spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣAudi e-tron FE05 νικητής στο E-Prix στο Παρίσι

Audi e-tron FE05 νικητής στο E-Prix στο Παρίσι

Ο Ρόμπιν Φρίινς, στο τιμόνι του μονοθέσιου Audi e-tron FE05, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον αγώνα της Formula E στο Παρίσι. Κατά τους 8 πρώτους αγώνες του φετινού πρωταθλήματος Formula E έχουν αναδειχθεί συνολικά 8 διαφορετικοί νικητές, οι τρεις με Audi e-tron FE05. Με τη νίκη του αυτή ο Φρίινς προηγείται στο πρωτάθλημα οδηγών. Στην 3η θέση ο Ντάνιελ Αμπτ και στην 4η ο Λούκας ντι Γκράσσι, αμφότεροι με Audi e-tron FE05.

Audi E Formula Paris_ 03

Μετά τη Ρώμη, νέος αυτοκράτορας στο Παρίσι και το όνομα αυτού, Ρόμπιν Φρίινς (Robin Frijns). Το πρωτάθλημα της Formula E αποδεικνύει σε κάθε Ε-Prix πόσο συναρπαστικό είναι, αφού τη φετινή σεζόν σε 8 αγώνες μέχρι στιγμής έχουν αναδειχθεί 8 διαφορετικοί νικητές. Τρεις από αυτούς οδηγούσαν Audi e-tron FE05, με κυρίαρχο στην Πόλη του Φωτός τον Ολλανδό, Ρόμπιν Φρίινς.

Σε έναν πολύ απαιτητικό αγώνα που διεξήχθη με διαρκώς εναλλασσόμενες καιρικές συνθήκες – τον ήλιο διαδέχθηκε βροχή, ενώ έπεσε και χαλάζι – ο Φρίινς ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, πετυχαίνοντας την παρθενική του νίκη στη Formula E.

Audi E Formula Paris_ 04

Εξαιρετικό αγώνα έκανε και ο Ντάνιελ Αμπτ (Daniel Abt), στο τιμόνι ενός ακόμα Audi e-tron FE05, ο οποίος ξεκινώντας από την 7η θέση τερμάτισε τρίτος, ανεβαίνοντας φέτος για δεύτερη φορά στο βάθρο. Πίσω του, στην 4η θέση, οδηγώντας επίσης πολύ καλά, τερμάτισε ο Λούκας ντι Γκράσσι (Lucas di Grassi), που είχε ξεκινήσει όγδοος.

Στην κατάταξη των οδηγών και μετά τη νίκη του στο Παρίσι προηγείται πλέον ο Ρόμπιν Φρίινς, ενώ ο Λούκας ντι Γκράσσι απέχει 11 βαθμούς από την κορυφή.

Audi E Formula Paris_ 05

Η Audi Sport ABT Schaeffler ήταν στο Παρίσι η πιο επιτυχημένη ομάδα, καθώς συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς, με αποτέλεσμα όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άλαν ΜακΝις, επικεφαλής της ομάδας, «να διεκδικεί και εφέτος, εν μέσω πολύ σκληρού συναγωνισμού, ένα ακόμη πρωτάθλημα στη Formula E». Το επόμενο, ένατο E-Prix του φετινού πρωταθλήματος, θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου, στο Μονακό.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO