spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 4th Round Sanghai Hamilton Forever!!

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 4th Round Sanghai Hamilton Forever!!

Στο τέλος όλα φανήκαν εύκολα, αλλά μόνον έτσι δεν έγινε!  Ναι, μπορεί ο Κίνας ο Lewis Hamilton να κέρδισε το Κινέζικο Grand Prix, πιλοτάροντας αλάνθαστα σε όλη την διάρκεια του αγώνα, την Mercedes, αλλά συνέβησαν πολλά άλλα στους υπόλοιπους πιλότους του που τελικά μόνον εύκολη υπόθεση δεν ήταν για πολλούς ο τερματισμός τους.  Στην εκκίνηση η πρωτοκαθεδρία του αγώνα παίχτηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου κατά την διάρκεια των τριών πρώτων αλλαγών ταχυτήτων, όπου ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Hamilton κέρδισε το ντεμαράζ, πήρε την εσωτερική και ξεκόλλησε με απίστευτη ευκολία καθώς δεν καταδιώχθηκε, από κανέναν απλά, «γιατί χάθηκε από τα μάτια τους», κατακτώντας την 7η νίκη της καριέρα του στον αγώνα της Κίνας. Η 2η θέση του βάθρου, επάξια διεκδικήθηκε και κερδήθηκε επίσης, από το 2ο μονοθέσιο της Mercedes, με πιλότο τον Bottas, που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν επαναπαύτηκε, πως είναι μπροστά και προηγείται, επιβεβαιώνοντας έτσι την καλή φετινή του ανοδική πορεία!

Η Τρίτη θέση ήταν κατακόκκινη, απλά ίσως  και να μπορούσε να είχε άλλον στην θέση της από τον Γερμανό Sebastian Vettel , που αγκομάχησε για να επιβίωση, από την πίεση του νεαρού ομόσταυλού του Leclerc, που όχι μόνον διεκδίκησε την Τρίτη θέση, αλλά δέχτηκε και σχετικό BULLYING, από την ανέτοιμη κατά τα άλλα Ferrari τερματίζοντας στην 5η θέση της γενικής!

1017434348-LAT-20190413-_X4I2022

Ο Max Verstappen φάνηκε πως «ωρίμασε» καθώς συνέχισε την εξαιρετική του πορεία η οποία μετά από 4 αγώνες σταθεροποιείται μέσα στην 6 άδα των καλυτέρων πιλότων του 2019. Βέβαια είχε την μοναδική ευκαιρία να προσπεράσει τον προπορευόμενο πιλότο της scuderia vettel….. αλλά δεν ευτύχησε να την πανηγυρίσει καθώς ο γερμανός αμύνθηκε την κατάλληλη στιγμή του αγώνα!

 Ο Gasly με την Red Bull ήταν ο πιλότος του αγώνας καθώς κυνήγησε και πήρε τον βαθμό δώρο καθώς επέτυχε να κάνει τον ταχύτερο γύρο, στον αγώνα και να κερδίσει τις εντυπώσεις.

 Την δεκάδα του αγώνα συμπλήρωσαν οι, Ricciardo (Renault), Perez (Racing Point), Raikkonen (Alfa Romeo) και Albon (Toro Rosso).

Το καραβάνι της F1 μετακομίζει στην χώρα του Αζερμπαϊτζάν, όπου στις 28 του Απρίλη θα δώσει τα διαπιστευτήριά του, προσφέροντας θέαμα σε μία από τις καλύτερες πίστες του κόσμου!

GettyImages-1136964422

Για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Lewis Hamilton αυτή ήταν η 75η νίκη της καριέρα του, και η 6η φορά που στέφεται νικητής στην Κίνα

H τελική κατάταξη από το γκραν πρι της Κίνας

 

Βαθμολογία Οδηγών

  1. Hamilton 68
  2. Bottas 62
  3. Verstappen 39
  4. Vettel 37
  5. Leclerc 36
  6. Gasly 13
  7. Raikkonen 12
  8. Norris 8
  9. Magnussen 8
  10. Hulkenberg 6
  11. Ricciardo 6

Βαθμολογία Ομάδων

  1. Mercedes 130
  2. Ferrari 73
  3. Red Bull 52
  4. Renault 12
  5. Alfa Romeo 12
  6. Haas 8
  7. McLaren 8
  8. Racing Point 7
  9. Toro Rosso 4
  10. Williams 0

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO