spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣRally Dakar Stage 3 San Juan de Marcona- Arequipa

Rally Dakar Stage 3 San Juan de Marcona- Arequipa

Όποιος δεν έχει καταλάβει τι σκηνικά συμβαίνουν καθημερινά στο Ράλλυ Ντακάρ, τότε δεν μπορεί και να παρακολουθήσει τις εξελίξεις σε οτιδήποτε συμβαίνει, κατά την διάρκεια διέλευσης των αγωνιζομένων, στις ειδικές διαδρομές του αγώνα!

Σε ένα ατέλειωτο παιχνίδι επιβίωσης εξελίχθηκε η χθεσινή 3η μέρα του πιο σκληροτράχηλου ράλλυ στον κόσμου, όπου, για ακόμη μια φορά τερμάτισαν οι απολύτως προσεκτικοί οδηγοί, καθώς δεν έχασαν τον δρόμο, όταν κατά την διάρκεια του αγώνα πυκνή ομίχλη, σκέπασε μέρος της ειδικής η οποία διερχόταν σε υψόμετρο 2000μ. Για ακόμη μια φορά ο “Mr DakarStepfane peterhansel, απέδειξε πως επάξια κατέχει τον τίτλο του καλύτερου οδηγού στην ιστορία του θεσμού αφού ο κέρδισε την χθεσινή δοκιμασία ανεβάζοντας έτσι στις 75 τις συνολικές νίκες που πέτυχε στον αγώνα. 42 ως οδηγός αυτοκινήτου και 33 νίκες σαν αναβάτης, που αμέσως τον κατατάσσουν πολύ ψηλά στην βαθμολογία των οδηγών που έχουν γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά τους στο βιβλίο της ζωής του σύγχρονου motorsports.

c309b

Μόνο εύκολη δεν ήταν η διαδρομή της 3ης μέρας από το san juan de Marcona στην Arequipa, που είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στο Περού. Βρίσκεται στους πρόποδες του ενεργού Ηφαιστείου Μίστι, όπου οι αγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και μία «φιλική έκρηξη» κατά την διάρκεια του αγώνα που στάθηκε ικανή να θολώσει τα πάντα πάνω από τα κεφάλια τους. Τα περάσματα στα Βόρεια του Περού μέσα από το σκληροτράχηλο τερέν του οροπεδίου  Duna Grande, (Εθνικός Δρυμός Περού) μόνο εύκολα δεν ήταν. Ο έμπειρος Joan Barreda , χάθηκε μεταξύ των αμμόλοφων της cobrepampa και της Duna Argentina, μειώνοντας έτσι τις ελπίδες του για νίκη στον φετινό αγώνα. Δεν έκατσε όμως με σταυρωμένα χέρια καθώς, στο τρίτο σκέλος της μέρας ανέκαμψε ανοίγοντας τέρμα το γκάζι στις κόψεις των αμμόλοφων Acari. Tα πράγματα δεν εξελίχθηκαν εύκολα και για τον νικητή του Ντακάρ στις μοτοσυκλέτες Sam Sunderland, όπου ήταν πολύ δύσκολο με μεγάλες ταχύτητες να έχει τα μάτια του στην διαδρομή όσο και στο roadbook, όπου χάνοντας μία τουλίπα αναγκάστηκε να οδηγήσει χωρίς την μάσκα του προκειμένου να βλέπει καλύτερα. Τερματίζοντας δήλωσε πως, «ο αγώνας είναι πολύ δύσκολος, αλλά τα πάντα μπορούν να ανατραπούν από την μια στιγμή στην άλλη, αρκει καθημερινά να κερδίζουμε αυτό που χρειαζόμαστε».  O Xavier de Soultrait με την Yamaha του κατάφερε να κερδίσει την πρώτη του νίκη στο Ντακάρ, μετά από τις ατυχίες που συνέβησαν στους αντιπάλους του. Στο τελευταίο σκέλος του αγώνα κατάφερε να αποσπαστεί από τον Pablo Quintanilla και να πάρει μικρή μεν διαφορά, η οποία στην πορεία του αγώνα θα δείξει πόσο πολύτιμη ήταν!

40bee

Στα αυτοκίνητα έπεσε πολύ κλάμα! Προβλήματα με τόσο με τα ελαστικά και τις σπασμένες ζάντες αντιμετώπισαν τόσο ο Giniel de Villiers με το ΤΥΟΤΑ του, όσο και ο πολύπειρος “matador” Carlos Saiz, οι οποίοι αμφότεροι έχασαν πολύτιμο χρόνο, με αποτέλεσμα να κατρακυλήσουν στην γενική. Σε αντίθεση βέβαια με την κακή 2η μέρα που είχε ο Peterhansel κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 42 θέση γενικής μετά από την μεγάλη νίκη που πέτυχε κατά την διάρκεια της 3ης μέρας. Ο πρίγκιπας Nasser AL Attiyah, εξακολουθεί να ηγείται στην γενική βαθμολογία, οδηγώντας αρκετά συνετά και με τα μάτια τελείως επάνω στο τερέν, φάνηκε να μην επαναλαμβάνει τα λάθη που έκανε τα τελευταία χρόνια και να απολαμβάνει την μοναξιά της πρώτης θέσης. Ο νικητής της 2ης μέρας και εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Γάλλος Sebastian Loeb, τερμάτισε 42 λεπτά πίσω από τον Al Attyiah, και δήλωσε πως χρειάζεται που και πού να οδηγούμε στο ρελαντί προκειμένου να αποφύγουμε τις κακοτοπιές που έκρυβε η σημερινή διαδρομή.

Καταπληκτική οδήγηση, όμως είχαμε από έναν αρχάριο οδηγό από την Πολωνία, τον Aron Domzala, που καθημερινά, σκαρφαλώνει στην γενική βαθμολογία, οδηγώντας ιδιαιτέρως γρήγορα και χωρίς λάθη, απόδειξη ότι μαθαίνει πολύ γρήγορα, αποτελεί ο τερματισμός του στην 8η θέση στο πόντιουμ της Arequipa. Ο νεαρός σίγουρα θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια!!

9bfb4

Στην extreme κατηγορία των S X S o Gerard Farres φάνηκε πως ξεπέρασε τα προβλήματα εξοικείωσης που είχε με το πρωτότυπο τις πρώτες μέρες του αγώνα, και πλέον δείχνει τις δυνατότητές του απολαμβάνοντας την πρωτιά στην χθεσινή του νίκη.

Στα φορτηγά που εφέτος δείχνουν ιδιαίτερα γρήγορα, την μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει ο Ρώσος Nikolaev, που φέτος οδηγεί στην κυριολεξία σαν «δάσκαλος» όπως τον αποκαλούν οι άλλοι οδηγοί των βαρέων οχημάτων. Tην νίκη στην ημέρα βέβαια πέτυχε ο άλλος Ρώσος ο Andrey Karkinov όταν εκμεταλλεύτηκε έξυπνα την περιπλάνηση του Nikolaev όταν ο 2ος έπεσε μέσα σε μια μεγάλη λάκα  χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Η Άσχημη στιγμή της ημέρας συνέβηκε στον πολύ-πρωταθλητή και φετινό πρωτοπόρο στις μοτοσυκλέτες Joe Barreda που είδε τα όνειρα του να γκρεμίζονται απότομα μετά από τις νίκες του στα πρώτα σκέλη του αγώνα και ενώ είχε ήδη διανύσει 143km όταν, στην κυριολεξία βούτηξε μέσα σε μια μεγάλη αμμώδης λάκα, με αποτέλεσμα να σφηνώσει στην άμμο η Honda του, και μη μπορώντας να βρει διέξοδο, εγκατέλειψε άδοξα τις προσπάθειές του στο φετινό Ντακάρ, αποχωρώντας μάλιστα με ελικόπτερο από το σημείο κατάκοπος. Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που ο Ισπανός αναβάτης εγκαταλείπει το Ντακάρ, ευτυχώς χωρίς κάποιον ιδιαίτερο τραυματισμό, όπως είχε στο παρελθόν.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO