καταλήξουν οι τίτλοι οδηγών και ομάδων να είναι πιθανά!

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO