spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣSKODA Fabia R5 evo

SKODA Fabia R5 evo

Απίστευτα γρήγορη και θεαματική. Μετά το «1-2» στην Πορτογαλία η νέα SKODA Fabia R5 evo παίρνει το maximum των θέσεων στο βάθρο και των βαθμών και στη Σαρδηνία, επαναλαμβάνοντας τη θριαμβευτική εμφάνιση. Η SKODA Fabia R5 evo έκανε το «1-2» τόσο στην κατηγορία WRC 2 Pro όσο και στη γενική της κλάσης RC2. Παράλληλα, οι Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen, στη μόλις πρώτη τους συμμετοχή στη Σαρδηνία, έκαναν εντυπωσιακό μα και συνετό αγώνα φέρνοντας τη SKODA Fabia R5 evo στην 1η θέση, μετά από σκληρή μάχη με τους ομόσταυλούς τους.

SKODA FABIA R5 EVO_ 03_resize

Οι περσινοί πρωταθλητές WRC 2 Jan Kopecky – Pavel Dresler, επίσης με τη νέα SKODA Fabia R5 evo τερμάτισαν στη 2η θέση της WRC 2 Pro. Και στη Σαρδηνία η Fabia R5 evo ήταν το απόλυτο αυτοκίνητο της WRC 2, με έξι Fabia να τερματίζουν μέσα στην πρώτη δεκάδα.  

Το Ράλι της Σαρδηνίας αναδείχθηκε σε έναν ακόμα θρίαμβο για τη SKODA Motorsport. Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον Kalle Rovanperä με την εργοστασιακή SKODA Fabia R5 evo, δεύτερο συνεχόμενο «1-2» για τη SKODA αφού ο Jan Kopecky τερμάτισε στη 2η θέση. Αν και αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι Rovanperä/Halttunen συμμετείχαν στη Σαρδηνία, έκαναν έναν ιδιαίτερα συνετό και συνάμα γρήγορο αγώνα, μονομαχώντας επί της ουσίας μόνο με τους Kopecky/Dresler, αφού τα η SKODA Fabia R5 evo και τα πληρώματα της SKODA Motorsport αποδείχθηκαν εκτός συναγωνισμού.

SKODA FABIA R5 EVO_ 04_resize

Μετά την πολύ επιτυχημένη εμφάνιση στην Πορτογαλία και με δεδομένο ότι το ανάγλυφο των ειδικών διαδρομών της Σαρδηνίας είχε αρκετές ομοιότητες, στην ομάδα της SKODA Motorsport αποφάσισαν να μην αλλάξουν το στήσιμο των αυτοκινήτων αλλά να δώσουν έμφαση στην προετοιμασία των πληρωμάτων. Οποία όμως έκπληξη, οι πρωτοεμφανιζόμενοι στη Σαρδηνία Rovanperä/Halttunen σημείωσαν τον καλύτερο χρόνο στο shakedown, με τους Kopecky/Dresler να βρίσκονται στην 3η θέση, σκορπίζοντας χαμόγελα στην ομάδα και δίνοντας μία πρόγευση του τι θα επακολουθούσε.

Και πράγματι, ουσιαστικά μόνο στη μήκους 2 χιλιομέτρων υπερ-ειδική της Πέμπτης, οι Rovanperä και Kopecky δεν ήταν στην πρωτοπορία. Ήδη από την 1η ειδική της Παρασκευής, ξεχύθηκαν μπροστά και κονιορτοποίησαν τον ανταγωνισμό, σε μία άτυπη μάχη μεταξύ τους για την πρώτη θέση. Η μάχη αυτή κράτησε τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο, με τα δύο πληρώματα να κάνουν μεγάλες διαφορές από τους διώκτες τους – που κάποια στιγμή έφτασε μέχρι και τα 10’ από το τρίτο πλήρωμα – και να πιέζουν τις SKODA Fabia R5 evo στο όριο. Η πρώτη θέση άλλαξε χέρια μεταξύ τους αρκετές φορές, με τους θεατές στη Σαρδηνία να απολαμβάνουν θέαμα. Στο τέλος των ειδικών του Σαββάτου στην πρώτη θέση ήταν οι  Rovanperä/Halttunen και αν και δεν υπήρξαν εντολές από τη SKODA Motorsport, τα δύο πληρώματα συνέχισαν πιο χαλαρά στις μόλις 4 ειδικές της Κυριακής, μη ρισκάροντας, αυξάνοντας παρόλα αυτά τη διαφορά από τους διώκτες τους.

SKODA FABIA R5 EVO_ 05_resize

Το πρωτάθλημα διακόπτεται για περισσότερο από ένα μήνα, με τα πληρώματα της SKODA Motorsport όμως να συνεχίζουν τις δοκιμές και την εξέλιξη της Fabia R5 evo. Επόμενος αγώνας, το Ράλι Φινλανδίας, 1-4 Αυγούστου.

Τελικά αποτελέσματα Sardegna Rally (WRC 2 Pro)

Rovanperä/Halttunen (FIN/FIN), SKODA FABIA R5 evo, 3:40:51.8 h

Kopecky/Dresler (CZR/CZR), SKODA FABIA R5 evo, +24.6sec.

Østberg/Eriksen (NOR/NOR), Citroën C3 R5, +8:34.0 sec.

Greensmith/Edmondson (GBR/GBR), Ford Fiesta R5, +1:08:12.4 sec.

 

 

Βαθμολογία Οδηγών WRC 2 Pro (μετά από 8/14 αγώνες) 

Kalle Rovanperä (FIN), SKODA, 111 points

Mads Østberg (NOR), Citroën , 98 points

Gus Greensmith (GBR), Ford, 85 points

Lukasz Pieniazek (POL), Ford, 74 points

Jan Kopecky (CZR), SKODA, 36 points

 

Βαθμολογία Κατασκευαστών WRC 2 Pro (μετά από 8/14 αγώνες)

SKODA, 159 points

Ford, 159 points

Citroën, 98 points

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO