spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣRally Dakar 2nd stage Pisco –San Juan de Marcona  Liaison

Rally Dakar 2nd stage Pisco –San Juan de Marcona  Liaison

Η δεύτερη μέρα διεξαγωγής του αγώνα , είχε μεγάλη ποικιλία στο ανάγλυφο της διαδρομής. Μια μεγάλη εναλλαγή από αμμόλοφους, που οδηγούσαν στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού, τον οποίο απόλαυσαν οι οδηγοί για 100 χλμ. Το τελευταίο τμήμα το οποίο κατευθύνθηκε Βόρεια, είχε μεγάλη άπλα στο μήκος του και ευνόησε τους ταχύτερους οδηγούς της ημέρας, όπως ήταν ο Sebastian Loeb. Ο Αλσατός κατάφερε να διατηρήσει τον καταιγιστικό του ρυθμό, στα τελευταία 50 χλμ. Οδηγώντας μέσα από στους αμμόλοφους του Ocucaje, το Peugeot 3008 DKR στα όρια, απέδειξε για ακόμη μια φορά το ταλέντο του, χωρίς να κάνει το παραμικρό λάθος, κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση παρά την εκπληκτική οδήγηση που έκανε ο Nani Roma, ο οποίος τερμάτισε μόλις 8 δευτερόλεπτα πίσω από τον Loeb. Στην 4η θέση ανέβηκε ο ο Giniel de Villiers με ΤΟΥΟΤΑ ο οποίος προηγείται και στην γενική βαθμολογία. Ο περσινός νικητής του Dakar Stéphane Peterhansel, έπεσε πίσω στην βαθμολογία, αφού έχασε 20 ολόκληρα λεπτά προσπαθώντας να ξεκολλήσει από έναν αμμόλοφο.

Rally-Dakar 2nd Stage 04

Στα οχήματα SxS ο Chaleco López οδήγησε πολύ έξυπνα και τεχνικά, σε όλη την διάρκεια του 2ου ετάπ, προσπαθώντας να μην χάσει πολύτιμο χρόνο πουθενά. Στις Μότο ο Αυστριακός Matthias Walkner κατάφερε να πάρει την νίκη και να ανέβει στην γενική κατάταξη, δηλώνοντας απολύτως ευχαριστημένος, από την μοτοσυκλέτα του, καθώς σε όλη την διαδρομή μονομάχησε με τον Ricky Brabec τον οποίο και κέρδισε για 22 δευτερόλεπτα! Στην 3η θέση τερμάτισε, ο μεγάλος Joan Barreda ο οποίος προηγείται στην γενική κατάταξη.

Rally-Dakar 2nd Stage 06

 Στα quad τα οποία δίνουν τον δικό τους αγώνα, δεν είχαμε ιδιαίτερες αλλαγές, καθώς στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Αργεντινός Nicolás Cavigliasso που πανηγύρισε την 2η φετινή του νίκη στον φετινό αγώνα. Στην κούρσα των φορτηγών, είχαμε το ίδιο σκηνικό όπως και στα Quad. Ο Ρώσος οδηγός Eduard Nikolaev κατάφερε να κάνει το δύο στα δύο, θριαμβεύοντας και πάλι πίσω από το τιμόνι του Kamaz για ακόμη ένα Dakar.

Rally-Dakar 2nd Stage 11

Οδηγός της ημέρας
Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Άγγλος Harry Hunt όπου επέστρεψε φέτος στον αγώνα μετά από το ατύχημα που είχε το 2016, (όπου είχε χτυπήσει άσχημα στον αυχένα του), αποδεικνύοντας πως ξέρει καλά να χειρίζεται το Peugeot 3008 DKR Maxi, με το οποίο κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 7η θέση της γενικής και να ελπίζει για το καλύτερο!

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO