spot_img

Formula 1

Mάγκας o Bottas!

Τελικά δεν φτάνει να είναι κανείς μόνον γρήγορος πιλότος, αλλά πρέπει να το λέει και η «περδικούλα του»! Νομίζω πως η περιγραφή αυτή ταιριάζει απόλυτα στην  νίκη που πέτυχε ο Valtery Bottas με Mercedes στο γκραν πρί της Μελβούρνης, «οδηγώντας με το δεξί» στην νέα χρονιά. Αγνώριστος ο Bottas ξάφνιασε τους πάντες με την εκπληκτική του απόδοση, καθώς από την εκκίνηση κόλλησε το πόδι του στο γκάζι καταφέρνοντας να προσπεράσει τον έτερο Lewis Hamilton ο οποίος την προηγουμένη είχε πάρει την Poleposition,και διεκδικούσε την πρωτιά.

Ο αγώνας εξελίχθηκε αρκετά αμφίρροπος, είχε πολλές απαιτήσεις από τους οδηγούς και στο τέλος αντάμειψε όσους τόλμησαν να διεκδικήσουν το βάθρο. Όπως ο νεαρός ιπτάμενος Ολλανδός Verstappen, που αν και τερμάτισε στην Τρίτη θέση του βάθρου, εν τούτοις απείλησε πολύ ηχηρά τον ψύχραιμο Hamilton που κατάφερε να υπερασπιστεί τις επιλογές του.

XPB_978633_1200px-725x500

Στην Ferrari η χρονιά δεν μπήκε καλά, καθώς κανένας από τουςδύο πιλότους της δεν κατάφερε να διεκδικήσει την άνοδό του σε ένα από τα σκαλιά του βάθρου των νικητών. Ο Vettel αρκέστηκε στην 4η θέση χωρίς να απειλήσει κανέναν! Αντιθέτως, ο επίσης νεαρός Leclerc που έτρεχε τον πρώτο του αγώνα με την κατακόκκινη Ferrari F90 οδήγησε «αλλά Ιταλικά» έδωσε τα καλύτερα δείγματα για το τι μπορεί να κάνει στην συνέχεια και πλασαρίστηκε στην πολύ καλή 5η θέση της γενικής αποσπώντας όχι μόνον το χειροκρότημα αλλά και πολύτιμους βαθμούς που θα τους χρειαστεί στην συνέχεια.

Καλό ξεκίνημα είχαν και οi Raikonen με Alfa Romeo, o Niko Hulkenberg με την Renault ο Magnusen με την Haas, ο stroll με την racing point, και ο Kvyat με την πολύ δυνατή Torro Roso που φέτος θα θέλαμε να την δούμε να ανεβαίνει και σε ψηλότερες θέσεις της γενικής. Ο Bottas όπως φαίνεται δεν ήταν μόνον, τυχερός αλλά ανακηρύχτηκε σε υπέρ τυχερό, καθώς από φέτος βάσει των νέων κανονισμών που ισχύουνε στην Formula1, όποιος πιλότος πετύχει ταχύτερο γύρο κατά την διάρκεια του αγώνα ανταμείβεται με έναν βαθμό!

cb517d27ad485f0e6638ff82160b95eb_2048X1152

Επόμενος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1 θα λάβει χώρα στις 31 Μαρτίου στο ζεστό Μπαχρέιν του Περσικού Κόλπου. Στο τέλος του αγώνα πολύ από τους πιλότους εξέφρασαν την λύπη τους για τον χαμό του ιστορικού Αλυτάρχη Charlie Whitman, που μετά από πνευμονική εμβολή, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Μελβούρνης!

RGP-2018-ROLEX-F1-GP-Sat-a94w9601-800x533
RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO