spot_img
HomeΝΕΑΑΓΩΝΕΣRally Dakar 1st stage LIMA- PISCO 246KM

Rally Dakar 1st stage LIMA- PISCO 246KM

Rally Dakar 05

Η πρώτη μέρα του 41ου R;ally Dakar του 2019, ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα και δυσάρεστες καταστάσεις. Πρώτος εκκίνησε ο πολύπειρος πρωταθλητής  Ισπανός Carlos Sainz που οδήγησε την κούρσα του πρώτου ετάπ σχεδόν μέχρι το τέλος, όπου λίγο πριν τον προσπέρασε ο εκρηκτικός πρίγκιπας από το Κατάρ, Nasser AL Attiyah. Δεν είναι η πρώτη φορά που AL Attiyah κερδίζει τις ειδικές της πρώτης μέρας. Αυτό συνηθίζει να κάνει τα τελευταία 4 χρόνια, με το ιπτάμενο ΤΟΥΟΤΑ Hilux, δήλωσε αφάνταστα  ευχαριστημένος τόσο από το αυτοκίνητο όσο και από τα ελαστικά του τα οποία ανταποκρίθηκαν πλήρως στις απαιτήσεις του. Ο “matador” τερμάτισε στην τιμητική δεύτερη θέση της γενικής δηλώνοντας επίσης πως τα «πρώτα χιλιόμετρα στο Ντακάρ είναι απολύτως καθοριστικά καθώς ο κάθε οδηγός χρειάζεται κάποιο χρόνο προκειμένου να  εξοικειωθεί με το τερέν.

Rally Dakar 03

Ο γρήγορος Πολωνός j. Przygonski  οδήγησε καταπληκτικά το αυτοκίνητό του επάνω στις γραμμές του Carlos, και κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση. Εκπληκτικά οδήγησε και ο Ρώσος V. Vasilyev, όπως και ο Al. Rajhi από την Σαουδική Αραβία, οι οποίοι μάλιστα πέρασαν τους πεπειραμένους  G. DEVILLIERS, και τον Stefan Peterhansel μεγάλο τροπαιούχο του αγώνα, που τερμάτισε στην 7η θέση της γενικής. Την δεκάδα έκλεισαν οι , Brinke, Hunt, και ο Γάλλος  C. Despres, άλλοτε νικητής του αγώνα. Ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastian Loeb με το Peugeuot 3008 DKR που φέτος οδηγεί αυτοκίνητο με ιδιωτική υποστήριξη, έμεινε εκτός δεκάδας, αλλά δήλωσε αρκετά ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο που ανταποκρίθηκε στην πίεση του.

Το σημερινό εταπ κινήθηκε κατά μήκος της ακτογραμμής του Περού, προς την πόλη Pisco, ένα παραθεριστικό θέρετρο που την εποχή αυτή είναι γεμάτο από τουρίστες που δεν ακολουθούν, μόνο το Ντακάρ , αλλά απολαμβάνουν και  τις κοντινές διαδρομές στην οροσειρά των Άνδεων.

Rally Dakar 04
RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO