spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣRenault F1 Team R.S.19

Renault F1 Team R.S.19

Η Renault F1 Team παρουσίασε τα νέα της χρώματα και το νέο αγωνιστικό της team, με οδηγούς τους Nico Hülkenberg και Daniel Ricciardo. Παράλληλα, το καινούριο μονοθέσιο Renault R.S.19 με αφορμή το νέο κανονισμό εφοδιάζεται με νέα αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ εξοπλίζεται με τον κινητήρα Renault E-Tech 19.

Renault F1 Team R.S.19 _ 03

Η Renault F1 Team ανακοίνωσε τα πλάνα της να διατηρήσει και να ενισχύσει τη δυναμική της εν όψει του νέου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1. H γαλλική ομάδα επέστρεψε στη δράση το 2016 και έκτοτε κάνει αλματώδη πρόοδο κάθε χρονιά, τερματίζοντας 4η την περσινή σεζόν στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών. Παράλληλα, ανακοινώθηκε και το νέο οδηγικό ντουέτο της Renault F1 Team που πλέον απαρτίζεται από τους Nico Hülkenberg και Daniel Ricciardo, αναδεικνύοντας τη δέσμευσή της για μακροχρόνια επιτυχία.

Δείτε το νέο Renault R.S.19

Ο Jérôme Stoll, Πρόεδρος της Renault Sport Racing, επιβεβαίωσε την συνεχή  δέσμευση της μάρκας στο άθλημα: «Στη Renault, είμαστε παθιασμένοι με τους αγώνες. Η ιστορία μας στην F1 συνεχίζεται αδιάκοπα για 40 χρόνια. Η Formula 1 είναι μια παράσταση, ένα θέαμα, καθαρή ψυχαγωγία, αλλά είναι επίσης και το ανώτερο επίπεδο εμπλοκής με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το πάθος για τη Formula 1 είναι στην ουσία μια μετουσίωση του αγωνιστικού πνεύματος, της αποφασιστικότητας, της προθυμίας αλλά, παράλληλα, και της προόδου που επιτυγχάνεται εξαιτίας της συνεχούς καινοτομίας που αποτελεί πηγή έμπνευσης για το άθλημα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό το πάθος πρέπει να χαλιναγωγείται με μία γερή δόση ρεαλισμού. Η εμπλοκή της στην F1 είναι εξαιρετικής σημασίας για τη Renault, αφού αποτελεί ένα εργαστήριο στο οποίο εξελίσσονται τεχνολογίες για τα μελλοντικά καθημερινά μας αυτοκίνητα, όπως, για παράδειγμα, συμβαίνει με το νέο μας κινητήρα Renault E-Tech 19. Είναι πράγματι μια πολύ καλή συγκυρία να είσαι τώρα ενεργό κομμάτι της Formula 1».

Renault F1 Team R.S.19 _ 04

Από το 2016, οπότε και η Renault επανήλθε ενεργά στη δράση της F1, έχει επενδύσει σημαντικά στις τεχνικές της εγκαταστάσεις στο Enstone της M. Βρετανίας καθώς και στο Viry-Châtillon, στη Γαλλία. Στο Enstone, η ομάδα έχει σημαντικά αναβαθμίσει τις δυνατότητες παραγωγής με εξελιγμένα μηχανήματα που περιλαμβάνουν και δύο νέες μηχανές Breton, αεροδυναμικό τούνελ, εξειδικευμένο εργαστήριο δοκιμών των κιβωτίων ταχυτήτων, ένα διευρυμένο γραφείο σχεδιασμού καθώς και ένα υπερσύγχρονο επιχειρησιακό δωμάτιο εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Παράλληλα, το ανθρώπινο δυναμικό στο Enstone έχει διπλασιαστεί από το 2016. Στο Viry, το κέντρο εξέλιξης κινητήρων έχει πλήρως αναβαθμιστεί και εκσυγχρονιστεί ώστε να παρακολουθεί και να εξελίσσει καθ όλη την διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν τον κινητήρα του μονοθεσίου, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επιστέγασης νέων γραμμών συναρμολόγησης κινητήρων, τμημάτων ποιοτικών ελέγχων καθώς και αυτοματοποιημένη αποθήκη ανταλλακτικών.

Renault F1 Team R.S.19 _ 05

Με πολύ γερά θεμέλια τεχνικών και ανθρωπίνων πόρων, ο Cyril Abiteboul, Γενικός Διευθυντής της Renault F1 Team, υπογράμμισε το στόχο της ομάδας να διατηρήσει και να ενισχύσει τη δυναμική της για το 2019: «Το να υλοποιείς όλα αυτά τα πλάνα ανάπτυξης που αποτελούν την βάση της επιτυχίας, συμμετέχοντας παράλληλα σε αυτό το τόσο ανταγωνιστικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1, είναι μια απίθανη πρόκληση, καθώς θα πρέπει να έχεις σχεδιάσει προσεκτικά τους πυλώνες δράσης σου. Η αποτελεσματική διαχείριση των επενδύσεων ήταν ένα τρομακτικό επίτευγμα και είμαι εντυπωσιασμένος από το επίπεδο δέσμευσης όλης της ομάδας. Αυτή η δέσμευση αποτυπώνεται στη δυναμική της ομάδας: 9η το 2016 με 8 βαθμούς, 6η το 2017 με 57 βαθμούς, 4η το 2018 με 122 βαθμούς! Ξεκινάμε τη νέα σεζόν έχοντας συγκεντρώσει όλη αυτή την ενέργεια. Δε στοχεύουμε σε κάποια συγκεκριμένη θέση ή σε κάποιο πλήθος βαθμών. Αυτό που θέλω να δω είναι ότι η ομάδα βρίσκεται σε τροχιά εξέλιξης, ώστε να φτάσει να συναγωνίζεται επάξια τις κορυφαίες ομάδες του είδους. Η υπεροχή στον τομέα του κινητήρα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, στο Viry, ενώ τώρα που υπάρχει η υποδομή στo Enstone, επιχειρούμε να αναβαθμίσουμε το πλαίσιο, χρονιά με τη χρονιά».

Renault F1 Team R.S.19 _ 06

Ο Abiteboul εξάλλου εξήγησε και το πόσο έχει επηρεάσει την πρόοδο της ομάδας το νέο team των οδηγών: «Η έξτρα δυναμική της συνέργειας Daniel – Nico προσθέτει αυτοπεποίθηση σε όλη την ομάδα εφέτος. Πιστεύω ότι έχουμε ένα από τα ισχυρότερα, αν όχι το ισχυρότερο, δίδυμο οδηγών στην πίστα. Ο Daniel φέρνει αποδεδειγμένη εμπειρία νίκης στους αγώνες καθώς και τις γνώσεις του από μια κορυφαία ομάδα, ενώ ο Nico είναι «διψασμένος». Είναι η κρυφή δύναμη που κανείς δεν φοβάται εμφανώς, ενώ ταυτόχρονα παραμένει γρήγορος, αποφασισμένος και πηγή έμπνευσης για την ομάδα. Αισθάνομαι ότι ο ένας θα συμπληρώσει τον άλλο τέλεια μέσα στην πίστα. Η ενέργεια που έχουν φέρει και οι δύο στην ομάδα είναι χειροπιαστή και ελπίζω να μπορέσουμε να τους προσφέρουμε ένα αυτοκίνητο που θα αποδειχθεί ικανό να αναδείξει το ταλέντο τους».

Renault F1 Team R.S.19 _ 07

Ο Nico Hülkenberg συμπληρώνει εφέτος 3 χρόνια στην ομάδα: «Σαν ομάδα έχουμε εξελιχθεί πολύ από το 2017 και αυτό είναι ένα απαραίτητο στοιχείο της διαδικασίας, αν θέλουμε να επιτύχουμε τους μακροπρόθεσμους στόχους μας. Όταν έφτασα στην ομάδα, η υποδομή ήταν ακόμα στα σπάργανα, αλλά έχουμε κάνει τεράστια πρόοδο από τότε. Θέλω να βγάλω τον καλύτερο εαυτό μου και να μεγιστοποιήσω τις δυνατότητες της ομάδας και του αυτοκινήτου. Το πιο σημαντικό είναι να «πάρουμε κεφάλι» και να αποδίδουμε καλύτερα σε συνεχή βάση. Θέλουμε η τάση αυτή να βαίνει βελτιούμενη και να αφήσουμε τις εξελίξεις να ακολουθήσουν».

Renault F1 Team R.S.19 _ 08

Ο Αυστραλός Daniel Ricciardo, 7 φορές νικητής στο GP F1, συμμετέχει εφέτος για πρώτη φορά με την Renault F1 Team: «Η Renault έχει μια θρυλική πορεία στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οπότε το να αποτελέσω κομμάτι του επόμενου βήματός της στη Formula 1 είναι μία πρόκληση για την οποία αισθάνομαι πολύ ενθουσιασμένος. Είμαι εδώ για να κάνω την καλύτερη δυνατή δουλειά στην πίστα και να οδηγήσω όσο πιο γρήγορα μπορώ, αλλά, παράλληλα, θα ήθελα να φέρω και θετική ενέργεια στην ομάδα. Θέλω να αποτελέσω πηγή έμπνευσης για όλους, ώστε να συμμετέχουν με περισσότερο ενθουσιασμό, καθώς πιστεύω ότι και αυτό είναι μέρος της δουλειάς μου, αλλά και του χαρακτήρα μου. Σκοπεύω να καταφέρω να κάνω το κάθε μέλος της ομάδας να δουλέψει λίγο παραπάνω, να προσπαθήσει λίγο περισσότερο και να επιταχύνουν όλοι μαζί. Θέλω να γίνω καταλύτης θετικής ενέργειας».

Renault F1 Team R.S.19 _ 09

Ο Ricciardo επιδιώκει μια νέα αρχή για το 2019: «Ό,τι κατάφερα να μάθω μέσα στο 2018, θα μου επιτρέψει να γίνω μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου το 2019. Η διαφορά είναι ότι θα γίνω πιο ώριμος. Έχω καλύτερη διαύγεια σχετικά με τους στόχους μου και σκοπεύω αυτό να το αποδείξω φέρνοντας καλύτερα αποτελέσματα στην πίστα. Νιώθω μια θετική πίεση και προσμονή να κάνω όμορφα πράγματα, και αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος».

Renault F1 Team R.S.19 _ 10

Με νέες εγκαταστάσεις, υποδομές και νέους οδηγούς να εμπνέουν εμπιστοσύνη, το 2019 αναμένεται μια ενδιαφέρουσα χρονιά, εντός και εκτός πίστας για τη Renault F1 Team.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO